I meni je bio neukusan dok u glavi nisam prelomila da to nije jogurt.

A posle sam se navukla žešće. Treba danas da ga napravim, nisam imala dobro mleko ovih dana.
Juče pravila ove štanglice-krekerčiće bez UH i skroz smo se oduševili. Nisu da se jedu svaki dan, zbog količine lana, ali su ispale bajno. Koga zanima, može da proba (a ja ću povremeno eksperimentisati još da vidim kako može da se smanji lan na račun nečeg drugog):
- šolju od 3 dl napuniti do 3/4 mlevenim lanom, dopuniti mlevenim i celim susamom (mislim da može da se poveća količina susama na račun lana)
- na najsitnije izrendati 1/2 šolje nekog mekšeg i manje masnog kačkavalja (idući put probaću sa običnim belim sirom)
- pomešati sa začinima po želji (usitnjen ruzmarin, beli luk u granulama, neka lepa mešavina... kod mene juče dominirao beli luk i seme piskavice, + aleva paprika, biber) i trun soli
- dodati 2 jajeta i otprilike kašiku tople vode (ukoliko je baš presuvo, tj. ako su jaja mala kao moja juče, dodati još koju kap vode)
- rastanjiti okagijom na vrlo tanko (tanje od pola centimetra, i treba malčice da se navlaži oklagija, a podloga da bude plastična ili plastificirana), seći na štanglice ili kvadrate
- poređati po plehu obloženom papirom, posuti po želji sa još malo morske soli i nekog začina, peći na 170-180 stepeni
Od ovoga ispadne manji pleh. Uz jogurt, fantastičan obrok.

Danas sam užasno umorna, valjda neće umor da me prevari lažnom glađu... imam neke vankućne obaveze koje uključuju dosta fizikalisanja (ako me ne spreči grad treći dan zaredom), pa ću makar da potrošim to.
D: jogurt + dodaci
R: gusta čorbica od mešanog povrća (uvek s mlekom), salata od krastavaca
U: grejpfrut
V1: grilovane tikvice uz dodatke malo šunke + rendani kačkavalj samo kao začin
V2: samo šopska salata