Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Mohita
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Mohita » pre 13 godine

Lasata, izvini ako sam te malo uspaničila, ali nadam se da je uvek dobro videti obe strane nečega. :neznalica: Dudo, sada je meni kvaka da pronađem tu pravu, da ne bude da hodam po minskom polju :010: , možeš li mi poslati neki link gde si i sama nabavila?
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 13 godine

Evo, evo, odmah... a ima i nešto bolje od ovoga što sam ja uzela (preći ću na to kad budem pri parama), šaljem na pp. :)

Edit* - Odnekud iz komšiluka mirišu krofne i hoću da mrem. :zid:
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

od Teta Neda » pre 13 godine

Eh muko moja, jos jedan zanimljiv i veseo dnevnik :cry: Vec sam se 'navukla' na Lasatin a nakon nekoliko tvojih postova kod drugih znala sam da je i tvoj extra. I tako ja dodjoh.. I odmah se zasmija tvojim izrazima i objasnjenjima :D
    I sad problem.. ima da virkam svaki slobodan tren na poslu u tvoj i lasatin dnevnik. Gore ste od dobrih knjiga, majke mi :) Ali ako dobijem otkaz, vama cu da placem i cvilim, samo da znate :D
    Hvala mnogo na podrsci i dobrim savjetima. Ima da se promuvam ovde kod tebe, pa sta bude :) :009:

I molim te, ne spominji krofneeee, jaoooooooo :placljivko:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • Kejt krofnica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Kejt krofnica » pre 13 godine

Teta Nedo i ja sam došla da vas pozdravim :30: družićemo se dosta dugo jer imam dosta čvaraka da skinem :bas_tuzan: baš sam i ja besna na sebe što sam tako pustila da se ugojim..

hihi Dudank dodji moje farmerke da uzmeš biće ti extra udobne :D ima da plivaš u njima...

E a za te cigare...pazite mom mužu je jako pozlilo i dr mu rekao da to je čista laž..ili da prestane polako ili prosto da baci cigarete...mada nije taj karakter tako da smanjuje..svaki dan iz nove kutije izvadi po 3 cigare i ubacuje u drugu kutiju.Šta mu to znači neznam ali kaže da prosto nekako kad ispuši kutiju to mu bila doza ne otvara taj dan novu..pa probajte i vi tu taktiku.A moja drugarica sažvaće celer pre cigarete kaže da je užasan osećaj u ustima i da ne može da puši...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Tetka Nedo moja draga, a kako drugačije kroz život (i dijetu) nego cerekajući se. :16: Dobro došla ti meni u dnevnik. :)

Kejt, hahah, da, bacaj farmerke 'vamo... ma htela sam pre neki dan da kupim ja broj veće, mm mi ne dade, kaže da ću sigurno smršati. Kako on veruje u mene. :roll: A za e-cigarete... pa pazi, ima ljudi koji su jednostavno preosetljivi na određene sastojke i tačno je da neki tako reaguju, ali za ovih koliko godina otkako je ona ušla u upotrebu nema još istraživanja koja bi potvrdila iole značajniju štetnost. Dobrih nekoliko meseci sam se spremala za taj potez i zaista iščitala sve što ima da se nađe, a najveća zamerka je upravo na nedovoljnu saradnju proizvođača i medicine. Recimo, niko ne upozorava potencijalne korisnike e-cigarete na mogućnost preosetljivosti, zapravo bi trebalo da se uradi test pre prelaska na e-cigaretu, a otidi ti sad u naše laboratorije i traži test na propilen-glikol... ima da te gledaju belo. Ili recimo mogućnost trovanja preko kože, ako se prsti umažu tim nikotinskim rastvorom prilikom punjenja, može da se zaradi žešće trovanje... ako cigareta curka, obično niko ne obraća pažnju (sem što ga nervira), a to je još jedna okolnost u kojoj može da nastupi trovanje... znači, slučajevi se dešavaju kod a) preosetljivosti i b) neukog rukovanja (pogotovu kod nekvalitetne cigarete), ali inače još ništa nije nađeno što bi e-cigaretu samu po sebi deklarisalo kao opasnu. Doze opasnih materija u njoj nisu gore od naše svakodnevne doze vegete, otprilike. (Znači, sadrži štetnu materiju, ali u količinama za koje nije utvrđeno da direktno izazivaju bolest.) Eto, prenosim ono što znam... u svakom slučaju je ovo banja u odnosu na mojih 30-35... što je smanjenje sa dugogodišnjih 50, znači, tu celer ne pomaže. :) Neke nargile ja sebi da nađem, hahah. :)

