cokolada , ako nekad kazem ne zelim , ali taj dan nece doci 

Meni su lepi ti čisti ukusi, tipa alve, ratluka, sudžuka... tako nešto zna da mi se prijede. U stvari, najčešće mi se prijede slatko iz tegle.
Ali to je jednom u 2-3 meseca, verovatno u trenucima kad mi padne šećer, i tada i uzmem neki zalogaj. Između uopšte nemam potrebu niti mi se jede išta slatko, a neki teži slatkiš ne bih ni mogla da pojedem, izazivaju mi odbojnost jer mi je prva asocijacija ona mučnina koju bih osetila posle.
Mada sam se pokajala, stavljala sam neke malo finije sastojke nego što je po receptu i ispale su mi skupe kao đavo. Ovih dana sam slobodna što se tiče posla, pa maksimalno grabim da završim kolače, mislim da ću ove godine sve u zamrzivač.
, samo što sam opet ustala naduvena. Nadam se da danas neću morati ništa da pijem, tj. od lekova. 

, ali šta da radim kad je ipak tradicija da se napravi nešto slatko, ne mogu baš da ostavim goste bez kolača.
Hvala bogu pa mi sad nisu ni potrebni jaki analgetici, inače ne znam šta bih radila. Svojevremeno mi nije pomagala ni kombinacija novalgetol + trodon... šta reći. 

, kako ces u zivot tako

Pričam za one ranije operacije, to ne želi niko ni da zna.
A i ja sam bandoglava, pretprošle zime jesu bili solidni bolovi, ali sam svejedno izlazila, makar preko dana, a jednom sam tako s ranom i koncima završila i u diskoteci. 
) - suve i tvrde kolače tipa vanilica, breskvica, ostavim dan-dva pa ih onda pakujem u kutije od rebrastog kartona, koje spolja zaštitim navučenom kesom, ali da imaju malo vazduha unutra. One malo mekše (tipa bajadera, bombica) zamrzavam red po red, tj. stavim na poslužavnik plastičnu foliju, zamrznem, pokrijem opet folijom, nov red kolača, vratim... itd. Na kraju poslednji red pokrijem folijom i sve lepo, tako s poslužavnikom, zavučem u kesu. Nemam ništa s kremom ili voćem, to već ne bih zamrzavala. Saftane kolače (tipa urmašice, baklave) pakujem u plastične kutije. Topljive kolače eksperimentalno izvadim, tj. nekoliko komada, nedelju dana ranije, da vidim kako se ponašaju kad se otope, pa ako budu malo mekši, onda ih treba izvaditi dan ranije da se "provenu" na vazduhu. (Moja majka ima drugi sistem, zamrzne u tablama - bajadere, oblande i slično, pa ih seče naknadno, po vađenju, ali meni je to rizično, uvek se bojim da ne budu premekani.)
.

), ali nisam nikad to radila, ni ja ne znam kako se ponaša.
Ovako su na bezbednom.

Nemoj da me pitaš odakle tačno, čitala sam davno i dosta toga (svojevremeno je i mene zanimala ta oblast), ali ima sad i na netu o tome, vidim da su u međuvremenu rađena i istraživanja koja su to potvrdila. U stvari nije nimalo nelogično jer joga na duže staze usporava rad srca, disanje, snižava telesnu temperaturu, rezultira manjom potrošnjom hrane itd., ukratko, usporava metabolizam. Joginska teorija glasi da se zahvaljujući tome živi duže. Izgugluj, naći ćeš dosta o tome. Evo baš jednog malog članka "sa izvora", da tako kažem http://www.yogamag.net/archives/1979/kn ... long.shtml , da ne misliš da zastupam samo naučnu stranu (mada je tačno da uvek nju zastupam). Taj podatak je odavno poznat, samo što možda nije preterano popularan u ovoj našoj eri kad svi žele da budu vitki.
, u stvari, ti bademi i grejpfrut teoretski su ti mnogo bolja varijanta za pre treninga, ali nemoj da mi veruješ na reč, jer ne pričam iz prve ruke, nego kao mama bildera, tj. morala sam da proučavam tu vrstu ishrane u sitna crevca, ali na sebi ne primenjujem.

Danas kitimo jelkicu... a ja malo pažljivije s količinama hrane, jer vaga nikako da mrdne, tj. i kad mrdne, ona mrdne naviše. Nervira me ova sad situacija kad svi pokreti moraju da mi budu pažljivi i ne mogu čestito ni da se razgibam, imam osećaj da mi se lepi svaki zalogaj.
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.