Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • nikifor
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od nikifor » pre 16 godine

molim dobru dušu da mi odgovori na jedno pitanjce, moram li ama baš svaki proteinski i škrobni jesti isto samo u manjim količinama, zašto ne mogu ručati meso a večerati ribu ili jogurt, život bi mi bio zanimljiviji :zuba: :zuba:
  • andjela
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od andjela » pre 16 godine

odgovor je vrlo jednostavan....to je pravilo zena koje su stvorile ovu dijetu i to je na po cetku knjige striktno navedeno :)
    verovatno je stvar u varenju.
    Visina: 175cm
    BMI sa 78kg=25,5
    BMI sa 68kg=22.2
  • MIRANDA
    Početnik
    Početnik

JEL MOZE NEKI DAN DA SE JEDE VOCNI JOGURT I MUSLI

od MIRANDA » pre 16 godine

pozdrav svima
  • andjela
    Amater
    Amater

Miradnda, ne moze na zalost :)
    BMI sa 78kg=25,5
    BMI sa 68kg=22.2
  • MIRANDA
    Početnik
    Početnik

bas mi je zao sto un dijeti nemoze da se jede vocni jogutr....ja sam mislila da se moze iskombinovati uz rucak napr...kad mi je proteinski dan,,,,,,juce sam kupila dva bez masti,,,i planirala danas uz rucak malo da se"osladim"....al dobro,,,,sta da se radi....valjda cu izdrzati,,,,danas mi je deveti dan un dijete....nije lose,,,,mada sam sigurno ponekad i ne znajuci sam pogresila.....
    pozdrav svima!!!!!!javite se!!!!!ï hvala tebi andjela na odgovoru :31:
    SVAKI DAN VISE-DAN MANJE DO CILJA!!!!-samo napred
  • ptica trkacica
    Početnik
    Početnik

od ptica trkacica » pre 16 godine

U vocnom jogurtu ima secera koji ne ide proteinski dan. Takodje, ne treba mesati proteine.
  • MIRANDA
    Početnik
    Početnik

[quote="ptica trkacica"
    hvala na odgovoru,,,sad se konacno osecam kao deo vas.....juhu.....i ja ucestvujem na forumu,,,,,idem da spremim ruckic,,,,,mesika,,,salatica,,,,a jel bas mora supa ili moze ponekad da se ptreskoci....!????
    danas mi je deveti dan,,,,izmericu se kad prodje deset dana,,,,znaci prekosutra ujutru,,,,pa cemo da vidimo dali ce ticker da se pomeri malo udesno,,,,nadam se da hoce....jos da pocnem s vezbama,,,,ulenjila sam se skroz...
    kad pocne septembar bicu aktivnija,,,pocinje skola,,,vrtic,,,,tamo,,,vamo,,,,,----vodi decu,,,,odvodi,,,,setnje,,,igranje....po kuci cimanje...i tako,,,,----ajd da vas ne gnjavim vise.....
    pisite
    pozdrav
  • andjela
    Amater
    Amater

Supa se po pravilu jede ali vecina forumasa ne jede i zadovoljni su.

Inace, nesto ti ne valja sa BMI....ajde pokusaj ponovo da napravis tiker.
    BMI sa 78kg=25,5
    BMI sa 68kg=22.2
  • MIRANDA
    Početnik
    Početnik

pitanje u vezi un-a

jel mogu da se ubace neke uzine u ovu dijete kad bas uhvati glad da se ne trpi...ja sam bila ogladnela i pojela parce lubenice...a danas mi je skrobni dan,,,ali i lubenica je povrce,,,ha,,ha
  • andjela
    Amater
    Amater

Moze. Pre podne voce, popodne povrce.
    BMI sa 78kg=25,5
    BMI sa 68kg=22.2
  • ptica trkacica
    Početnik
    Početnik

Zmajce, nisam govorila o tebi vec generalno. Procitaj malo dnevnike, devojke su bile vrlo iskrene na temu sta se i koliko nekada jelo.
    Imam utisak da si puna gorcine, kao da smo te mi nagovorili da krenes sa UN.
    Pruzili smo ti podrsku, jer si zbog toga dosla ovde.
    Pruzicemo ti podrsku za dalje, a na tebi je da odlucis sta dalje. :)
  • ptica trkacica
    Početnik
    Početnik

.Ja samo hocu da skrenem paznju devojkama da se ne razbole....... Ja sam imala srecu da mi doktori objasne sta je un dijeta,a ne znam otkud ste vi toliko strucni da dajete ljudima savete,i da ih dovodite u zabludu.

