Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Mislila sam da ga ispečem i ponesem, pa te zemičke u friz, da imam za prvih nekoliko dana dok ne skupim snagu da ga tamo perkam. Sad vidim da ima kod nekih bugarskih firmi da se kupi i glutensko brašno http://www.balevbiomarket.com/hlebni-i- ... luten.html , ali je pitanje da li ću to tamo naći, nisam videla nijednu prodavnicu zdrave hrane. Ali ako može da se odmrzne svež pa da se peče, to bi bilo sjajno, ne bi mi zauzelo pola kofera. :D Javi obavezno!!!!!!!!!!!
  • moravka
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od moravka » pre 13 godine

Oooooooooo pa ovo izgleda mnogo dobro!!! Probacu, hvala! :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 13 godine

Dudice :skakutalo: , moze , odlicno je. Odledilo se i kao da je sad isprano :D
    Ja sam pre gresila kad mi odstoji stavljala sam u nedovoljno zagrejanu rernu, sad znam da mi je to bila to bila greska.
    Nisam normalna na 50 stepeni ja jos palim rernu i pecem sejtan :roll:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uh, pa to je sjajna vest :skakutalo: , tako ću uraditi, bar za deo letovanja! Sad računam, za 21 dan + put treba mi 12 kila brašna (računam po dve zemičke dnevno), kuku. :010: Da zamolim da mi iznajme ovaj naš olimpijski bazen, ili bar dečji... izvin'te, ako biste mogli malčice da isterate ovu dečicu malu dok ja preperem lečke sejtana... :16:
  • boki 66
    Amater
    Amater

Mislis da ti se nece odlediti do tamo. Mogu ti reci da se razvlaci jos bolje nego sveze. Mozes da razvuces tanko koliko god hoces i nista mi nije pucalo. Sad u i ja da uhvatim jedan dan dzakcic brasna i napolje na cesmu, pa sve po kesicama u led .
    Veceras sam napravila pitu sa tikvicama :09:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Neću da ga ledim ovde, predalek je put, nego sam mislila da ponesem sveže i tamo ga samo ubacim u friz. :) To je manje od 3 kila, nije mnogo (pošto jedan deo nosim ispečen za grickanje usput i sutradan). Ala će se mm radovati mom pečenju sejtana po letnjim temperaturama. :roll:
  • boki 66
    Amater
    Amater

Bar smo mi nocne ptice , nocu kad zahladi turi u rernu i cuti :)
  • Lela Bacvanski
    Amater
    Amater

od Lela Bacvanski » pre 13 godine

Dudo, nisam propratila, kada putujes?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lela, tek 30. jula krećemo, isti datum svake godine, ali to će vrlo brzo da se skotrlja, pa već pravim planove za klopu. :) Tj. htela bih da jedem opušteno, samo da izbegnem navlačenje na testa i peciva koje proživim svake godine. To su iskušenja neopisiva... a svi kao pazimo da izbegnemo ta nesrećna testa, mm zbog nekadašnjeg čira, malo dete i ja zbog kilaže... ali samo odlepimo u nekom trenutku i eto nas gde vučemo džak peciva (za nama otprilike viču "Ura! i mašu belim kapama jer smo im pomogli da završe prodaju za taj dan). Bruka koliko su im dobre pekare, a iskreno, ne bih se ni uzbuđivala što ću dodati dva kila, nego taj moj nesrećni problem sa oticanjem od skroba, dođem dotle da pred kraj ništa ne mogu da obujem, jer za razliku od odeće, nemam rastegljive cipele. :cry: I zato moram da pritegnem ručnu... kako znam i umem.

Juče sam preterala sa slanoćom, imam neki divan nemastan sir za mazanje, pa sam ga začinila kaprom i seckanim maslinama i usput usula tonu onog presolca, sad ne mogu vode da se napijem, a stomak kao burence. Malo ću pažljivije danas.

D: 2 jabuke
    R: juneća supica, šargarepe iz supice, jogurt
    U: kefir + dodaci
    V1: sejtan zemička, bećarac
    V2: ćuftice bez sosa, desetak maslina, sveže paprike
    Poslednja izmena od dudank u 07 Jul 2012, 12:25, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

Dudo, nalazim različite podatke za jaja. Imaš li otprilike neku vrednost koja je približna? Iako ne brojim kalorije, nekako volim makar okvirno da znam, a danas sam se setila da njih izgleda nikad nisam pravilno računala. :neznalica: Vrednosti idu od 80 do 160 kcal.
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sto grama ima 143 kcal, a jedno prosečno jaje (ne sitno, ali ne ni "džambo") ima u proseku 50-55 g. Dva jajeta uvek možeš okvirno da računaš na oko 150 kcal.

Belance ima 48 kcal u 100 grama (čistog belanceta), to su otprilike 3 belanceta od većih jaja.

Žumance ima 317 kcal u 100 grama (čistog žumanceta), to je otprilike 6 krupnijih žumanaca.

I to je to. :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 13 godine

Dudo, mila moja, pročitah na brzinu, svaka tebi čast kako sve postižeš.
    Posebno na tvojoj bandi zavidim, ja više nikoga osim ukućana i najbliže familije nemam.
    Ama, imam vas, to mi je dovoljno, hvala što ste mi prijatelji :009: :009: :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Neno, lako je meni da postižem kad imam vrednog pomoćnika. :oops:

Danas mi konačno dolazi veliko dete posle... uuuhhh... dva meseca! :skakutalo: Nadam se da neću od sreće da se prejedem ili tako nešto... :) Juče sam se, inače, nešto nasekirala i iznervirala, i odmah težina naniže. Treba da platim nekome da me nervira, hahah, tad mi se bukvalno ne lepi hrana. :) A jela sam, nije da sam nešto preskočila.

Da upišem klopu, pa bežim da obavljam svoje majčinske obaveze (mislim da mi je ciknula supica, moraću novu da pravim).

D: 2 jabuke
    R: sir, salata
    U: kefir + dodaci
    V1: ćuftice bez sosa, nekoliko maslina, paradajz
    V2: ???
    Poslednja izmena od dudank u 07 Jul 2012, 19:04, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Mohita
    Amater
    Amater

od Mohita » pre 13 godine

dudank napisao:D: 2 jabuke

Nasmejala si me sa ovim, jer znam koliko si kukala na jabuke do pre neki mesec. :D
    Slika
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 13 godine

Neka je dete dobrodošlo.
    Nerviranje zaboravi i uživaj :)
Odgovori 9033 postova