od trifke_kv » pre 13 godine
Poštovanje za početak.
Kao i sve ostale i mene je muka naterala na vaš forum.
Za početak da ostavim neke osnovne podatke. Moje ime je ALeksandar, imam 22 godine, težak sam 98kg (mada sam smršao 10 kg od kada imam probleme), visok sam 197cm. Do pre mesec i po dana nisam imao nikakve zdravstvene probleme, a pogotovo ne bilo šta vezano za želudac. Sve se desilo odjednom. Dan kao i svaki drugi, pojeo sam malo obilnije za rucak i brzo, i nakon dva sata samo bukvalno dobio napad panike, samo sam počeo da podrigujem i da nemam vazduha (odnosno kratak dah), ja disem ali ne mogu da udahnem punim plućima i imam osećaj pritiska na grudima i u grlu, kao knedlu, i kao što rekoh konstantnu potrebu za podrigivanjem.
Naravno pustio sam dan dva da prodje ali nije bilo poboljšanja. Odradio sam analize krvi (odlične), ultrazvuk stomaka (sve normalno), slikao pluća (sve ok), EKG i ultrazvuk srca normalni. Jedino nisma išao na sondu jer nisam baš lud za njom, nikada pre nisam imao problema sa želudcem (bukvalno). ALi sam odradio test na Heliko bakterije i bio je negativan. Nemam nikakvih bolova i imam normalnu stolicu. Zna da mi bude lose ako vise pojedem, kao da mi pritisne dijafragmu i onda mi je jos teže sa disanjem, ali podrigivanje ostaje.
Idem aktivno u teretanu i posumnjao sam da mi je želudac pomeren i da mi on stvara probleme. Čak i puls osećam gore levo iznad pupka, možda malo bliže pupku nego rebrima.
Unapred hvala.