Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Rašo, krupna sređivanja i jesu njegov posao, ne dolazi u obzir da se ovakva "ranjena" bakćem s prašinom i hemikalijama. :) A i da sam zdrava, moj džentlmen ne dozvoljava da žena rmbači po kući. Mada mi neće mnogo bolje biti ni ako pobegnem, jer zbrisala bih u NS, a mogu misliti kakav bi me stan tamo sačekao. :010: Kako god obrnem, ne gine mi prolećna generalka. :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas nemam pojma šta jedem, tek sinoć smo shvatili koji je datum, tako da ništa posno nismo blagovremeno isplanirali. Mojima sam pristavila krompir da se peče, a imaju i ribu i ćevape od rakova, ali ja se tu nikako ne uklapam... u principu mi odgovara da provedem dan na voću i salatama, a za večeru će pasti nešto od sejtana. :) Možda pita s mladim lukom. :evil: Predveče kontrola kod doce, usput šetnja, s radovima se pauzira jer je pao dogovor da iduće nedelje idemo malo dete i ja u evakuaciju. :)

Klopu ću da upišem kad budem tačno znala, brlj-dan čuvam za nedelju. :007:

D: /
    U: zelena salata, banana (ne istovremeno :roll: )
    R: grilovano povrće, salata od krastavaca
    U2: 2 jabuke
    V: pita od sejtana s mladim lukom
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Još pet dana lekova, kaže doca, inače sam dobro prošla. :) Nisam se nešto preterano prošetala, pošla sam definitivno u pogrešnim cipelama, malčice me stežu u prstima, a do doce ulica katastrofa. :17: U međuvremenu shvatim da mi je dan pretanak i krenem da lupam glavu čime da dopunim kalorije, i na kraju mi sine da postoje i masnoće. Dakle, dodam malčice ulja u pitu od sejtana i luka... ne pamtim kad sam nešto lepše jela, kore ostale prozirno tanke, a pošto sejtan slabo upija masnoću, stvorio se utisak da je masno kao najgrešniji burek... neverovatno šta rade neke namirnice u kombinaciji. U stvari je i imala ukus kao burek, sledeći put ću probati kako izgleda sa malčice mesa.

Danas je Svetski dan zdravlja, a ja pišem o bureku :16: , ali što da ne, strejt hrana sa ukusom grešne. :)

D: jogurt + dodaci
    R: veće parče sira (oko 200 g), salata
    U: 2 voćke
    V1: sejtan pita s lukom (jedan štap nosi svega oko 250 kcal), jogurt
    brljić - oko 50 g kandirane papaje
    (tražila nešto deseto po skladištu začina... i naleteh)
    V2: parče kuvanog svinjskog mesa (možda 150 g), čaša mleka
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 13 godine

Srecan i blagoslovljen Uskrs, puno zdravlja, ljubavi, mira i sreće.Slika
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Boki, a zeka je fantastičan! :)

Ove godine imamo najšljaštavija jaja svih vremena, rešili smo da promenimo sistem šaranja, pa smo dete i ja crtali lepkom i valjali jaja u crveni i zlatni sjajni prah, sad svetluca i cela kuća jer se raznelo svuda, ali su baš onako svečana i vesela, kao novogodišnji ukrasi. :) Klopa uglavnom nije preterano grešna, osim kolenice sa špeclama i ljutim prelivom i sa time planiram da brljam naveliko... u stvari su špecle najobičnija domaća tarana (na rende, otpale mi sinoć ruke), samo što po daljoj obradi potpadaju pod "špecle", a danas su detetove i moje omiljene, propržene s belim lukom, maslinovim uljem, alevom paprikom i balzamikom... preliv je na bazi paradajza, meda, kafe i balzamika... ostala klopa je sva korektna (pihtije, domaći suvi proizvodi, sir, kuvano povrće, salate), kolače nismo spremali, čak ni uskršnji hleb, tako da mislim da neće baš da mi dođe glave to malo testenina i meda u prelivu. :) Na ručku imamo samo detetovo društvo, a ako nama uveče svrati naše, pašće i neko pivce... i to je to što se tiče najavljenih brljeva. :)

Srećan Uskrs svima koji danas slave! :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Dudo...sretan Uskrs :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • boki 66
    Amater
    Amater

