Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 12 godine

Anči, s jajima savršeno ide, a za sir sam sumnjičava, bar ja ne volim da kombinujem sir sa drugim mlečnim proizvodima (tipa jogurta, pavlake, kis. mleka), nije mi ukusno, ali ne košta da probaš. :26:

Bebe, nisam ti ja neki stručnjak za UN, ali znam da je Gile opominjao da se to ne radi, nego da se ide na održavanje kako je propisano. :)

Sinoć sam bila užžžžasno umorna, legla ranije i onda loše spavala, pa opet ustala kasno... pojma nemam kako ću da organizujem dan, trebalo bi večeras da idemo na humanitarnu svirku, valjda ćemo uspeti. Zato ne znam kako će da mi izgleda drugi deo dana.

D: kefir + dodaci
    R: sir, malo boranije
    U: malo parče mesa
    izlazak - pivo
    V: redovno brljanje - pržene sveže kobasice (bez aditiva, čisto meso) u dva džinovska okrajka od hleba, s mladim lukom i ljutom paprikom :prasence:
    Poslednja izmena od dudank u 06 Apr 2013, 15:39, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dudo umro mi kefir , nisam ga neko vreme koristila ostavila ga u hladnu vodu u frizider i zaboravila na tu teglicu , neverujem da bi sad proradio. Donece mi cerka kad bude dolazila novi , eto vidis baba.... :D
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • bebe
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od bebe » pre 12 godine

Hvala dudiceee! Bas me zanima..zapicila sam se u to..videcu sta mogu da nadjem..hvalaaa 8)
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Boki, nemoj previše da se unosiš u ulogu babe, vidiš da ti se odražava na kefir. :D Jedna moja prijateljica je u tvojim godinama taman imala bepca od godinu dana... znači, nema vađevine. 8)

Bebe, slabi se i na održavanju, nemaš potrebe da se plašiš. :)

Sinoć smo imali jedno lepo i uspešno veče skupljanja humanitarne pomoći, svaka čast organizatorima. Zato večeras ne idemo nikud, bezbrljna subota. :)

R: bareno povrće, kriška sira
    U: voće
    V: kuvana junetina, bareno povrće, salata, mleko (sve u većim količinama, pa podeljeno na dve večere)

I milion litara vode, ubila me je noćas/jutros večera.
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 12 godine

Bezbrljna subota :16: genijalno!!! :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Baš je lepo kada se iskombinuje lepo, pametno i korisno! Bezbrljna subota-super! :D
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Kako je prošla subota? Ipak si izgleda kasno legla, kada te još nema da se javiš? Verujem da te udavi posao?
  • Loptica90
    Amater
    Amater

od Loptica90 » pre 12 godine

Legla je kasno, legla je kasno :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, vala baš nisam stigla. :) Opet ginem, pokušavam sebi unapred da omogućim neke slobodne dane.

Tija, bezbrljna je i ostala... ali nadrljah svejedno. :) Imali smo nekoliko vrsta barenog povrća, a ja sam se najviše bacila na grašak jer sam ga se stvarno uželela, i danas sam ustala sa užasnim otocima po licu. (Očekivano, mada ne baš toliko. :D )

Loptice, jeste bilo kasno leganje, i to opravdano. :16: Proleće je stiglo u naš kraj... :)

Danas bi trebalo da se "isperem" od nesrećnog graška, probala bih onu varijantu manji-jači obroci, ako izdržim, naravno, jer me čeka još jedan paklen radni dan.

R: malo slaninice, sira, mnogo salate
    U: ?? (verovatno sir, salata)
    V: malo parče mesa, sir, salata, čaša mleka
    noćna užina - dinstana boranija, sir, salata
    Poslednja izmena od dudank u 08 Apr 2013, 14:29, izmenjeno 1 put ukupno.
  • bebe
    Amater
    Amater

