A i da sam zdrava, moj džentlmen ne dozvoljava da žena rmbači po kući. Mada mi neće mnogo bolje biti ni ako pobegnem, jer zbrisala bih u NS, a mogu misliti kakav bi me stan tamo sačekao.
Kako god obrnem, ne gine mi prolećna generalka. 

A i da sam zdrava, moj džentlmen ne dozvoljava da žena rmbači po kući. Mada mi neće mnogo bolje biti ni ako pobegnem, jer zbrisala bih u NS, a mogu misliti kakav bi me stan tamo sačekao.
Kako god obrnem, ne gine mi prolećna generalka. 

Možda pita s mladim lukom.
Predveče kontrola kod doce, usput šetnja, s radovima se pauzira jer je pao dogovor da iduće nedelje idemo malo dete i ja u evakuaciju. 

)
Nisam se nešto preterano prošetala, pošla sam definitivno u pogrešnim cipelama, malčice me stežu u prstima, a do doce ulica katastrofa.
U međuvremenu shvatim da mi je dan pretanak i krenem da lupam glavu čime da dopunim kalorije, i na kraju mi sine da postoje i masnoće. Dakle, dodam malčice ulja u pitu od sejtana i luka... ne pamtim kad sam nešto lepše jela, kore ostale prozirno tanke, a pošto sejtan slabo upija masnoću, stvorio se utisak da je masno kao najgrešniji burek... neverovatno šta rade neke namirnice u kombinaciji. U stvari je i imala ukus kao burek, sledeći put ću probati kako izgleda sa malčice mesa.
, ali što da ne, strejt hrana sa ukusom grešne. 

Klopa uglavnom nije preterano grešna, osim kolenice sa špeclama i ljutim prelivom i sa time planiram da brljam naveliko... u stvari su špecle najobičnija domaća tarana (na rende, otpale mi sinoć ruke), samo što po daljoj obradi potpadaju pod "špecle", a danas su detetove i moje omiljene, propržene s belim lukom, maslinovim uljem, alevom paprikom i balzamikom... preliv je na bazi paradajza, meda, kafe i balzamika... ostala klopa je sva korektna (pihtije, domaći suvi proizvodi, sir, kuvano povrće, salate), kolače nismo spremali, čak ni uskršnji hleb, tako da mislim da neće baš da mi dođe glave to malo testenina i meda u prelivu.
Na ručku imamo samo detetovo društvo, a ako nama uveče svrati naše, pašće i neko pivce... i to je to što se tiče najavljenih brljeva. 

, mada ti nikad ne brljas kad su praznici nego van njih. Imam osecaj da si najdisciplinovanija kad je bogata trpeza i to mi se kod tebe veoooma dopada.Jel palo makar jedno pivce , posle sunke i jaja 

, uveče nam je došlo društvo pa se duuuugo sedelo. Jedini neplaniran brlj je bio uskršnji hleb, juče taman što sam se pohvalila ovde da nisam mesila, mm zaključi da je nekako ipak prazno bez njega, i ja zasučem rukave i napravim lebac, a kako posle da ga ne probam, onako topao, s jajima i buterom, miriše cela kuća.
Pojela sam jedno parče, pa sam posle akonto toga sipala manje testenine, ostalo je sve bilo kao što bih jela bilo kojim normalnim danom.
Možda ću i danas da se častim jednim parčetom, a špecle su srećom pojedene.
U planu je šetnjica danas, a naredna tri dana biće i više od šetnjice.
(Mada najavljuju kišu.)

i kupi nesto lepo 

Mnogo hodanja, mnogo rada, bilo je i izlazaka, s klopom sam bila malo opuštenija što se tiče satnice i količina, ali sam se uglavnom držala dozvoljenih namirnica, jedino sam juče tradicionalno pojela malo hleba. Vaga je OK, ne pokazuje nikakav višak. Danas verovatno samo povrće, voće i nešto od sejtana, a za sutra planiram da pokleknem pred gibanicom, pošto sam dobila prave kore, koje se vrlo teško nalaze, pa bih da iskoristim. 
Svima koji slave želim srećan praznik! 

Divno je kad se deca osamostale, a ipak zadrže tu bliskost s porodicom... ovo je stvarno bio višestruki praznik za mene.
Ne vredi da opisujem, to jedino može da se proba, jer je specijalitet za sebe. Elem, ima još jedno parče koje sam uspela da sačuvam, pa će i danas da se nađe u jelovniku, ali sam juče zaista malo jela, tako da mu to dođe kompenzacija. Čuvala sam se za izlazak, da mi ne iskoči tibica... bila je klupska svirka, pa se igralo do ne znam ni ja koliko sati ujutru... a fino se i popilo, ali bez preterivanja, pa sam danas sveža kao cvetak. 

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.