Mirka, bolje nego po pivu, hahah.

Nemoj da isparavamo, daj da se doteramo bar još malo.
Bokac, a kako bez večere, hehe.

Ova sad pita imala je male bezobrazne dodatke... crni luk i kašiku masla, tako da na kilometar tuče na buregdžinicu kad se zagreje. Dva koluta ukupno oko 650 kcal, ali to stvarno nije mnogo za oko pola kila pite. (I radost koju donese.

)
Rašo, moji su bili prosvetari, pa su i na mojoj koži to isto primenjivali, a i ja sad na mojoj deci... nikad presija, samo bodrenje i pomoć kad zatreba.

Samo što smo mi raspalili po još mnogo slobodnijem režimu, baš ovo što sad kaže Crnokosa... naši roditelji su bili malo plašljivi kad su neke stvari posredi, pa nas možda nisu najbolje pripremili za sam život, a mi i na tome radimo. Mada ne kažem da je uvek prijatno, štaviše je bilo vrlo napeto kad pre dve i po godine nisam pojma imala danima gde mi je veliko dete... babe da me pojedu... a dete se zaljubilo i vitla s devojkom po dve države, kako i bog zapoveda u tim godinama, šta imam i da znam gde je, ali objasni ti babama da ga umesto majke sad čuva devojčica.

Crna, iskreno, mene je Lass svojevremeno spasla kad mi je preporučila travu ivu (ima je u svim apotekama), mada ni ona ne može da deluje sama kod baš ozbiljnog zadržavanja vode. Neka udarna kombinacija mi je jabukovo sirće na smenu s travom ivom (nekad je pojačam kukuruznom svilom), a kad ni to ne pomaže, roknem dozvoljenu dozu kalijuma (ne šumeću, nego onaj kalijum u kesicama, zato što u šumećim često imaš aspartam, a on podstiče zadržavanje vode). E kad ni to ne pomaže, popijem pred spavanje dve čašice prepečenice (tačnije, natopim komadić hleba rakijom i tako je progutam) jer ona podstiče dehidrataciju (što zna svako ko se ikad napio

), ali to mi je baš-baš krajnje pribežište. Sirće nema ograničenje s količinom jer je to relativno slaba koncentracija kalijuma, tako da možeš da napraviš blag rastvor i da ga čitavog dana srkućeš pomalo. Paradajz je isto odličan (pun je kalijuma), ali treba ga jesti bez soli, možeš da uzmeš onaj nesoljeni u tetrapaku (opet preporučujem Vegetinu pasatu, pošto nema ni šećer ni so). I gledaj da se razgibaš, kretanje pomaže da se izbaci voda.

Danas sam se razludela od sunca i ranog ustajanja.

Smlatio me sinoć svež vazduh (tri sata sedela napolju), pa sam posle jedva izdržala budna do ponoći. Izgleda da je juče vaga divljala, pošto divlja i danas, pokazuje neke strašno različite mere, sve su u granicama dobrog, ali me nervira kad tako poludi, sad čekam novu bateriju. Mada sad nemam ni potrebe da se merim svaki dan, nemam više one skokove zbog nakupljanja vode, ali neće da škodi da joj se promeni baterija. Iiii klopa... identična kao juče (sem piva

):
D: jogurt + dodaci
R: zelena boranija sa oko 100 g suvih rebara
U: voće (2 jabuke)
V: sejtan pita sa sirom, čaša mleka, salata (podeljeno na dve večere)
noćni/jutarnji brlj - još tanjir boranije sa suvim rebrima