Kako si prosla :) , mada ti nikad ne brljas kad su praznici nego van njih. Imam osecaj da si najdisciplinovanija kad je bogata trpeza i to mi se kod tebe veoooma dopada.Jel palo makar jedno pivce , posle sunke i jaja :D
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pale su rakijice ;) , uveče nam je došlo društvo pa se duuuugo sedelo. Jedini neplaniran brlj je bio uskršnji hleb, juče taman što sam se pohvalila ovde da nisam mesila, mm zaključi da je nekako ipak prazno bez njega, i ja zasučem rukave i napravim lebac, a kako posle da ga ne probam, onako topao, s jajima i buterom, miriše cela kuća. :cry: Pojela sam jedno parče, pa sam posle akonto toga sipala manje testenine, ostalo je sve bilo kao što bih jela bilo kojim normalnim danom. :) Možda ću i danas da se častim jednim parčetom, a špecle su srećom pojedene.

R: kuvana kolenica, kuvano povrće, salata
    U: parče uskršnjeg hleba
    U2: malecna jabuka
    V: malo pihtija, dva kuvana jajeta, salata
    noćni brljić - čaša mleka, nekoliko zelenih maslina
    Poslednja izmena od dudank u 10 Apr 2012, 14:50, izmenjeno 1 put ukupno.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da ne ponavljam jelovnik, istovetan je kao juče, samo bez hleba, vraćam se na sejtan. Sutra putujem, pa ću poneti sejtan kifle sa sobom da ne bih pala u iskušenje da se davim onim prelepim novosadskim somunima. :bas_tuzan: U planu je šetnjica danas, a naredna tri dana biće i više od šetnjice. :) (Mada najavljuju kišu.)

Noćas sam zveknula čašu mleka i nekoliko maslina, to mi je bio brljić. :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

nazdravljala sam novim farmerkama,br 29....pa idi da me braniš :shock:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • boki 66
    Amater
    Amater

Srecan put i lepo se provedi :mahac: i kupi nesto lepo :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Vratih se živa i zdrava... više živa nego zdrava. :) Mnogo hodanja, mnogo rada, bilo je i izlazaka, s klopom sam bila malo opuštenija što se tiče satnice i količina, ali sam se uglavnom držala dozvoljenih namirnica, jedino sam juče tradicionalno pojela malo hleba. Vaga je OK, ne pokazuje nikakav višak. Danas verovatno samo povrće, voće i nešto od sejtana, a za sutra planiram da pokleknem pred gibanicom, pošto sam dobila prave kore, koje se vrlo teško nalaze, pa bih da iskoristim. :)

Pretežno sam u gužvi, sad mi se nagomilao moj redovni posao, a oba deteta su tu, neću imati ovih dana mnogo vremena za piskaranje. :( Svima koji slave želim srećan praznik! :)
  • sweety88
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od sweety88 » pre 13 godine

samo ti tamani gibanicu :P
    Ovog puta NE ODUSTAJEM :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Bitno je da je porodica na okupu!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Anči, nismo se odavno ovako divno proveli, nekako je drukčije sad kad je veliko dete baš veliko, pa mu se sviđa da sedi s nama do jutra i da pričamo o svačemu. :) Divno je kad se deca osamostale, a ipak zadrže tu bliskost s porodicom... ovo je stvarno bio višestruki praznik za mene.

Sweety, samo da si je videla, omrsila bi i ti brke, hahah. :) Ne vredi da opisujem, to jedino može da se proba, jer je specijalitet za sebe. Elem, ima još jedno parče koje sam uspela da sačuvam, pa će i danas da se nađe u jelovniku, ali sam juče zaista malo jela, tako da mu to dođe kompenzacija. Čuvala sam se za izlazak, da mi ne iskoči tibica... bila je klupska svirka, pa se igralo do ne znam ni ja koliko sati ujutru... a fino se i popilo, ali bez preterivanja, pa sam danas sveža kao cvetak. :)

Sad mogu i da se pišu jelovnici, nisu ni ovih dana bili loši, ali nije imalo smisla da upisujem ono što se jelo stihijski i bez određene satnice i rasporeda. :neznalica:

R: pečena gooda (normalna količina, kao veća šnicla), salata (zelena, mlad luk)
    U: izmena - pola jabuke i parče gibanice (stotinak grama ili malo jače)
    V: salata od zelene salate, mladog luka i kuvanih jaja; dopuna - nisam stigla da zamesim sejtan, pa sam dopunila sa malo suvog mesa (svinjskog & goveđeg)

Edit* - Kakav izlapetis, zaboravila da napravim prostor za gibanicu... pa kad sam počela da jedem jabuku, setila se... tako da mi je užina bila čudo. :)
Odgovori 9033 postova