Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od narcisa » pre 10 godine

Svi sve razumjemo. Tužna sam, tužna. Nadam se da će kraljica u nekom razumnom roku ponovo skoknuti u svoje štiklice i zatoptati što po kafančetu, što po forumu. Puževska kućica neće nestati :009:
  • Tija
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Tija » pre 10 godine

Ljubim Dudić! I grlim! Sve će biti dobro :ljubav: i :pivo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Htela sam kratko da svratim i da zahvalim svima koji ste me posetili! :)

Oporavljam se dosta dobro, s dobrim rezultatima (provukla sam se bez zračenja), neke posledice su nažalost neizbežne i nije lako, a neke se trudim da sprečim ili umanjim. Dnevnik nema potrebe da vodim što se tiče kilograma (i nadam se da neće ni biti), a i sad sam u toj "štednji vremena", pa nije važno ako se ugasi, pošto uvek mogu da svratim na druge tredove da ostavim poneku korisnu informaciju ako je nađem.

Što se ishrane i kilograma tiče - možda i ovo spada u te korisne informacije - nakon ove operacije često kreće naglo gojenje već prvih dana (naglo i drastično odsustvo ženskih hormona, nepokretnost, depresija), čak ima slučajeva da se pacijentkinje sa same operacije vrate s viškom zbog nagomilavanja vode, ali ja sam imala dva plusa na svojoj strani, prvo je to što sam na operaciju otišla s normalnom težinom - moram da naglasim zbog svih onih devojaka i žena koje se drže stava "lepo mi stoji višak kilograma, pa šta", ovakve obimnije abdominalne operacije traju kraće kada tog viška nema (jesam imala vrhunskog hirurga, ali je i ta činjenica skratila operaciju na manje od sat vremena, što je praktično rekord - čak je i on pomenuo da je natprosečno lako "našao" sve što treba da se ukloni - a od ogromnog je značaja da se što kraće bude u dubokoj anesteziji), rez zarasta lakše i brže, pre se staje na noge i hoda (važna stavka zbog tromboze), ređi su slučajevi zadržavanja tečnosti itd. Drugi plus je što sam imala iskustva sa operacijama, pa uz minimalnu korekciju ishrane već dva meseca održavam težinu od oko 49,5 kg, iako sam minimalno pokretna i još nisam dobila hormonsku terapiju (a i debelu depresiju sam pregurala, da ne lažem, i još nisam baš najsrećnija). Ležanje, depresije i hormoni nisu izgovor za gojenje, tačka.

Svima veliki pozdrav, i pre svega razmišljajte o skidanju kilograma kao putu do zdravlja ili lakše borbe i oporavka u slučaju svake bolesti!!!!! :mahac:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 10 godine

Dudice, evo i mene malo, samo da te pozdravim :)

Žao mi je što ti se sve to dešava, ali sve nam je iz uma, i ja sam sigurna da ćeš se lepo oporaviti.
    Mislim o tebi :009:
  • smiljana78
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 10 godine

od smiljana78 » pre 10 godine

Draga Dudo,

Mnogo mi je drago bilo kad sam videla tvoj post.
    Necu te daviti savetima, necu biti pateticna, nista. Samo cu ti reci da si divna, hrabra i jaka. I svaka od nas bi tome trebalo da tezi.
    Mislim na tebe i saljem ti svu pozitivnu energiju kojom te mogu obasipati.
    Kuckamo...
  • Veselina
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 10 godine

od Veselina » pre 10 godine

Do sada nisam imala priliku da citam vas dnevnik, Ali sada imam potrebu da vas pozdravim(I ako se ne znamo, ni ovako forumski), I pozelim sto brzi i uspesniji oporavak. Sve najbolje vam zelim od srca!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

Znam da si digla ruke od dnevnika i da te ne zanima što će da nestane, ali mi pade na pamet da ga bar još jednom osvežim da ne umre baš odmah... a znaš zašto.... (ono što smo pričale).... Dajemo mu još dva meseca života! A ti živela sto godina! :pivo:

(Fenomenalno sam se provela sa tobom pre neki dan. Devojke, Duda je još bolja i zanimljivija uživo nego što izgleda u dnevniku i na slikama! :wink: )
    Edit: pod još bolja mislim i na fizički izgled i sve.... :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 10 godine

Dudin dnevnik je prepun najrazličitijih saveta, tekstova, ideja i to sve iz proverenih izvora i na jako dobrim racionalnim osnovama... Dva meseca je malo još da bude tu :) mislim da bi svako u njega trebao da zaviri...

