naime, anoreksicna sam... ali ovo je onaj kranji stadijum, kad jedva imam snage da disem, a za nesto drugo da ne pricam... jako se trudim da ispravim to, da se oporavim, ali ne ide mi bas glatko... sve je to pocilo preprosle godine, a za taj period, koji je jako kratak, prezivela sam anoreksiju, prejedanje, bulimiju, pa opet anoreksiju, sa povremenim bulimicnim napadima...
a kad mi sam shvatila gde sam zavrsila sam sa skroz ostecenim zelucem, velicine klikera, koji boli i kad sam gladna, i kad pojedem malo vise, sa jakim gastritisom, i skroz specenom sluzokozom gastro-intestinalnog trakta... zubi su mi se pokvarili od kiseline, koza mi je suva da suvlja ne moze biti, kosa opada, krvna slika je jako losa, a pritisak strasno nizak... jako se mucim i trudim da poboljsam stvari i jako mi je tesko...jedina pozitivna strana je sto imam podrsku, koja znam da mi je sigurna i da je uvek uz mene, a to je moja mama...trudim se najvise zbog nje, jer nije ovo zasluzila...tj. prvo i zbog sebe, jer ni ja nisam ovo zasluzila jer sve ovo kao da je bio nacin da kaznim sebe, a da za to nije bilo razloga...jer kriveci sebe sto su me drugi ljudi povredili nista nisam uradila osim sto sam sama sebe jos vise povredila...trenutno trazim psihijatrijsku pomoc, mislim trazila sam i pre ali mi psihijatar nije odgovarao, jer mi je neophodan zato sto koliko se ja trudila nemam snage da prevazidjem uzroke moje aksioznosti...samo se jos vise povlacim u sebe i gomilam sve u sebi... ni sa kim se ne druzim, jer nije da ne zelim, nego jednostavno vise nisam potrebna ljudima koje sam smatrala svojim prijateljima, a koji su se zapravo druzili sa mnom iz koristi, jer sam oduvek bila borac, borila se za njih, stitila njihove interese, a sad sam sasvim druga krajnost, ne mogu da se borim ni za sebe i da stitim svoje interese, a kamo li da budem rame za tudje probleme kao ranije... a u samoj srzi cele stvari ja sam imala veliki problem, za koji niko nije znao, a koji je jos aktuelan i koji je u stvari glavni uzrok moje depresije i anksioznosti...moj otac alkoholicar...jako mi je tesko, ali trudim se i uspecu...moram...zbog sebe i moje majke koju volim do neba i koje da nema ja bih odavno zavrsila pod zemljom...

...znaci govorim kada osoba to shvati i pozeli izlaz iz problema se vidi(ne instant varijantu) jer ako ga neko nagovori a on to nije shvatio onda taj tretman nece ici dobro.

Za ovih nekoliko meseci, mislim od septembra (tada se sve otkrilo, pocelo od razredne, mame tate, psihijatra, joge) prosli smo kroz svasta. Mojim roditeljima nije bilo nimalo prijatno da se suoce sa samodestrukcijom deteta u koje su toliko nade polagali da ce ispasti poslusna, podgojena i normalna... hm.. 
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.