Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • tigrica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od tigrica » pre 12 godine

dudank napisao:A s obzirom na sadašnje finansijsko stanje, sve mi nešto miriše da opet postajem "bogata", liniju sam doterala, pare nemam. :16:

Vidi stvarno cu da te :nasilan: pucam ovde od smeha na glas a porodica spava pa ih budim. :16: :16: :16: :16: :16:

Odoh da sto pre skidam kilazu pa da racunamna na noge i kosu, kosa mi je ok, samo noge da stanjimn. :wink:
    Pocetak-04.05.12 -protekal
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 12 godine

tigrica napisao:Odoh da sto pre skidam kilazu pa da racunamna na noge i kosu

Tigre, je l' ti to misliš da nismo prematore da budemo sponzoruše? :16:
  • tigrica
    Amater
    Amater

od tigrica » pre 12 godine

Koliko vidim u starijim godinama se jure mladjani sponzori. To tako ide spozoruse do 30 jure matorce a ove preko jure bogate klince. :wink: Tako da nismo matore. :013:
    Pocetak-04.05.12 -protekal
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Tigrice, lepo ti mene sinoć oraspoloži! :D Vredi razmisliti... jest stegla kriza. :16:

Od smejanja nisam videla šta je Anči napisala. Anči, potpuno si u pravu za decu, kad u tim godinama pokažu takav karakter i volju, nema za njih zime. :) Mene u stvari oduševljava što moje dete uopšte nema potrebe to da radi, ima od nas sasvim dovoljno da živi studentski pristojno (plus ga baba nafiluje džeparcem), i isto tako zna da bismo se stisli i za sve drugo što mu treba, ali jednostavno ne želi to da zloupotrebljava, on zaradi sam za sve što mu treba preko tih osnovnih potreba, plus što time vrti rupe za neke buduće poslove. Tako da se neću iznenaditi ako bane u kolima koja je sam kupio, hahah. :)

Sinoć sam napravila tu šatro testeninu od sejtana, naravno da nije kao prava (pufkasta je, nije gumasta), ali mi je mnogo lepo legla uz gulaš, danas ću isto to. Jedini promašaj je što sam se nadala gulašu od škembića, ali ih kao za inat juče nije bilo da se kupe, pa smo se provukli s gulašom od mesa.

Danas istovetno kao juče, jedino voćke malo menjam:

D: kefir + dodaci
    U: nektarine
    R: sir, salata
    U: velika kruška
    V: gulaš s testeninom od sejtana, salata, mleko
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 12 godine

Dodatak DDS&dudine doktorske studije/.Od mlečnih proizvoda,smeta mi u stvari,mlečna masnoca.
    Znači,to ide ovim stepenom.O % mlečne masti,jogurt,ne smeta,bez obzira na sve šetnosti,koje valjda unutra trpaju.Kiselo mleko,1.6,mi je sasvim,ok.Ali :placljivko: ,kad krenem,od vrha skale,za kajmak,dolazi hitna pomoć.Ne šalim se u opšte.Znači,pritisak,koji mi je u normali 70/120,istog momenta djipi,na nemerljivo.
    Drugi,i mnogo veći razlog,ne uzimanja mlečnih proizvoda,su moji sinusi,i male nozdrve.Ta masnoća,sa kojom sam očigledno,u teškoj svadji,stvara mi zapušenje nosa.I onda kreće,ovde već poznata igranka,sa mojim zdravljem.
    Rezime-mlečni,u minimalnim količinama,sa minimumom masti,strogo kontrolisani.Danas,je 10 dan bez UH/osim voće i povrce/,počinje da mi se vidi mišicna definicija ,po stomaku,ruke,još uvek,ko kobasice.
    Ljubi te Ruža.
    Što se tiče sponzorstva,ja sam o tome lepo rekla.Do sad je bilo sve iz velike ljubavi,od sad,za velike pare,uz manju ljubav :16: .
    Zamisli sebe,sa nekim dosadnim čičom,i punim plakarom cipela :( bezveze.Vako,svaki dan akcija,kako cemo preživeti,da li cemo platiti struju...ma lepota života.
    A tvoja deca,šta da kažem,deca ljubavi :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

dudank napisao: Vitka linija je bogatstvo. Na plaži se niko ne okreće za skupim kupaćim kostimom, nego za zgodnom ženom. :)

Živa istina...Kao i farmerke, džaba ti one od 300 eura ako ti ne stoje, a ako ti dobro stoje i one od 1000 din, izgledaćeš super... :NN04:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Slažem se sa Maggi!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Molim vas, moje farmerke su od 1200. :16:

E, ali nije da se nije uprostio problem garderobe... stvarno je mnogo lakše i jeftinije kupovati kad uđeš u normalne brojeve, a da ne pričam da skoro sve lepo stoji. :) Jedino suknjice teže nalazim, nekako je slab izbor, i pre neki dan umalo ne kupih jednu skupu, ali srećom nisu imali moj broj :17: , pa ću ovih dana ponovo u potragu jer mi trebaju jesenje suknje, tu sam tanka.

