Mršavićka, da ne zaboravim, pomaže i trava iva, to mi je Lass još davno rekla... odlična je, mada je nedovoljna kod većeg zadržavanja vode, ali za blaže slučajeve završava posao. Za kalijum nisam primetila da mi dodatno obara pritisak, možda on to dejstvo ima samo kod visokog pritiska. Mene je bio pre neku godinu već uhvatio očaj sa tim nakupljanjem vode, dok nisam počela da tražim i otkrivam uzroke. Neki put neka totalna glupost zna to da izazove, treba samo pratiti. Npr. sad su mi (osim skroba) na crnom spisku sve kobasice tipa debrecina ili roštiljki, "prirodni" sokovi iz tetrapaka, sve što sadrži aspartam, zimnica s konzervansom... baš se drastično smanjio problem otkako sam sve to izbacila iz upotrebe (nisam se ni pre baš nešto razbijala od debrecina i sokova iz tetrapaka, ali dovoljno je da me unište jednom mesečno - neka fala

).
Boki, pravila sam jednom tako kao špagete (tačnije, kao rezance za uz gulaš), ali sam zaključila da se ne isplati jer mogu da pojedem tonu.

Što ne znači da ih neću opet nekad praviti, hahah.

Ovih dana nam je u planu gulaš u svakom slučaju... ne znam kako da napravim rezance da budu malo manje mokri i škripavi, kad bi mogli nekako da se skuvaju na pari a da se ne slepe.

Razrađivaću tu problematiku, neke ideje već imam.
Moravka, somun sam i tebi poslala na pp, da ne udaramo zazubice forumu.

Možda bih mogla i da ga postavim tamo gde su nam grešni recepti, samo da sačekam sledeći put da bih mogla i da ih slikam... prostiji recept za testo u životu nisam videla, neko pametan setio se da upotrebi mikser.
Nisam pametna šta ću s docom, kosa mi je katastrofa, zaboravila sam da je operem... verovatno ću sad na brzaka da je smandrljam, imam fore, doca prima do 6. Ovo je samo redovna kontrola i vidim i ja da je sve OK, ali trebalo bi uskoro već da se dogovaramo oko nekih završnih intervencija (valjda bi se to reklo "korektivna plastika"?), pa me hvata tiha jeza.
Ovih dana malo sam upristojila količine hrane, ne bi bilo loše da me podrži takvo stanje neko vreme.
D: kefir + dodaci
R: teleća čorbica, sir, salata
U: verovatno 2 jabuke
V: ?? (upisaću, ne znam šta spremam)Edit* - Bila kod doce, kaže da je sjajno, kontrola za dva meseca.