Pazi ti Ruže!

Lepe ti uši, naročito ove u šorcu.

Sjajno, Ružo, samo zašto ti je voda u ruci???
Moram sad kratko samo usmeno, jer nikako ne mogu da preberem slike

, ima ih premnogo, a mene ima na jedno 2%. Ovako: miksovali smo, kao i uvek, plažu i izlete, vreme nas je lepo poslužilo (mislim na hladne-tople morske struje), pa sam ove godine vrlo solidno plivala; nešto manje šetnje, ali to smo nadoknađivali na izletima (tri celodnevna sa hodanjem i pentranjem od jutra do večeri, to ću malo detaljnije kad odaberem slike). Nisam pocrnela kao ranijih godina jer mi je lice doživelo neki šok od sunca, pa sam se uglavnom krila ispod suncobrana, ali opet nije loša bojica, sem što sam na stomaku zebra od sedenja.

Noge su mi se odlično zategle, pozadina vidno manja nego prošle godine, naravno da celulit nije mogao da se istopi za tri nedelje, ali se jeste malo smanjio, nisam nezadovoljna. Ono glavno - pametno sam jela, tako da uopšte nije bilo nikakvog naduvavanja, ovo je prva godina da sam najnormalnije obuvala sve sandale, a dobro se odrazilo i na težinu, danas sam se lepo izmerila i imam samo 800 g više, što je smešno u odnosu na redovna 3 kila koja donesem svake godine, a obimi su isti, tj. butine su se čak stanjile za po jedan cm, kukovi za pola cm, što verovatno znači da sam nabila mišiće, a smanjila salo.
Klopu sam regulisala na vrlo prost način - meni je problem ranije bio doručak, obično sam se na plaži hvatala za prvo što mi zamiriše (pica, pljeska, pita s kačkavaljem i slično), pa em što mi jak doručak generalno ne prija, em mi taj skrob pomrsi račune i posle me čitavog dana tera da non-stop nešto jedem. Sad sam, međutim, nosila na plažu ili voće, ili sendvič od sejtana, i trudila sam se da to pojedem tek kad stvarno ogladnim, obično 3 sata po ustajanju. Posle toga ništa nije bilo problem, jela sam normalan ručak u restoranu (velika porcija tipa nečeg čorbastog ili kuvanog od neskrobnog povrća i mesa + neka salata sa sirom), užinala voće i pivce ili kikiriki i pivce (otkrila sam neki kikiriki koji gotovo da mi nije pravio probleme), večerala bukvalno šta sam htela, samo da nema skroba, tako da su večere bile

, možda ću ostaviti koji recept i ovde (Bugari nepametno pišu sve sastojke u jelovniku, tako da se može ukrasti svaki recept). Posle večere šetnja, neko pivce ili koktel, potpuno opušten tempo. Znači, samo sam redukovala najproblematičniji obrok, sve ostalo se pakovalo samo po sebi, nije čak bilo potrebe da razmišljam šta ću jesti, organizam je sam tražio šta mu treba. Nekoliko puta jesam jela one njihove divne prlenke (a jednom čak i baklave s ratlukom, koje su san snova), ali sam pazila da mi između budu pauze od po 4 dana, da se organizam iščisti od skroba, tako da ničeg nisam ostala željna.

Malo sam preterivala s mesom, pogotovu s piletinom, što nije baš OK u zdravstvenom pogledu, pa bih sad rado raspalila nekoliko dana po laganijoj hrani, danas u svakom slučaju. Upisaću jelovnik na kraju dana, dok se malo saberem šta i kako, ali zasad je plan da šaram red voća - red mlečnih proizvoda, za večeru možda malo mesca i salata.

Nadam se da ću uspeti danas da dovedem slike u red, u svakom slučaju sam sad tu.