Nemam pojma šta danas jedem, tj. za večeru, tek čekam da stignu namirnice, pa ću upisati kad budem znala. Zaboravila sam da pomenem, dobili smo na poklon dva Delimano tiganja (običan i gril), isprobala sam ih i oduševljena sam, pravila sam kao neke mekike od sejtana i na nekoliko kapi ulja ispale su apsolutno savršeno, duplo bolje nego na teflonu. Jedino mi je čudno što ništa ne cvrči, potpuno drugi sistem prženja. :)

U: nektarine
    R: sir, salata
    U: jabuke
    V1: nagrebala gulaša od juče, uz malo sejtan testenine
    V2: sejtan mekike, salata, gusta čorbica od bundeve, šunke, mleka i pavlake
    Poslednja izmena od dudank u 11 Oct 2012, 21:11, izmenjeno 1 put ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 12 godine

Dudice cestitam na sinovim uspesima. Vece srece nema , zdravlje i deca koja su na pravom putu. Ja moje po nekad zalim sto sve moraju sami , ali kad vidim ovu decu sto sve imaju , pa preteruju i nista ne cene i nicim nisu zadovoljni ... :roll: Kozna zasto je to sve dobro.

Vidim opet ispires sejtan. Jel to naisla zelja za hlebom ili?
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nije mi naišla želja za hlebom (začudo), nego sam počela da preterujem s mesom, znaš da pazim zbog zdravlja. :) A sejtančić me fino zasiti. Čim se budem još malo dovela u red, tj. kad uklonim posledice onog brljosanja, sedam da se opet počastim pravim hlebom, ne brini. :16:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Dobro je što si napisala da si isprobala delimano. Stalno razmišljam da kupim tiganj, ali niko da mi stvarno napiše utiske. Kada budeš spremala meso podrobno objasni utiske i koliko si masnoće stavila. Dali prska meso kao sa teflona? Ja na teflon stavim mrvicu maslinovog ulja, a taj me jako zanima. Ja ću da kupim sa poklopcem. Jeste skup, ali ne žalim, ako valja. Još mi je čudno da neki kažu da se ne pere posle pripreme jela, već se navodno samo obriše papirnim ubrusom. To mi baš nema logike!?
  • Magi
    Amater
    Amater

od Magi » pre 12 godine

Moja mama koristi delimano i kune se u njega...kaže da koristi minimum ulja, skoro nikad ništa ne zagori...Još ste dobili na poklon-pravi pogodak! Nagovara i mene da kupim, i nije jeftino... :evil:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 12 godine

Jedino suknjice teže nalazim, nekako je slab izbor, i pre neki dan umalo ne kupih jednu skupu, ali srećom nisu imali moj broj , pa ću ovih dana ponovo u potragu jer mi trebaju jesenje suknje, tu sam tanka.

Najezila sam se citajuci ovu tvoju recenicu... Ja po tom pitanju imam uzasne blokade... Jesen i zima me uvek nateraju da se uvucem u farmerke i helanke a sama pomisao na suknju mi dize kosu na glavi... Dolazi vreme ubundavanja, otezanih pokreta pod gomilom stvari... Boze, kako mrzim hladno vreme... :shock:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 12 godine

Las ti je sve napisala, tako da nema svrhe da ponavljam isto. Napr. juće sam obukla zimsku perjanu jaknu i osečala se tako usporeno ograničenih pokreta.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, javiću utiske kad budem spremala meso, zasad je utisak da mnogo manje cvrči nego na običnom tiganju, ali probala sam samo onaj četvrtasti rebrasti gril tiganj. Inače nemam problem s prskanjem jer koristim oduvek one mreže za poklapanje.

Magi, ovaj četvrtasti nije ni tragično skup, mislim da je oko 2000 ili malo manje, što se u suštini isplati kad je kvalitetan sud. Mada sam ja imala sreće, moja majka je kupila dva tiganja i tek onda shvatila da nisu za plinski šporet, tako da sam dobila jedan proban i jedan ganc nov. :17:

Lass, isti problem, mrzim slojeve stvari, zato i izbegavam pantalone preko čarapa, ali meni je lako kad mi je sve što mi treba u životu najdalje na 500 m od kuće. :D Naravno da se obučem toplije kad se ide u neki duži štrapac, ali to je maksimum nekoliko puta u toku zime, uglavnom se sve svodi na "pretrčavanje dvorišta" jer sam u glavnoj ulici. :)

Juče na kraju nisam ni ubacila šunku u čorbicu, bila je toliko neljudski dobra da nisam htela da je kvarim. Umesto mleka sam stavila slatku pavlaku i nikad mi nije ispala lepše čorbica od bundeve. Četiri mala tanjira... :prasence:

Danas:

U: jabuke
    R: sir, čorbica od bundeve
    U: mandarine
    V: ??? (računam na neko meso, sejtan hlepčić, povrće, mleko)
Odgovori 9033 postova