Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od divlja ruža » pre 10 godine

Sve razumela i dobro je.Idem u moj dnevnik da se obazložim :)
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 10 godine

Sve si odlično rekla, a upravo sam kod Ruže komentarisala, METABOLIZAM!
    Sve ide sa goidinama! Nisam uopšte patetična, a znam da po količini hrane koju unesem u organizam dnevno, trebala bih da imam idealnu liniju, ali po godinama to je nemoguće! Svaka godina nosi sa sobom teže kosti i kilaža se menja, hteli mi to, ili ne! Samo telo se usporava, ma koliko da nam je um bistar!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

Da odmah napišem, da ne bude zabune -pomenuta rhb-pvo Ankica nema veze sa našom Anči (ko zna, prepoznaće).

Dudo, sad si me bacila u brigu....da me neko ne shvati pogresno... Naravno da nisam mislila na Anu, nego na Ankicu, valjda znamo ko je Ankica... :o
    Naravno da nema veze sa Anom, nadam se da Ana nije pomislila da ima....
    :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 10 godine

Joj Dudo,
    čitam za kalorije i hranu koju unosiš i vidim sebe-ne mogu da gladujem, sad mi je takav period i tačka. Jedino što ne pijem pivo :pivo: ...ne prija mi, ai radila sam daaaavno test intolerancije na hranu i tamo lepo piše da ne jedem proizvode od ječma...Mada, nije mi podvučeno, nego samo da nije poželjno u ishrani...
    :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 10 godine

Ružo, eto, da nisi pitala, ne bih ja sela i tačno izračunala crno na belo koliko jedem. :D To je to... oko 1700 (plus poneko pivo), a dok sam održavala onu težinu oko 50, unosila sam 1600 (plus poneko pivo ili brlj-dan), znači, dobra mi je procena da ovo ne treba mnogo da se smanjuje. Samo još da nađem tih 100 kojih mi neće biti žao da se odreknem.

Anči, tako nekako i računam... ako sad pritegnem ishranu na ono što Mrša kaže dva lista salate u tanjiru, šta ću tek da radim za 10 ili 20 godina... da jedem iz praznog tanjira? :005: Zato mora dugoročno da se razmišlja, želim da budem zgodna starija gospođa, kao i ti uostalom. :)

Mršo, samo ti prizivaj, još mi treba da mi bane Ankica u dnevnik (i da mi kaže da nije dobro što sam na high-carb dijeti :16: ).

Magi, ja tom testu netolerancije ič ne verujem, ali ako ne voliš pivo, to je već druga stvar... ja pa vino ne volim da vidim, popijem špricer onda kad želim da čitavo veče lizućem jednu čašu. U stvari je mnogo dobro rešenje da jedemo i pijemo ono što ne volimo... pre bi se smršalo. :D

Sinoć je bilo veče karfiola... mm se velikodušno odrekao svog dela, tako da sam iz dvaput pojela SAV karfiol, to jest 1200 g karfiola sa nekih 30-40 g slanine, nepunom kašikom butera i pola pavlake. Kalorijski regularno, samo što sam posle toga jedva disala. Danas pravim isti karfiol, ali ga ima manje, pa ću možda još nešto da dodam, upisaću jelovnik posle (pošto je sve ostalo identično kao juče).
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 10 godine

Jeste bila vanredna situacija, ali sad stvarno pritegni sa tim pivom! Iako ga voliš, ja mislim da ti je najlakše da na njemu uštediš. I imam pakleni plan koji ću ti izložiti ''tamo''. :wink: :evil:

I pitam se i dalje gde ti sade kilogram karfiola, hahahahahh. :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 10 godine

Koja vam je to Ankica? Ja se zovem takodje Ankica! Baš me zanima, a možda sam je samo preskakala u dnevnicima, što je moj obićaj!
    Takodje, uopšte ne verujem u te testove intolerancije, pa još kada na onom izveštaju slože kojekakve namirnice za koje nisam ni čula, ostanem bez teksta. Inaće, mislim da je bolje jesti ono što se voli, samo smanjivati količinu, što je bar meni jako reško. Kada nešto volim onda je propast, a uglavnom jedem samo ono što volim!
    Nekada sam volelaaaaaaaaaaaaa pivce za živce, pa poneki vinjačić, ali sda cvrc!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Loptice, znaš da sam kapacitetna. :16: Evo, sad sam izgurala 3 dana bez gutljaja piva... mogu kad hoću. :)

Anči, nebitno je, jedna osoba koja je pisala svašta nešto nebulozno, kud se Mrša i setila. :16: A ti testovi netolerancije... medicinski su osporeni (tj. ne pokazuju netoleranciju, nego naše trenutno "neraspoloženje" prema nekom sastojku, rezultati mogu drastično da se menjaju iz dana u dan), tako da su u suštini uzimanje para. Sa vinjačićem sam davno raskrstila (ima tu manu što mami da ga popiješ više nego što treba), ali s pivom ostadoh u ljubavi... i volela bih da ta ljubav potraje, samo sa umerenom strašću. :)

Jučerašnji jelovnik je bio isti kao prekjuče, samo za večeru manje karfiola i kao nadoknada malecna šnicla. Danas totalno ne znam šta će biti za večeru, čekam da stignu namirnice, pa ću nju upisati naknadno.