E, a kad pomenuh vegetu, još otkako su se vodile priče ovde, počela sam diskretno da je smanjujem... i pre neki dan smo ustanovili da je već mesec i po dana čak nemamo u kući, a nismo ni primetili. :D A imam utisak da su nam jela duplo ukusnija, nekako kao da se pročisti čulo ukusa kad se izbaci natrijum-glutaminat.

Sinoć mi nije bio OK stomak (zbrljala neskafu i čorbu u jedan obrok, što nije bilo pametno), otud dvopek... inače ne brljam. :)

D: jogurt + dodaci
    R: šopska (sa 200 g sira)
    U: jabuka, neskafa sa 1 dl mleka
    V1: boranija sa suvim mesom (čorba), manja sejtan kifla
    V2: verovatno šopska opet
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 13 godine

omesečarila ovaj super mesec...pa nekako izvadila fleke,,,,pa da ti javim...o probudjenoj svesti :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • Kejt krofnica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Kejt krofnica » pre 13 godine

:D ok..sve farmerice šaljem...ja uzimam od babe :24:
    Znači celer ne pomaže..hihihi...pa jeste u pravu si..ne vredi..ovaj moj se muči te ne puši pa opet ..isto kao ja sa dijetama..nekad je tako nervozan da mu ja pripalim cigaretu.. :mahalo: mislim ili ja ili on...kriza ti je čudo..
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Bravo za MSG... Necete imati rupicasto kefalo... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nismo mi nikad mnogo ni koristili, uglavnom sam stavljala samo u povrćne krem-supice i slične bućkanije, ali baš sam se iznenadila kad sam ukapirala da nismo čak ni primetili da je nemamo u kući. :)

Ne znam da li da kukam, ovih dana preterujem s povrćnim čorbicama, pa na vagi imam cela 2 kg više... jelo mi se ovih dana svodi na salate, čorbice, mleko i jogurt, plus voda... baš bućkam. :cry: Možda bi trebalo da opalim jedan dan bez čorbe. Malo dete je na ekskurziji, pa smo mm i ja sad kô studenti, možda bi nam i išla neka suva hrana uz atmosferu, hahah. :)

D: jogurt + dodaci
    R: krastavci, 200 g sira
    U: jabuka, neskafa sa 1 dl mleka - ovde je krenulo brljanje, umesto jabuke kifla
    V1: malo mesnog nareska + mlad luk + opet brljanje s kiflom...
    V2: domaće polusuvo meso + šopska salata + opet brljanje s kiflom...
    Poslednja izmena od dudank u 09 May 2012, 12:53, izmenjeno 1 put ukupno.
  • tigrica
    Amater
    Amater

od tigrica » pre 13 godine

Ne procitah zadnje postove, samo da ti se zahvalim sto uvek svratis u moj dnevnik a i ostavis lepe i korisne savete. Hvala. Moram da nadjem vremena da malko iscitam propusteno sigurno ce bit nesto i zanimljivo i korisno. Moram da idem kuci. :)
    Pocetak-04.05.12 -protekal
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

Mnogo volEm pozitivne ljude!! Znaci da i tebe mnogo volEm :) :009:
    Interesuje me to s tom e cigaretom.. I ja pusim vec 22 godine.. sramota. Dobra stvar je da mi ovdje jedna kutija bude 2 dana, jer je strogo oznaceno gdje se smije pusit (a to je skoro nigdje). Znaci, radim 12,5h i svaki put kad hocu da zapalim moram izaci iz kancelarije, otici na oznaceno mjesto (koje je napolju, naravno) i zapaliti. Vjeruj da mi to mnogo pomaze. Bavila sam se cak mislju da to uvedem i kod kuce. Kao ono, ako hocu da zapalim, moram na balkon. Ali naravno da od tog nema nista.. Gdje bi ja sama sebi mogla zabraniti da pusim u vlastitoj kuci :evil:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Tigriću, čuvaj se, ima da te gnjavim dok ne smršaš, hahah. :)