od bebe » pre 12 godine

Samo da odolimo iskusenjima..ja sam isto bila na nekoj zurci,prsuti,pesta..svasta..ali nisam ni pomislila da uzmem vocku a kamoli nesto drugo..nedaj boze neki prsut 8) ..ali zato sam pila vodu u potocima i super se zezala..bas sam ponosna na sebe..i hvalim se po tudjim dnevnicima..:-)
    Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring..
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Evo posmatram tvoje večere u poslednje vreme i baš primečujem da jedeš i sir i meso, što napr u mnogim predlozima za ishranu navodno ni u ludilu ne valja ta kombinacija! Ne govorim o dijeti, već o ishrani. Ja takodje jedem i sir i neko meso, ili već šta i ne mislim da ne sme da se prave takve kombinacije!? Napr. sir i malo suhomesnatog-nekoliko režnjeva.
    Ti baš jedeš dosta sira-daviš se u njemu, dok ja jedem sir, ali uvek se zasladim i kačkavaljem. Obožavam kačkavalj. Nije to neka količina. Jedino ga više urtošim ako ga rendam na neko jelo, znaći samo se "zasladim"!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bebe, mene je već sramota, nikako da stignem čestito da iščitam tvoj dnevnik, a ti me ovde lepo zabavljaš. :neznalica: I treba da se hvališ, mada sam danas videla da se pominju neke napolitanke, ehm. 8)

Anči, za sve ove godine nigde ne videh neki stvarno naučni tekst o tome da proteine treba razdvajati, a negde sam našla priču o tome da su to još stavovi iz 19. veka, kad se nije znalo kako tačno funkcioniše varenje. Ne može da se porekne da neke od tih naučno nepotvrđenih ideja imaju dobar psihološki efekat (čim se pazi na "nešto" u ishrani, automatski počinjemo i manje da jedemo), plus treba imati u vidu i razlike u kulturi ishrane, npr. kad Amerikanac kaže "sir", on misli na jak, zreo sir tipa tvrdih sireva, u najboljem slučaju fete, a ne na ovaj koji mi većinom jedemo, tako da je za njega to unošenje dodatnih kalorija, a u slučaju ovih naših sireva smanjiš količinu mesa i lepo se najedeš za manje ili u najgorem slučaju za isto kalorija. :) Ali zasad nauka tvrdi da naš stomak ne zna da razlikuje proteine, tj. da isti enzim lučimo za razgradnju svih proteina.

Ja sam još dosta naduvena, čudo mi je napravio taj grašak... toliko mi je koža bila otečena i osetljiva da mi se upalio ožiljak od operacije, bila sam se prepala da nije nešto krenulo, ali srećom, samo je površinski, kao alergijska reakcija.

R: perje od mladog luka prženo sa žumancima, salata
    U: ??
    V: oko 200 g mesa, sir, salata, mleko (sve podeljeno na 2)
    ako bude noćne užine - slaninica, malo sira, salata
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Da znaš da si me sada utešila, što se tiće sireva! Ja iako ne proučavam toliko varenje i lučenje enzima, smatrala sam da želudac u svakom slućaju mora da svari sve što se unese i to nešto brže, a nešto sporije. To vala svi već bi trebalo da znamo, tako da zaista nema veze šta smo izmešali.
    Ti u poslednje vreme često grešiš sa tim nedozvoljenim stvarima i nemoj se igrati sa tako čestim alergijama na neku hranu za koju znaš šta ti je izaziva. Primetila sam da svaki put imaš sve teže reakcije.
    Moja Tamara je baš jutros bila kod alergologa i u četvrtak treba da ide na probe, pošto ima poslednjih nekoliko meseci velika gušenja i noću ne može usta da zatvori od kašlja. Ja pretpostavljam od čega je to, ali sačekaću četvrtak pa da vidim, pošto je ona tvrdoglava i ne prihvata pretpostavku.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 12 godine

Dudo probaj nase mafine , odlicni su , ja sam se odusevila.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 12 godine

kad sam duze bez uh, pa ih pojedem, reakcije su vrlo burne. S druge strane kad stalno brljavim reakcije, one trenutne su mnogo blaze, mada za posledicu tada imam 60 kg :) i opste pogorsanje zdravlja, medju kojima su i alergijske reakcije na sve i svasta (pad imuniteta).
    Kaze jedan dr da ono sto (moj) organizam prepoznaje kao otrov (citaj uh) on to pretvara u masne naslage, tako se bori protiv te hrane... Otuda, kaze dobijam lako kg. :)
Odgovori 9033 postova