Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 13 godine

Neke naše interne zavitlancije, Ružo. Bile bi javne da nam Lass još poodavno nije pripretila da ne smaramo narod po forumu. :16: Ali Sulejman ti je genijalan. :) Odsad ga tako zovem.

Elem, kako prođoh s koncentrovanim skrobom - ne znam kako sam realno prošla jer sam definitivno u PMS-u (izgleda da mi se normalizovao ciklus, mašala, sad je na 29 dana), pa vaga pokazuje nešto malo viška, ali nije mi naduveno lice, nije me istetovirala posteljina... dobro sam ga savladala ovaj put. Sad opet malo pročišćavanja, bar nedelju-dve, pa ponovo eksperiment. :)

Klopa redovna, mada ne garantujem da neću ubaciti neko pivce, ponedeljak mi je dan kad mogu da priuštim sebi malčice odmora (u nadi da niko neće da mi ga upropasti :cry:), ali gledaću da ne brljam s kalorijama... da ne brljam previše.

D: jogurt + dodaci
    R: zelena čorbica (zeleno povrće, mleko, buter, parmezan), parče sira, mlad luk
    U: verovatno 2 voćke
    V: 3 sejtan kiflice (napravila sam baš malecne, s kimom), izmena - umesto pljeske gulaš od bamji s junetinom :013: , salata, čaša mleka
    i moguće pivo
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od boki 66 » pre 13 godine

Stiglo povrcre , mladi lukac i u Palanku :013: , ja razmisljam o nasim lazanjama :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Boki... a da li bi moglo sa sejtanom, a? :) Sulejman-lazanja. :roll:
  • boki 66
    Amater
    Amater

Smanjicu ga :wink: , ali se necu u potpunosti odreci, nego napisala sam kod Ruze htela sam probati onako da tanko razvucem pa na tiganj sa malcice ulja , da bude kao mekika ili palacinka, ali savila sam i cusnula u rernu , a zaboravila da odvojim malo. Sledeci put cu obavezno probati.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Boki, ne brini, pratim svud šta pišeš, neću da mi nešto promakne. ;) Razmišljam i ja ovih dana aktivno kako bi najbolje moglo kao palačinke ili tortilje, a nikako da se odvažim da probam onu varijantu sa sejtanom u polutečnom stanju (kao onda kad mi se slučajno razbljakavio). Već zamišljam sebe kako kradom odlazim preko puta u "Metalac" da kupim novi tiganj, hahah :) , mada jesam zimus pržila i nije se nimalo lepio, ali to je ipak bilo na malo više ulja, a sad bih, naravno, strejt-dijetalnu varijantu. Javljam ako šta novo otkrijem.

Treba da uplatimo avans za more, a još nemamo ni f od finansijske konstrukcije... jedan je život. :D Sinoć smo u to ime nazdravili pivom, malo sam preterala (u smislu dijete, inače s pivom ne može da se pretera), PMS je uspešno preguran (opet bez bolova i ovog puta tačno u sat - izgleda da mi ova hrana pozitivno utiče na ciklus), danas ću klopati redovno, i nemam ništa više da kažem. :neznalica:

R: bezimena krčkanija od sira i povrća, salata
    U: 2 jabuke
    V: bamje s junetinom, 2 sejtan kiflice male, salata, čaša mleka ili kis. mleka
    ako bude noćne užine, biće 2 kuvana jajeta i salata
  • boki 66
    Amater
    Amater

Nisam nikad jela bamije a kazu da su lepe. Sutra ponovo pravim i probacu , javljam sta je ispalo. :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Ja ne mogu da verujem,da ti nemaš ništa da kažeš...Na primer,razmišljam o revolucionarnoj medoti...Sulejman pivo,ili...već neki Sulejman...Mogu da te zamislim na pitu za more.U krilima frižiderče,a u njemu,Sulejmančici i pivo....
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Boki, bamje same po sebi nemaju neki preterano upadljiv ukus, mnogo lako ih pokriju drugi ukusi, ali daju mnogo lepu strukturu jelu, gustu, kao da ima sto zaprški, a nemaju skroba. :) Do prošle godine koristila sam stalno suve, ali u međuvremenu sam založila majku da ih poseje u bašti, pa sad imam sveže ostavljene u zamrzivaču, najviše zbog begove čorbe. ;)

