Odgovori 6 postova Stranica 1 od 1
Opadanje kose u pečatima
  • yana
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

Opadanje kose u pečatima

od yana » pre 16 godine

Pozdrav svima!
    Imam problem sa dermatološke strane.U pitanju je opadanje kose u pečatima koji se javljaju uglavnom na istim mestima-sa obe strane (iznad ušiju) i u predelu potiljka. Najpre se javi pojačano opadanje kose, da bi se ubrzo pojavio mali pečat koji zatim ima tendenciju širenja do određene veličine. Opadanje kose traje par meseci, a nova kosa počinje da raste tek kroz godinu dana. Radila sam sve analize ranije (ovaj problem me prati već par godina) i sve je u redu, pa lekari kazu da je najverovatnije od stresa, nerviranja...u cemu i ima istine! :cry:
    Da li neko zna šta bih mogla da koristim za brži rast kose na mestima gde je opala, a da to nije Pantenol i uljani vitamin AD (to mi ne pomaze naročito)?!
    Može i neka preporuka za šampon, balzam, regenerator...
    Hvala unapred!
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Opadanje kose u pečatima

od lasata » pre 16 godine

Jano, bilo bi dobro da za pocetak proveris krvnu sliku da vidis da nisi slucajno anemicna... Tacno je da stres moze da utice na opadanje kose kako u celini tako i u pecatima pa bih ti preporucila takodje da proveris i stitnu zlezdu... Hipotireoza ume da bude povezana sa gubitkom kose... 8)
    Postoje brojni uzroci pa moze da bude u pitanju visoka temperatura posle koje krene opadanje kose, grip, gubici na emotivnom planu, neke vrste lekova, kontraceptivne tablete ali i drasticne dijete... Opadanje kose može biti posledica nedostatka pojedinih vitamina i oligoelemenata, belančevina i ugljenih hidrata neophodnih za normalni rast dlake... Deficit vitamina B12 ima veze sa opadanjem kose... Vitamin H ima ulogu u izgradnji dlake pa njegov deficit uzrokuje opadanje kose... Hipovitaminoza vitamina C utiče indirektno na opadanje kose zbog smanjene resorpcije gvožđa... Zato sam ti i predlozila da proveris krvnu sliku... Lečenje se sastoji u korigovanju ishrane i korišćenju odgovarajućih saplementa... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 16 godine

A da promenish farbu za kosu? Mozda kanu da stavljas? Lupam, ali nema zene koja se ne farba, pa pomislih, mozda .. :)
  • yana
    Početnik
    Početnik

od yana » pre 16 godine

Proveriću krvnu sliku za svaki slučaj. A što se tiče farbanja, farbam se od pre dve godine, a ovi problemi sa kosom su prisutni još od ranije. Pretpostavljam da je stres najveći "krivac" za to, pa ću pokušati da se manje nerviram. :roll: Imate li neki savet šta bih eventualno mogla koristiti za brži rast kose, ako je još neko imao sličnih problema, pa zna iz iskustva?
    Hvala za savete!
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jedna mala » pre 16 godine

moja mama je imala taj problem opadanja kose u pecatima i razlog je bio pokvaren zub cim je resila problem sa zubom kosa je pocela normalno da raste a i mi smo mislili da je sigurno farba u pitanju
  • djidji
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od djidji » pre 15 godine

Ne znam da li si u međuvremenu rešila problem, ali ja sam se registrovala samo da bih ti prenela iskustvo moje frizerke!! :)

Ovako: njoj je tako u pečatima opadala kosa, i rekli su joj sl.recept:
    Izrendaš dve glavice belog luka (da, sve čenove iz dve cele glavice), i iscediš sok iz toga izrendanog u litarski šampon od koprive. Tim šamponom (koji bi trebalo da bude JAAAKO smrdljiv) pereš kosu mesec dana. Za to vreme ti se taj miris uvuče u nos i sve, ali kaže da pomaže i da osetiš pod prstima kako kreće nova kosa da raste!!! Kaže da je super za sve probleme sa kosom, ali ona je koristila baš za to opadanje u pečatima!!!
    Jedino je teško izdržati smrad belog luka, ali ako će da pomogne... šta da ti kažem.. odluči sama..
    Pozdrav, i javi da li si u međuvremenu rešila problem i da li ovo deluje...
    Srećno!!!
Odgovori 6 postova Stranica 1 od 1