Bebe, mene je već sramota, nikako da stignem čestito da iščitam tvoj dnevnik, a ti me ovde lepo zabavljaš.

I treba da se hvališ, mada sam danas videla da se pominju neke napolitanke, ehm.
Anči, za sve ove godine nigde ne videh neki stvarno naučni tekst o tome da proteine treba razdvajati, a negde sam našla priču o tome da su to još stavovi iz 19. veka, kad se nije znalo kako tačno funkcioniše varenje. Ne može da se porekne da neke od tih naučno nepotvrđenih ideja imaju dobar psihološki efekat (čim se pazi na "nešto" u ishrani, automatski počinjemo i manje da jedemo), plus treba imati u vidu i razlike u kulturi ishrane, npr. kad Amerikanac kaže "sir", on misli na jak, zreo sir tipa tvrdih sireva, u najboljem slučaju fete, a ne na ovaj koji mi većinom jedemo, tako da je za njega to unošenje dodatnih kalorija, a u slučaju ovih naših sireva smanjiš količinu mesa i lepo se najedeš za manje ili u najgorem slučaju za isto kalorija.

Ali zasad nauka tvrdi da naš stomak ne zna da razlikuje proteine, tj. da isti enzim lučimo za razgradnju svih proteina.
Ja sam još dosta naduvena, čudo mi je napravio taj grašak... toliko mi je koža bila otečena i osetljiva da mi se upalio ožiljak od operacije, bila sam se prepala da nije nešto krenulo, ali srećom, samo je površinski, kao alergijska reakcija.
D: kefir + dodaci
R: perje od mladog luka prženo sa žumancima, salata
U: ??
V: oko 200 g mesa, sir, salata, mleko (sve podeljeno na 2)
ako bude noćne užine - slaninica, malo sira, salata