Ružo, da, pivo i sulejmančići, hahah. :) Ali to samo do mora, jer čim ga ugledam, budi se moja grešna duša. Kad bih mogla da skinem jedno 6 kila, pa da ih lepo kao čovek vratim na moru. :010:

Noćas nisam jela drugu užinu... obrstili mi frižider skroz (ostao samo sir), pa sam samo pojela vanglu salate, ali mi je zato ostalo prostora za jedno pivo, i to sam iskoristila. Sad se svašta nešto sprema za ručak i večeru, pa nemam precizan plan, ali mislim da će biti ovako:

R: čorbica od zeleniša, karfiolska popara
    U: 2 jabuke
    V: ili sejtan pita sa sirom, ili sejtan kifla i piletina; obavezno salata, čaša mleka
    noćna užina - ??
  • boki 66
    Amater
    Amater

Da skines pa da ih vratis, o sta to pricas, vidi mene :neznalica: dva puta isto gradivo utvrdjujem nije to bas lepo :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa bre, Boki, takav minus mi treba da bih imala prostora da jedem tri nedelje šta mi se jede a da se ipak vratim kući ličeći na sebe. :16: Grehota je ne probati sve lokalne specijalitete kad nekud putuješ. To se zove kulturna razmena, hahah. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Juče sam imala katastrofu od dana, da ne pišem sad sve ono redom, šta se u kući pokvarilo, ko svratio... ukratko, silom prilika preskočen ručak, a večera stigla na red tek u ponoć, ne pamtim kad sam se toliko tresla od gladi. Izbole me sve živo... i vrhunac ironije, ispekla sam čizkejk sa šljivama iz ruma, džinovski, i nisam smela da ga jedem na tako bolan želudac, probala sam nekoliko mrvica da vidim kako je ispao (kao da može loše da ispadne, hahah :) ) i posle ga samo tužno gledala, a jeo mi se najstrašnije. Možda ću danas da uklopim jedno parčence, a možda i neću, moram da mu prebrojim kalorije i da vidim da li mi se isplati. Ne znam ni kako bih reagovala na šećer s jajima i sirom, godinama nisam liznula tu kombinaciju... a i s bademima sam u ratu... 'će vidimo. :)

U celoj priči je dobro što mi je ostao karfiol za danas. :D

R: karfiolska popara (slaninica, malo pavlake, buter, karfiol)
    U: 2 male jabuke
    V1: parče čizkejka... tačnije dva mala :010:
    V2: sejtan kifla, malo parče pilećeg belog na teflonu, tona salate, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 29 Mar 2012, 22:50, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Tai
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od Tai » pre 13 godine

Dudank, pratila sam ovih dana tvoj i Lasatin dnevnik i vidim da ste vas dve uspele da sasvim fino oslabite i održavate kilažu. Volela bih da imam neku rezervnu varijantu, nakon UNke, koju bih mogla da sprovodim za ceo život. Pa me interesuje kako ti određuješ ishranu za sebe, postoje li neka pravila, vidim da si nekoliko puta spomenula da je gladovanje zabranjen osećaj, a kako sam preskakala stranice, naišla sam na podatak da si uvela bombastičnu kaloričnost u jednom periodu pa to smanjivala (šok organizma). Iako mi nije sve baš najjasnije jer spominješ i neke namerne brljeve. :) Ako ti nije problem, da li bi to mogla da mi sažmeš u nekoliko rečenica?

Koliko sam pohvatala, Lasata je bila na DMD, pa sada ima neki svoj slobodniji stil, koji mi se takođe dopada. Pa se trudim da vidim koji bih to model ishrane sama sprovodila, a da je blizak vašima. :)
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

U suštini smo Lass i ja došle do nekih vrlo sličnih zaključaka, iako smo krenule od različitih sistema, a poenta je da i njoj i meni sad ishrana obuhvata skoro sve što volimo da jedemo (i pijemo :D ), da nema gladi i da mirno možemo povremeno da se počastimo, i naravno, da to bude pretežno zdrava hrana. :) Nema gotovog recepta za takvu dijetu, ali poslaću ti na pp nekoliko "načela" pomoću kojih možeš sama da dođeš do svoje idealne kombinacije... bar mislim da pomažu, meni su pomogla. ;)
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 13 godine

Pa da, ako covek samo ne preteruje s kolicinama, i ako malo brlja ali ne svakodnevno, mislim da moze da se odrzi kilaza.
  • boki 66
    Amater
    Amater

i pravilno kombinovanje + fa 8)
Odgovori 9033 postova