i što je mnogo bitnije,neka mi neko da odgovor na temu:Kako da se izborim sa slatkišima?
Pozz,
mitumba

.

A lešnik ima puno masnoće u sebi,pa to održava osećaj sitosti.Med je vishe nego ukusan,a kornfleks može da posluži
za doručak,a takođe volim kukuruz šećerac,ali bez čorbe.On i nije tako zdrav,al je bar ukusan
Sto se tice suvog voca i lesnika, u pravu si samo pazljivo sa kolicinama..inace sirov badem, lesnik..sve je to super izbor...kao i suvo voce//vremenom ce ti se ukus promeniti i videces da ce ti suva kajsija biti draza od kit-kat-a, samo daj im sansu...

Ninchi napisao:Molim vas da mi neko odgovori: Koliko je "opasno" jesti pitu od visanja i opcenito kolaca umjesto slatkisa?
, nije opasno jesti pitu od visanja, niti kolace, opasno je ako se preteruje u kolicinama. Sve sto je umereno, manje i skodi. Naravno, sve zavisi i od stanja u kom se nalazi nas organizam . Ako smo zdravi, umerenost nas nece razboleti, ali opet tu su i genetske predispozicije i odosmo mi ko zna gde sa pricom
.

I ja sam nekad volela slatkiše, ali onda mi se javio nekakav poremećaj - manjak "nečega" u želucu (nikad mi nisu tačno utvrdili čega - nekog enzima, kiseline, čega već), tako da su počeli da mi se javljaju bolovi, alergija, temperatura čim pojedem kolač, sladoled, čokoladu... sve što ima kombinaciju šećera s bilo čime (skrobom, mlečnim proizvodima, itd). Smem da jedem samo voće ili šećer u čistom obliku (npr. tvrde bombone), i u najboljem slučaju domaće kuvano slatko. To zahteva veliku snagu volje, i morala sam da naučim ne da ih se odričem (jer to je patnja), nego da jednostavno PRESTANEM DA VOLIM SLATKIŠE. A u tome mi je NAJVIŠE pomogao jedan davni članak iz novina - o zdravoj ishrani - gde je neko napisao otprilike ovo:
A voće je uvek tu da nas razgali. 

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.