Hvala, Boki, a zeka je fantastičan!
Ove godine imamo najšljaštavija jaja svih vremena, rešili smo da promenimo sistem šaranja, pa smo dete i ja crtali lepkom i valjali jaja u crveni i zlatni sjajni prah, sad svetluca i cela kuća jer se raznelo svuda, ali su baš onako svečana i vesela, kao novogodišnji ukrasi.

Klopa uglavnom nije preterano grešna, osim kolenice sa špeclama i ljutim prelivom i sa time planiram da brljam naveliko... u stvari su špecle najobičnija domaća tarana (na rende, otpale mi sinoć ruke), samo što po daljoj obradi potpadaju pod "špecle", a danas su detetove i moje omiljene, propržene s belim lukom, maslinovim uljem, alevom paprikom i balzamikom... preliv je na bazi paradajza, meda, kafe i balzamika... ostala klopa je sva korektna (pihtije, domaći suvi proizvodi, sir, kuvano povrće, salate), kolače nismo spremali, čak ni uskršnji hleb, tako da mislim da neće baš da mi dođe glave to malo testenina i meda u prelivu.

Na ručku imamo samo detetovo društvo, a ako nama uveče svrati naše, pašće i neko pivce... i to je to što se tiče najavljenih brljeva.

Srećan Uskrs svima koji danas slave!