D: ajran 0,4 l + dodaci
    R: sir (oko 200 g), salata (paprika)
    U: voće (jedna velika jabuka)
    V1: parče barenog suvog mesa, crni luk
    V2: vurda (oko 200 g) namazana na polutke crvene paprike, salata od krastavaca
    Poslednja izmena od dudank u 16 Sep 2014, 03:11, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 10 godine

Obrni okreni... moraće pivo da strada :( ... mislim da se žrtvuje (malo :wink: )...

A ta netolerancija...uh, i mene ta teorija nervira... (može da radi kao psihološki efekat... ali zašto čovek ne bi radije pronašao praktičnije i jeftinije trikove za podsticanje discipline i ravnoteže - nego da se zavarava izbegavanjem pola vrsta povrća isto tako voća isto tako drugih namirnica... i usput izdržava neke ,,profesionalce,, koji ove savete prodaju)....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 10 godine

Baš mi je milo što sam pokrenula temu netolerancije na hranu, inače me je zanimalo šta mislite o tome... :) Lično znam nekoliko ljudi u svom okruženju koji su se "sredili" vodeći računa šta im je ukinuto/preporučeno u ishrani posle testa.
    Mi smo odavno ovde shvatili da svako treba da pronađe šta njemu najbolje prija i odgovara, jer smo svi toliko različiti...
    :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mršo, pivo strada... a stradam i ja s njim... ali danas beležim još jedan mali minus. Ovo je ukupno -600 otkako sam se "uozbiljila", što će reći da je danas pokazalo 55,2, mada je moguće da će da varira narednih dana, ali lepo mi je da vidim taj broj.

Magi, tu je prisutan i psihološki efekat zabrane (automatski se obraća pažnja i na sve drugo, tj. povećava se samokontrola), koji takođe daje rezultat, ali bespotrebno se ukidaju neke namirnice, jer to je zapravo samo test (trenutne) senzitivnosti, a ne netolerancije, koja se utvrđuje na drugi način... da ne dužim, pošto je Mrša već sve rekla, tj. da ima i boljih načina za mršavljenje. :) (Šta reći o mojoj dugogodišnjoj borbi da savladam reakcije na kikiriki, hleb, belanca i štošta još - želim da ih imam u ishrani, a ne da se pomirim s time i da ih izbacim zauvek, a kod mene su ozbiljnije stvari od "senzitivnosti".)

Danas je bio poremećen dan jer smo imali neke ekstra obaveze, pa izgleda ovako:

D: kis. mleko 2 dl + dodaci
    R: (u 9 uveče :cry: ) dobar tanjir gulaša, salata od krastavaca (testenine jok)
    V: verovatno sir + povrće, pošto sam ispucala bonus za meso
    možda jedna jabuka, ako mi bude zatrebala
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 10 godine

Minus-ah, znam kako se raduješ, ali ga tako stidljivo napišeš da se jedva uoćava! Ja ga zacrvenim, povećam da se lepo odmah vidi, a merim se, merim, pratim, ali ne pišem kada sam nezadovoljna stanjem stvari! Sve to traje da se ne ponavljam u okviru od par dana u zavisnosti šta sam jela. Ćestitam ja tebi svakako!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne znam još da li da se radujem, u tome je fora. :16: Mada izgleda da hvatam ritam, ali pošto je dovoljno vrlo malo opuštanja pa da upropastim trud... prosto bih sačekala da se potvrde ti minusti, tj. da potraju, a onda obećavam slova svih boja i najveće veličine! :)

Juče je bio stvarno vanredan dan, ali sam junački pojela sve što sam planirala, iako je silom prilika bilo sabijeno u večernje sate (čak i tu jabuku :prasence:), nisam htela neki lažni minus zbog gladovanja (Narcisa, nadam se da čitaš ovo), a danas sam nagrađena sa još 200 g manje, pa sam puna volje da ne brljkam. Definitivno ne može i voće i pivo u istom danu, i gledaću da se toga držim. (Voće jedem samo zato što ga volim, a svih tih sastojaka ima i u povrću, pa mi je OK ta zamena, s time što je trenutno grehota ne jesti voće, zato je pivo privremeno izletelo iz kombinacije.)

Danas bi trebalo da jelovnik bude istovetan kao juče, moguće je samo da voće bude nešto drugo, tako da ne pišem... sem u slučaju da pokleknem.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 10 godine

O tom opuštanju-malom opuštanju ja večito prićam-pišem, verujem da sam već dosadna!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisi nikad dosadna, a i nije zgoreg da se podsetimo da se većina nas nije ugojila od velikih, nego od malih opuštanja. :)

Kod mene sve pod kontrolom, juče sam malo pojačala količinu sira, ali na vagi i dalje 55,00. :) Čekam još 200 grama, pa da proslavim kilogram minusa.

Klopa danas:

D: ajran 0,4 l
    R: sir, salata (verovatno paprike)
    U: jabuka
    V: planiram musaku od plavog patlidžana + salatu od krastavaca
Odgovori 9033 postova