Veliki pozdrav! :ljubav: :pivo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 10 godine

Društvo, nateraste me da se javim! :)

Šalim se, u stvari sam juče videla Tijin post i shvatila da možda neko od starog društva brine, pita se šta je sa mnom posle onako mračnih vesti... tačno je da mi dnevnik stvarno sad nije potreban (i kao što rekoh, nadam se da neće ni biti), nisam mislila da ga dižem, ali kad ste ga vi već digle, da se bar prišlepam i ostavim poruKČicu. (Ko o čemu, ja o dizanju. :16: )

Pre nego što pređem na izveštaj, prvo svima da zahvalim na lepim željama i podršci. :) I da "izogovaram" Mršu... na stranu što smo se divno ispričale (našla sam srodnu dušu koja priča jednako brzo kao ja, ali smo se sve razumele :16: ), a svakako da je "podloga" za susret uveliko postojala, tj. ne bismo se ni videle da nemamo milion zajedničkih razmišljanja i stavova, pa je i logično što se samo potvrdilo sve ono lepo što već znam, ali Mršu treba videti uživo kao primer nekoga ko je pametno držao dijetu, pametno primenio ta iskustva i u daljem životu, i pametno neće nikad više da se ugoji (to mogu da potpišem i da overim pečatom moje firme). Volela bih da neke naše devojčice sa foruma vide kako u praksi izgleda "u ribljem telu riblji duh" i da malo razmisle o motivaciji, jer ja zgodniju ženu nisam skoro videla.

E sad moj izveštaj: fizički sam se dobro oporavila, trenutno se vodim kao "izlečena operativnim putem". To u praksi (u mom konkretnom slučaju) znači da imam oko 90% šanse da se bolest ne vrati. To je sjajna prognoza, ali zbog onih "oko 10%" sad vodim jedan još zdraviji život. Uvela sam redovno svakodnevno pešačenje brzim hodom (neki dan stukoh 8 km), s vežbanjem sam još limitirana (i pojedine vežbe biće mi doživotno zabranjene), ali radim na tome, jer je vežbanje jedan od ključnih faktora da se spreče određena pogoršanja. Cigarete sam bila ostavila, i to bez problema (kad se mora, sve se može), ali pošto mi je organizam prilično burno reagovao (a i dobila sam pre neki dan od doktorke amin), sad sam na 2-5 cigareta dnevno, prema raspoloženju, i između pomalo srčem elektronku (proverenu). Ishranu sam prilagodila u dve stavke, prva je smanjenje količina mesa (pošto jedem samo crveno meso), druga je smanjenje količina mlečnih masti (zbog hormonske terapije), što ne znači smanjenje količina mlečnih proizvoda, naprotiv, količine su čak povećane na račun mesa, ali sam izbacila buter, pavlaku i slično. (Ne zato što nisu zdravi, nego zato što su u mom slučaju nepoželjni u većim količinama.) Svakog dana pijem razbijački koktel-sok cvekla + šargarepa + neki citrus + sezonsko voće, a kad cvekle više ne bude, nju će u koktelu da zameni đumbir i još poneka lekovita biljka. Malo više vodim računa da imam u ishrani dovoljno pojedinih vitamina koji su mi sad bitni (D, E itd.), ukratko, opet sam organizovala jelo tako da nisam gladna, a sve je nutritivno još bogatije nego pre. Ovo je jedan moj mali podvig, da se za ta 3,5 meseca bez hormonske terapije nisam ugojila ni grama (plus sam pola od toga bila jedva pokretna, a o depresiji da ne pričam), tako da ću hiljaditi put da ponovim da sve može biti izgovor za gojenje, a naš je izbor da li ćemo da se zavaravamo i ubeđujemo sebe da je taj izgovor nešto validno i nepromenljivo. Konkretno mi sad predstoji još jedna mala "kriza", pri uvođenju hormona takođe mogu da se dogode privremene oscilacije u težini, pa sam sad na pojačanoj straži, ali s obzirom na to kojim sve komplikacijama može da doprinese gojenje posle ove operacije, nemam nameru da se opuštam. A takođe sam rešila da pobijem i tvrdnju da posle ovakve intervencije stomak više nikad ne može biti zategnut i ravan. ;) Surova je realnost da moj stomak sada, sa vertikalnim rezom od 20 cm, i to loše urađenim, izgleda mnogo više seksi nego kad sam imala 20 kila viška i netaknutu stomačinu (i 7-8 godina manje nego sad). Pa eto teme za razmišljanje.