Da li je tvoj razgovor sa lekarima tebe ucinio strucnom da skreces paznju devojkama?

Niko ovde ne deli savete, vec se razmenjuju misljenja, koja svako od nas upotrebi na svoju odgovornost.
    Postujem tvoju zelju da sa nekim podelis nesto sto si saznala, ali to radis na pogresan nacin.
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

Zmajče, samo lud čovek će poverovati 100% u ono što pročita u novinama, na internetu, što čuje na televiziji,...ne samo zato što je to izjavio neko ko u potpisu nema Dr već što svi znamo da ono što je dobro za jednu osobu ne znači da je za drugu. Ovde kada se pojave novi članovi, poželimo im dobrodošlicu, "upoznamo se" i onda delimo iskustva, a da si pažljivo čitala forum mogla si to videti kao i to da uglavnom savetujemo jedni druge da posetimo lekara. A ti, ako si se već bila odlučila da počneš sa UN dijetom trebala si pročitati knjigu u kojoj autori lepo kažu da se pre držanja ove dijete tj.programa ishrane treba posavetovati sa lekarem, pogotovo osobe koje već imaju nekih zdravstvenih problema i to se pominjena na nekoliko mesta u knjizi. Zatim, i na nama je da ti verujemo da si se ti zaista pridržavala uputstva u vezi unke - ko zna, tj. ja ne mogu da verujem da se neko pridržava strogo nečega čak i ako oseti da mu nije dobro a ne verujem da ti je na jednom pozlilo više mislim da veću odgovornost imaš ti sama nego ova dijeta. Zatim, lekari zvanične medicine u startu odbijaju sve što izlazi iz tih okvira. Mnogo puta se desilo da gde zvanična nije pomogla alternativna jeste. Znam iz iskustva.

Ali ne osuđujem te. Imaš pravo da izneseš svoj stav. Lepo je što si prenela svoje iskustvo, samo ti je način komunikacije ipak gorak, ali to je već za stručnjake poput psihologa a ne za lekare koji se bave ishranom. Znači ti imaš loše iskustvo sa Un dijetom, neko ima pozitivna, zato smo i tu da suočimo mišljenja, iskustva...

Nije teško biti fin
  • zmajce
    Početnik
    Početnik

pozdrav elli

od zmajce » pre 16 godine

Ako je neko imao pozitivna iskustva sa ovom dijetom,to je samo iz njegove glave.Znaci,bitniji im je izgled od svog zdravlja.Mnogi ljudi su spremni da rizikuju,nebi li izgledali dobro.A vi im samo u tome dajete podrsku.N ije mi odjedanput pozlilo,vec mi je bilo lose par dana,molim vas,ne namecite mi bolesti nebi li opravdali sebe.Dakle,zdrava sam.Bilo mi je lose samo iskljucivo od UN dijete,i hvala Bogu da sam prestala na vreme,ko zna sta bi bilo.Nije mi jasno zasto se vi ljutite sto ja govorim lose o un dijeti,ja samo kazem istinu.U ostalom vi sigurno znate koliko je ova dijeta losa.Neka mi je nacin komuniciranja gorak,i mozda je to za psihologa,ali kojeg doktora onda ja vama da preporucim????Ja nikom ako nista drugo svesno ne ugrozavam zdravlje,dok vi to radite.Znaci,nema vam leka.
  • zmajce
    Početnik
    Početnik

od zmajce » pre 16 godine

ptica trkacica napisao:U vocnom jogurtu ima secera koji ne ide proteinski dan. Takodje, ne treba mesati proteine.

Niko ne deli savete???

Mislite,da li su me DOKTORI ucinili strucnom?Naravno da nisu,ali ja cinim dobro delo,dok za vas to ne mogu da kazem.Ja sa ovim nikome ne mogu da naudim,a vi mozete da unistite mnogima zdravlje.I jos nesto,skoro sam procitala na ovom forumu da se devojka zalila na mucnine i bol u zeludcu,ne znam da li ste vi ili neko drugi od urednika rekli da to sigurno nije zbog dijete,a meni malo pre kazete da je moguce da ova dijeta nekom prija a nekom ne.Kako onda mozete toj devojci da tvrdite da nije zbog dijete?!
Odgovori 4679 postova