Gulp sad kad si sabrala koliko košta kila bonžite srce me presječe... Srećom neće biti kupovana
Srećan rođendan hazbendu

Gulp sad kad si sabrala koliko košta kila bonžite srce me presječe... Srećom neće biti kupovana

(A i lepo je počastio ženu pivom sinoć, heh.
)
)

Sad sam na 55,5 (juče je bilo 55,3, ali da ne cepidlačim), to je mnogo i premnogo, sve preko 51 na meni je ružno, a i teret je. Da ne pominjem da ni u šta ne mogu da uđem od pantalona i sukanja, samo rastegljive haljinice mogu da nosim.
Nemam pojma,a zvuci mi mnogo lepo 

dudank napisao:Mršo, uz višak odoše još 200 g! ........ "Mrzac" sam i ja kad je posredi ta kvazihrana, to jest, ne bih bila kad bi se prodavala po realnoj ceni ...........a (upravo gledam bonžitu na netu, kao jedan od najjeftinijih proizvoda tog tipa... cena po kilogramu 1.349,50 dinara), to bukvalno doživljavam kao kriminalni akt. ...........

, ali tako mu nekako i dođe. ("Nas dva brata, oba gladujemo" - dijetalna pesma za mog konja i mene.)
Prednost je ta što je pitak, blaži od kiselog mleka (kiselo mleko se nekad ne gađa s nekim ukusima), a ima drugačiji odnos mlečnih bakterija nego jogurt, pa kome više prija ta varijanta za želudac, izuzetno je zgodan da se onako slatko naliješ i da te ne grize savest. (I da te ne grize pomenuti želudac.)

Zato sam i krenula da piskaram ovde ponovo, da se malo pretresem iznova. Kod mene i nema nešto mnogo da se menja, sve vreme i jedem zdravo i umereno, jedini "novitet" su povremena ubacivanja hleba, ali tad smanjim kalorije na drugoj strani. Ne jedem nikakve gluposti (najveća "glupost" koja može da se desi jeste da nekad bude kupovna šunka ili kobasica umesto svežeg mesa), a pogotovu vodim računa da svakodnevno unesem sve što je potrebno. Ako s nečim preteram, najčešće to bude suviše voća, i naravno, udarim povremeno neko pivo, ali poenta i nije da se odreknem voća i piva, nego da samo uljudim količine svega, da uštrpnem ovde i onde neku kaloriju, a ovako mi je lakše, kad imam pregled onog što jedem. Podržavam što si izbacila slatko, jer šećer stvarno razorno deluje, nevezano za dijetu.

Ovo je za moje pojmove već prilično rigorozno... upravo je to taj deo zbog kojeg još tupkam u mestu, ne želim nikakvu preterano rigoroznu dijetu, jer ovo i ne treba da bude dijeta, nego prosto fino štimovanje, tih stotinak kalorija dnevno koje treba negde da zakinem. E sad, sve bi to išlo glatkije da nije moje ljubavi prema pivu, ali opet, nije poenta ni da se odreknem piva da bih skinula 5 kila, jer ti kilogrami bi se vratili onog trena kad se ja vratim staroj navici... i pre sam skidala kilograme uz poneko mudro ubačeno pivce, pa eto, sad isprobavam koliko čega može, kad može, kako može... nisam ni u kakvoj žurbi niti panici, prosto eksperimentišem kao i uvek. I ovog puta se pokazalo da bez obzira na broj kalorija kod mene nema mršavljenja dokle god je hleb u ishrani, znači, on je izbačen, sad polako idem dalje, neka spada sto grama po sto grama, nemam ništa protiv. 

i strahotnu dijagnozu da ću nikako smršati dok ludilo ne prodje.Davno u svom dnevniku sam pisala o tome.

). To što sam ja jela na prošlom letovanju (kad sam se ugojila), pa da je neko normalan tako jeo i pio tri nedelje, vratio bi se sa 10 kila više, a ne sa 4-5. I čitave zime sam vrlo lepo i opušteno klopala i nisam ni grama dodala. Moram da budem realna prema sebi, ne gojim se od vode. Kad saberem sve što smatram da mi je nužno, ispadne da unesem oko 400 kcal kroz mlečne proizvode, još toliko kroz meso, oko 200 kroz povrće, 300 kroz masnoće, 300-400 kroz voće... to je 1600-1700 kcal, BEZ PIVA. Po kalkulatoru dnevne potrošnje (visina, težina, godine itd.), ja treba da unosim 1450 dnevno da bih bila na istom. Ovo što se meni dešava, to je bonus, da mogu toliko kalorija da unesem a da se ne gojim, metabolizam sjajno radi, samo malo treba uštrpnuti da krene naniže. Tražim gde da uštrpnem jer sve te namirnice su potrebne telu (a pivo duši
), za moje pojmove je ovo već prilično rigorozno... ali može još da se krajcuje tu i tamo. Uglavnom, imam pouzdanih 300 g manje u odnosu na ovaj malo ozbiljniji start od pre nedelju dana, a sigurno bi bilo i više da nisam baš toliko brljala s pivom (preksinoć je otišla čitava krmača, kad me baš teraš da se ofiram
- 900 kcal), tako da nisam nezadovoljna... samo bih volela da nastavim ovako (sa skidanjem po 100 grama, ne sa krmačama piva). Aditive izbegavam u svemu, ne samo one iz hleba (imamo ovde dva odlična pekara s pravim domaćim hlebom, kod ostalih retko kad kupimo), jedino mogu da uđu ponekad kroz neki mesni proizvod, sve ostalo je onoliko domaće koliko je trenutno moguće da se nabavi.
) Ti u suštini jedeš slično kao ja, gledaš da uneseš sve bitne namirnice, i zato nam je možda i teško da se odreknemo ovoga i onoga, jer sve deluje podjednako važno. (A i nismo tipovi za gladovanje.)
Jedino me muči što trenutno nema tog mog mleka da se kupi, pa ne mogu da pravim ajran, ali uzimam kiselo mleko od iste (proverene) mlekare.Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.