Tetka Nedo, tu smo negde, ja 25 godina okruglo... a firma mi je u kući, tako da sam proglasila pušačku prostoriju... i sve bi bilo divno i krasno da mi nisu pluća u prilično jadnom stanju :( , eto, ako me je nešto nateralo da tražim manje štetnu varijantu, onda je to. Ili elektronka, ili da pućkam lulu kao Todor... mada mi se sviđa to s lulom, hahah, kao one babe Indijanke. :) Ali zasad ipak elektronka, i skroz se fino slažemo (zapalim i poneku pravu, savršena kombinacija). Malo sam izgubila na imidžu, ali i to će se popraviti kad budem našla neku aždaju od elektronske cigarete... kad je bal, nek je bal. :D

A sad ispovedanje... brljala sam juče sa hlebom, tačnije s malim belim kiflama, nisam mogla da odolim da ne probam jednu... i ode mas' u propas', mislim da sam od kasnog popodneva do noćas/jutros spucala 180 g tog čuda, nisu to neke kalorije (četiristo i nešto), ostala klopa bila je po propisu (mada malo obilnija), nisam čak ni tragično naduvena danas, ali mrzim kad pokleknem s hlebom. :( A sve zato što sam opet bila lenja da napravim sejtan, tj. nisam ni lenja, nego mi dosadilo da svaki put napravim sebi za 4 dana, a onda mi pojedu... stvarno ne mogu svaki dan da ga pravim. (Ali danas ću morati.)

Ovih dana mehanički pišem "jogurt", a u stvari sam od prekjuče prešla na ajran, on ima duplo manje kalorija, tako da svakog dana spucam po dve čaše za doručak - prošle godine sam ga preporučivala i preporučujem ga opet, koga ne mrzi da pravi, mada nije ništa zahtevno. Meni mnogo više odgovara želucu nego jogurt, a odličan je za probavu.

I klopa:

D: ajran 400 g + dodaci - 130
    R: zelena čorbica (od zelja, mladog luka i zelene salate, nagusto), 200 g sira od obranog mleka - do 300
    U: samo neskafa sa 1 dl mleka (jabuke više ne mogu da gledam) - 65
    V1: ćevapi od mešanog mesa (sa roštilja, oko 200 g), šopska salata
    V2: parče pite od sejtana s lukom, ajran
    Poslednja izmena od dudank u 09 May 2012, 21:46, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Teta Neda
    Amater
    Amater

Dudank duso, a moze li objasnjenje za taj arjan? Ja nikad nisam ni cula za to, priznajem :oops:
    Rado bih trazila po tvom dnevniku, ali iovako se brinem da me ne ulove zbog vremena provedenog na net-u :(
    A za cigarete.. kad se uhodam u zdavu ishranu pokusacu da i to rijesim. Ne zelim sebi sad da zadajem puno stvari odjednom, da ne bih 'pukla' pa da mi sve padne u vodu..
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mlečni napitak sličan jogurtu, samo skoro duplo manje kaloričan i sa boljim odnosom UH-masti, mogu da ti pošaljem recept ako imaš uslova da ga praviš, mada znam da ti je sobica dva sa dva. :( U stvari nije zahtevno, ali bi ti verovatno bio problem da nađeš neko kiselo mleko/pavlaku za ukiseljavanje?

Sad sam našla da se to u Avganistanu kaže Dûğ / دوغ , mada kažu da je to tamo kao gazirano piće... uhhh, to bih volela da probam. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 13 godine

Malo sam izgubila na imidžu, ali i to će se popraviti kad budem našla neku aždaju od elektronske cigarete... kad je bal, nek je bal. :D

I onda da muski odbijas dimove plave... Ja samo cekam kad ce da mi traze da vadim dozvolu za nosenje oruzja zbog gabarita... :headbang:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 9033 postova