Ovo je bilo malo porodično okupljanje kod majke u letnjoj rezidenciji, stvarno sam odmorila dušu.

Nemam mnogo šta da prepričavam jer smo uglavnom samo pričali i jeli

, ali stvarno mi je neviđeno prijalo.
Anči, razumemo se, nemaš brige.

Mi i pucamo više na tu varijantu da mu stvorimo zdrave navike i svest o tome koliko je to važno, pa makar stalno bio na toj "gornjoj granici". Ništa ne bi ni vredelo da ga sad tu na silu stanjimo do neke "idealne" težine a da se to prvom prilikom otme kontroli. Dovoljno je da nauči jednom zauvek da ni sa čim ne preteruje i da ostane makar na maksimumu zdrave težine, to će posle lako doterati kad bude sam poželeo, samo ne smemo dozvoliti da ostane u ovoj opasnoj zoni u koju je sad uleteo, mora malo podsećanja i kontrole dok se opet ne uhoda.
Obećala sam recept za paprikaš - juče sam ga sumnjičavo njušila pet minuta pre nego što sam ga probala, bila sam ubeđena da ima krompira, masnoće i svega zabranjenog, toliko je dobar.

- Skuvati 4 srednje tikvice (oljuštene, krupno isečene), blago ocediti, izblendirati.
- Odvojeno skuvati malo suvih rebara, očistiti od kostiju.
- Na vodi bez masnoće dobtp izdinstati 400 g mesa isececkanog na komadiće (bilo je krto svinjsko, ali može i piletina). Kad odmekne, dodati 4 paradajza, oko 600 g seckane šargarepe + malo peršuna (i koren i list), 2 sveže babure (seckane), biber u zrnu, ljutu papriku, nekoliko čenova belog luka (samo iseći), postepeno dodati vode, ostaviti da mu se ukrčka duša.
- Odvojeno propržiti (samo kratko) 3 srednje glavice luka (sitno iseckane) na vrlo malo butera, dodati 2 kašičice aleve paprike, skloniti s vatre.
- Spojiti, dodati tikvice, 0,5 l pasate, meso od rebara, dodati još malo vode da ne bi prskalo, dočiniti po želji (so, biber), ostaviti da se samo još malo ukrčka.
U suštini skroz prosta varijacija na temu, ali odnekud ima miris i ukus krompira, a i deluje kao da je masno, to je ono što me je skroz oduševilo.

Dragi ga skuvao za medalju.
I klopa za danas (bez kefira jer sam odložila gljivicu u zamrzivač, teško je kontrolišem po ovoj vrućini):
D: nekoliko kajsija
R: sveže paprike sa oko 200 g nemasnog sira
U1: jogurt + dodaci
U2: lubenica
V: opet paprike i sir, paprikaš, salata od krastavaca, verovatno i čaša mleka