Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • garava
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od garava » pre 14 godine

pa uglavnom tako i radim,nego mi se ovo pilo...al dobro necu vise :)) hvala :))
  • serbia
    Početnik
    Početnik

od serbia » pre 14 godine

Imam jedno pitanje da li moze za proteinski dan meso da bute but (svinjski) pecen u onim kesama? Bez ulja i masti. Samo meso peceno u kesi?
  • pache
    Početnik
    Početnik

od pache » pre 14 godine

Citala sam da su pecurke neutralne, pa me zanima da li ih na proteinski dan mogu pomesati sa jajima, a za UH dan sa testeninom, i naravno kolika kolicina treba da bude i u prvom i u drugom slucaju, ili odnos hrane?
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

od BlackMaja » pre 14 godine

pache napisao:Citala sam da su pecurke neutralne, pa me zanima da li ih na proteinski dan mogu pomesati sa jajima, a za UH dan sa testeninom, i naravno kolika kolicina treba da bude i u prvom i u drugom slucaju, ili odnos hrane?

Tacno, pecurke su neutralne, i da, mozete ih pomesati sa jajima, ili pak za UH dan napraviti pitu od pecuraka ili mozda pizzu... Mozete i za skrobni dan napuniti pecurke sa krompirom, sargarepicom i malo senfa, izvrsno je. Ili pak na vitaminski dan sa zelenom salatom...
    Sto se tice kolicine navescu svoj primer, ja sam uzimala po obroku oko 250-300gr ali zive mere.. Kada bih pravila pitu tu je naravno bilo vise, sve zavisi na koji nacin ih jedete.UNka se ne vezuje toliko za kolicinu koju cete uneti, vec je vise fokusirana na pravilno kombinovanje namirnica, sto ne znaci da treba preterivati. Onoliko koliko smatrate da Vam je dovoljno.
    Slika
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od tonka-balonka » pre 14 godine

maja je moja pametna glavica :)
    nikad ne dozvolite sebi da izgledate najgore u najboljim godinama...
  • pache
    Početnik
    Početnik

od pache » pre 14 godine

250gr pecuraka i 250gr testenine ili krompira u drugom danu? Sve u svemu snalazim se sa izborom namirnica ali me jako, jako bune kolicine, pa se bojim da nesto ne pogresim. Nemam knjigu, a bojim se da postavljam previse pitanja pa da ne dosadjujem... :(
  • SAD IL NIKAD
    Početnik
    Početnik

od SAD IL NIKAD » pre 14 godine

BlackMaja napisao:
    pache napisao:Citala sam da su pecurke neutralne, pa me zanima da li ih na proteinski dan mogu pomesati sa jajima, a za UH dan sa testeninom, i naravno kolika kolicina treba da bude i u prvom i u drugom slucaju, ili odnos hrane?

ziveo govornik :pozdrav: :pozdrav: :pozdrav: :pozdrav:
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

pache napisao:250gr pecuraka i 250gr testenine ili krompira u drugom danu? Sve u svemu snalazim se sa izborom namirnica ali me jako, jako bune kolicine, pa se bojim da nesto ne pogresim. Nemam knjigu, a bojim se da postavljam previse pitanja pa da ne dosadjujem... :(

naprotiv, ne dosadjujes, dobro je da se raspitas...
    pricam o kolicini pecuraka... A lepo sto je pitanje i za testeninu, jer se preporucuje 150-200gr, ja sam uvek pravila od 200gr pizzu, a kada bih napravila pitu recimo, onda sam uzimala 2-3parceta, sto mu opet isto dodje tu do 150gr-200gr :D
    Slika
  • pache
    Početnik
    Početnik

od pache » pre 14 godine

Hvala puno. Jel ok sto ovde postavljam pitanja ili treba tamo po danima? I tamo sam postavila neko pitanje za svaki slucaj, dok jos ne udjem u fazon gde i sta da pitam.
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

Mozes i ovde...
    Otvori svoj dnevnik pa da te bodrimo, i pomognemo u kreiranju jelovnika :wink:
    Slika
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

250 gr tijestenine??kaj nije dozvoljeno samo 120 gr?? :neznalica: :neznalica: 8)
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

tonka-balonka napisao:250 gr tijestenine??kaj nije dozvoljeno samo 120 gr?? :neznalica: :neznalica: 8)

jel ti zezas? Ja pricam o pecurkama 250-300gr zive mere...
    testo na UH dan sam jela do 200gr... doduse ja sam samo jednom jela spagete jer ih ne volim ako nema sira i jaja, tako da sam ja uvek jela pizzu, ili pitu neku, ili pak 2 pekarske kifle :wink:
    Slika
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

tijesto do 200 gr?????gdje sam ja to zivjela do sad?:) jedva cekam da pocnem ponovo sa unkom...svaki dan mi je muka od kad sam na fre stajleru... :cry:
  • BlackMaja
    Amater
    Amater

pa iskreno, ja sam uvek tako.. pa eto rezultata...
    kao sto rekoh, a i Giga rece u par navrata da nije bitna kolicina vec pravilno kombinovanje namirnica...

A muka ti je verovatno od masne hrane koju si naglo pocela da unosis.. :wink:
    Slika
  • tonka-balonka
    Početnik
    Početnik

od par snita cajne i snite kackavalja?smrc...upropastila mi unka zeludac :)
Odgovori 4679 postova