Ove moje prošlogodišnje bile su neke afričke... i htela sam da ih odgajim za tabasko jer su crvene, ali one nisu čak ni procvetale do oktobra, a posle nisam mogla da ih unesem u kuću jer su žbunovi bili džinovski, i tako propadoše. Ne znam da li znaš kako se zovu, ako uopšte imaju ime. Teoretski mi nije zapelo za papričice, jer bar one su dostupne, ali što ti kažeš, dekorativne su kao cveće, a prosto je nekako slatko kad ubereš sa svoje terase. Tako da... ehm, odgovor je DA, hoću seme ako ti je pri ruci i nije ti velika muka.
I hvala unapred!!!
(Začina u saksijama inače nema da se kupe, zato ih i sejem.) Bosiljak obično posejem krajem februara ili u martu i on vrlo brzo bude za jelo (ako posejem ranije, prerano krene da cveta i lišće ne bude lepo, pošto imam onaj pravi starinski), ali prošle godine je omanuo, bio je redak i nikakav... taman nas je zakrpio za salate, a za sušenje ga nije ostalo. Još ne znam za ovu godinu, bosiljak svakako, i planiram korijander, možda ću obnoviti divlju lobodu, planiram i jednu žardinjeru slačice, čisto da je probam (mislim na list), za ostalo se dvoumim... možda matičnjak i još nešto. Sad imam više prostora jer sam digla ruke od cveća, samo da ne zabrljam sa sejanjem.
Ne znam da li je rano... jedne godine mi je sve živo propalo jer je bio lep februar i mart, u kući su fino nikle biljčice, a onda sam ih iznela u neki odvratni kišoviti april i sve se smuljalo. Svake godine lupam glavu oko toga, nikad naučiti neću. 

(Ovo na prvom mestu sama sebi poručujem.)
dudank napisao:Jednom rečju, niko nije dobio vakcinu koja će ga sprečiti da se opet ugoji...
a težina se zaista može bez problema održavati ako smo našli neki svoj idealan sistem

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.