Krupna, to je tačno, zdravo jelo ne podrazumeva nikakvu egzotiku i sve može da se spremi od najobičnijih namirnica.
Jedino u šta vredi malo uložiti jesu začini (juče sam izbrojala kad si me pitala šta stavljam umesto vegete - trenutno je bilans oko 50 različitih začina u ormariću, možda ima i više
), a ostalo je stvar mašte. Skoro svako domaće jelo može da se spremi u strejt varijanti, tj. da ima mnogo manje kalorija i da bude zdravije, a da mu to praktično ne utiče na ukus. (Moje mlađe dete navodno ne voli tikvice, a pre neki je uredno jelo punjene paprike gde su rendane tikvice zamenile pirinač - nema razlike.
)Inače sam i ja bila tenkić, vrlo fin okrugao model.
Sinoć sam ipak eksperimentisala, uzela sam svesno malo dvopeka i probudila se normalna, prosto imam neki osećaj da bih mogla povremeno da savladam manje količine, razmišljam o tome već neko vreme. Ide zima i neće biti raznovrsnog voća, a trebalo bi kroz nešto da unesem minimum UH. Maca se oduševila dvopekom, krka ga onako bez prednjih zuba.

Danas regularno, neću eksperiment dva dana zaredom:
D: kefir + dodaci
U: salata
R: sir, salata - naknadni dodatak: malo čvaraka
U: lubenica
V: ?? (upisaću)

Ja nešto ne volim začine, držim se onih najosnovnijih
Dudo, još malo pa ću da spremam spanać i javljam utiske! 
Kako da onda dobijem lep ukus a da uštedim i na kalorijama i da bude zdrava varijanta? 

Počastila sam se pivom, ali sam pojela samo neki zalogaj kad sam došla kući i to se sve fino uklopilo. Počela sam da se kontrolišem, dobro je.