Forum nisam napustila, svratim povremeno da pogledam da li negde mogu da pripomognem, samo mnogo ređe nego pre, već sam napisala da u ovakvim situacijama čovek prosto malo presabere život i potrudi se da ipak postavi neke prioritete, za ne daj bože. Ako neko ima sličan problem kao što sam ga imala ja, volela bih da mi se javi, jer je naš zdravstveni sistem tako zbrkan i u nekim stavkama tako idiotski da je pametno posavetovati se najpre s nekim ko je već prošao to iskustvo.

Svima veliki pozdrav :mahac: , čuvajte se i budite zdrave!!!!!
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Dudo :ljubav2:
    Ne umem lepo da pišem i da izrazim svoje divljenje tvojoj snazi. Verujem da će sve biti dobro.
    Da li sam negde pomenula ili ne, jer dugo nisam dolazila na ovaj forum, bila sam u IMZ šest nedelja. Tim pre se divim tebi, draga Dudo.
    Tamo sam upoznala jednu mladu ženu koja mi je pričala sve najlepše o tebi.
    Tako, ostajem tužna što te nisam lično upoznala, ali se nadam novim prilikama.
    Veeeliki zagrljaj za tebe! :31:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

Pa hvala ti na ovako originalnom komentaru, počastvovana sam :) !
    Nego, došla sam ovde konkretnim poslom.. Ovo što si rekla
    i pametno neće nikad više da se ugoji (to mogu da potpišem i da overim pečatom moje firme)

Zamolila bih da ovo dobijem i na papiru, dakle sa potpisom i pečatom kao što si navela a ne samo ovako deklarativno... mislim tu tvoju garanciju i molim da preciziraš garantni rok jasno... :-P

:009:

P.S. Što se mene tiče, naravno da i tvoj dnevnik može da živi još sto godina.. nikome neće škoditi da svrati i pročita nešto pametno, a biće valjda i novih članova i gostiju....

I naravno da izgledaš fenomenalno, kao da se nikad ništa nije dogodilo (ni nekad u nekom trenutku suvišni kilogrami ni porođaji ni operacija)!!!.... :pivo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 10 godine

Divno je videti te ovde :ljubav2: !
    Interesantno je da sam ovih dana bas intenzivno mislila na tebe i razmisljala i razmatrala da li ima smisla da se javljam, ali sve vreme mi je negde "lebdelo": "Javice se ona sama sa lepim vestima!"
    Necu da kazem nista, sve si rekla sama... samo da znas da sam jako srecna sto sad imam i napismeno da si dobro :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Ovaj dnevnik će imati hiljadu strana.
    Kiss Dudo! ;)
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 10 godine

Dudice svratih večeras malo inace 100 godina nisam navracala, pa rekoh prvo cu kod tebe da vidim kako si i bas sam se obradovala, sto se lepo oporavljavas. Zelim ti sve najbolje <3
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 10 godine

Draga moja Dudo,
    nisam dugo dolazila na forum, strašne obaveze...a kad dođoh kod tebe :cry: Nisam imala pojma šta si sve prolazila...Svaki put kad pravim kefir pomislim na tebe :009: A ti...oporavljaš se..Sve mislim u selidbi si, imaš obaveze...
    Nedaj se i misliću na tebe i dalje..znam da ćeš ti sve prebroditi... :009:
Odgovori 9033 postova