Pitu probaj obavezno! Kao prava je, samo budu malčice žilavije kore, ali ukus je... njammm.
Ovih dana neminovno pravim neku, uželela sam se.
A na kesi piše regularnih 10%. Odem opet u prodavnicu, uzmem od nekog drugog proizvođača, kao za trun bolje, ali jedva sam uspela da izvučem količinu za četiri minijaturne lepinjice, i to još nisam smela da ispiram sejtan do kraja, sigurno je ostalo podosta skroba. Uopšte ne znam kakva su to brašna, možda imaju dodat neki agens koji ne dozvoljava da se lepo razdvoje skrob i protein.
dudank napisao:Nego, nisu mi jasni ti grami koji se odnose proteine, nemoguće da ima samo 14???
Mozda kinezi drugacije racunaju proteine. razmisljala da mozda oni racunaju od cele kolicine brasna su dobili 15% glutena ustvari proteina.....nemam pojma, verovatno ima nesto, ali da je tu bilo i brasna (UH) nema sanse, bilo bi bar za nijansku ukusnije

Možda je najbolje da zamesiš neke male količine u 2-3 različite gustine, pa ćeš videti kako ti najbolje ispada. Mada verujem da mu možda treba više vode (videla sam da se za mnoge recepte meša u razmeri 1:1 - to je valjda neka srednja gustina). Isto je bitno da odstoji 20-30 minuta pre pečenja, kažu. 

- ja već godinama ne koristim nikakvo brašno za sosove, postoje mnogo bolje varijante za zgušnjavanje - slatka pavlaka, topljeni sir, biljni želatini (pektin, agar-agar), žumanca.
dudank napisao: ja već godinama ne koristim nikakvo brašno za sosove

ali, recept sam sam kopirala 

Miriše kuća na pecivo, koje ja inače volim najviše na svetu...u početku nikako da se odigne u rerni (pekla sam samo na papiru za pečenje i rešetki) i onda je odjednom krenulo...mmmmmmm....hrskava korica....mmmm....jedan sam odmah smazala nisam mogla da izdržim....

Pravila sam sejtan od 2 kg brašna, nisam stavila sirće, dodala sam suvi kvasac, so, razvukla ga i poređala šampinjone (predhodno izdinstala na vodi i ocedila), kečap, malo origana i sir. Testo mi se nije odiglo kao prošli put, ali vrlo je ukusno. Još kad pomislim da su proteini a ne UH... 
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.