Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • dzasna09
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

pitanje...

od dzasna09 » pre 16 godine

U dijeti koju sam dobila pise da se umesto voca ujutru moze uzeti zamenski obrok... Intersuje me sta bi eventualno mogla da uzmem? :005:

[i][b][size=18]DORUCAK: svih 90 dana VOĆE. Jedu se po dva ista voća ili šaka suvog voća. (Ovaj obrok se eventualno može zameniti sa nutricionistički izbalansiranim zamenskim obrokom)[/size][/b][/i]
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 16 godine

Anchica napisao:Meni treba savet oko vodenog dana. Drzala sam dijetu nekih 15 dana, ali sam onda na rodjendan zabrljala za veceru :( To mi je bio skrobni dan, ali sam sutradan pocela od pocetka, od proteinskog kao sto su mi preporucili. Ali sad ne znam da li mi je vodeni dan za 2 nedelje, ili da pocnem da brojim ponovo, kao da pre rodjendana nisam ni drzala dijetu? :bas_tuzan:

Kada se zabrlja ne ide se od početka već se sutra dan nastavlja sa danom koji je poredu tako da si pogrešila kada si krenula od početka. Ako već jesi onda i broj od početka tj. kao da ti je to bio prvi dan. I ja sam držala dijetu 21 dan pa sam krenula od početka sa ekipom i nisam nastavila sa brojanje od 22 nego 1.

maja_r napisao:Evo da se i ja prikljucim grupi veseljak3 Pazljivo sam citala vasa iskustva i interesuje me o kakvim semenkama govorite. Inace meni je ovo drugi put kako sprovodim ovu dijetu. Prvi put je bilo pre nekih 4 godina i smrsala sam 19kg. Sada sam se porodila, kilogrami nikako da odu, pokusavala sve i svasta, pa rekohda se vratim starom proverenom receptu. Pozdrav za sve.

Verovatno misliš na semenke koje se mogu jesti za vitminski (voćni) dan: suncokret, semenke bundeve i sl.

Anchica napisao:Pa po ovoj novoj racunici 28. dan mi je skrobni, ali mozda je bolje da vodeni bude i 31. ali da je posle vocnog. Sta mislite? neodlucan

Mislim da si bespotrebno sve iskomplikovala

dzasna09 napisao:U dijeti koju sam dobila pise da se umesto voca ujutru moze uzeti zamenski obrok... Intersuje me sta bi eventualno mogla da uzmem? neodlucan

DORUCAK: svih 90 dana VOĆE. Jedu se po dva ista voća ili šaka suvog voća. (Ovaj obrok se eventualno može zameniti sa nutricionistički izbalansiranim zamenskim obrokom)

i ti si verovatno dobila ovu dijetu na papiru što je velika greška. sve te unke sa papira su prepisivane i dopisivane, različito tumečene. držite se knjige.
    nema zamenskog obroka. Do ručka se jede voće na svaka dva sata. Ne mora biti sveže, može kuvano, kompot, pečeno, sušeno, semenke...ili povrće takođe sveže ili kuvano bez začina ili sveže prpremljeni sokovi
  • Ivy
    Početnik
    Početnik

od Ivy » pre 16 godine

Devojke, da li cu da zabrljam ako veceram oko 6, a pojedem neku vocku oko 8 :005: ?
    :009:
    "Limitations live only in our minds. But if we use our imaginations, our possibilities become limitless."
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

Hoćeš
    Voće se jede samo do ručka, osim ako ti nije vitaminski dan kada ga jedeš ceo dan.

Inače razmak između jedenja voća je 2 sata a između obroka 3-4 sata. Tako da ako večeraš u 6 svakako ništa ne bi trebala jesti. Probaj da reorganizuješ vreme obroka. Meni se često dešava da ručam kasno pa mi to dođe i ručak i večera tako da oko osmice obično popijem belu kafu.
  • Ivy
    Početnik
    Početnik

od Ivy » pre 16 godine

Hvala puno :)
    "Limitations live only in our minds. But if we use our imaginations, our possibilities become limitless."
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

:30:
  • jelena
    Početnik
    Početnik

od jelena » pre 16 godine

Jel moze neko da mi sapne u kom danu se jede kestenje?????
    :009: :009: :009:
  • jedna mala
    Amater
    Amater

od jedna mala » pre 16 godine

ja sam ga ranije jela na vocni dan al juce sam bas citala neki clanak u kome pise da je kestenje skrob postavila sam ovo pitanje i autorki knjige pa videcemo sta ce ona reci
  • Anchica
    Početnik
    Početnik

od Anchica » pre 16 godine

Da li za proteinski dan u obzir dolazi, umesto bistre supe, krem supa od paradajza iz kesice? :?
  • jedna mala
    Amater
    Amater

jelena napisao:Jel moze neko da mi sapne u kom danu se jede kestenje?????
    :009: :009: :009:

jeco autorka knjige kaze da je kesten cisti skrob i da se zato moze jesti na skrobni dan i na uh kao poslastica za veceru umesto slatkisa
  • zuta_ljubicica
    Početnik
    Početnik

od zuta_ljubicica » pre 16 godine

Kog dana mogu da jedem jogurt s muslijem? :?
    let love rule :)
  • jedna mala
    Amater
    Amater

nijedan dan kombinacija musli sa jogurtom, mlekom ili sokom tek u odrzavanju dolaze u obzir
  • Bucolina
    Početnik
    Početnik

od Bucolina » pre 16 godine

A mlijeko znaci nikako :placljivko: Ja obozavam mlijeko...
    Ali sta je tu je, tu smo da smrsamo, pa kad pomislimo na cilj bude lakse....

Vjerovatno ste na ovo pitanje puno puta odgovorili, ali me interesuje, nisam uspjela da procitam, npr posto jako rano ustajem, a jako kasno lijezem, ujutro cim ustanem popijem kafu, i nakon toga jednu jabuku pojedem....
    Jel ja mogu sacekati malo vremena prije nego pojedem tu drugu jabuku ili to mora biti odmah :005:
    I ako je npr rucak kasnije malo, a ja zaista ogladnim, jel se moze uzeti jos jedna jabuka, ili da se saceka rucak...

Hvala na odgovorima :009: :009: :009:
  • jedna mala
    Amater
    Amater

mleko mozes da pijes na proteinski dan ako jedes mlecne proizvode pa uz to

voce do rucka mozes jesti na svaka dva sata al taj prvi nazovi dorucak bi trebale biti dve vocke
  • Bucolina
    Početnik
    Početnik

od Bucolina » pre 16 godine

Uhh. hvala, vec sam se bila zabrinula za mlijeko, znam da ide na P dan, ali mi nije jasno, onda znaci jedem uz jaja ili??
    Joj, sorry ako tusim, ali me malo zbunjuje ono dvije razlicite vrste proteina.. (vjerovatno ste ovo culi bar milion puta :013: )
    Znam da meso ne smijem mijesati npr s jajima i sl.....
    A znaci ako odaberem na P dan da jedem jaja, smijem i mlijeko, a kolicina :roll: :roll: ??

Jedna mala, hvala jos jednom... :009:
    Idem vec danas da kupim tu knjig u..
Odgovori 4679 postova