Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Leca
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Leca » pre 13 godine

Fala bogu da je dete puno samopouzdanja da se otisne daleko. Bice to veliko iskustvo za njega, a i tebe! :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 13 godine

Deca su danas sjajna i ne treba ih ničim opterečivati. Tako pokazuju najbolje rezultate. Tako se i mi ophodimo prema našoj maloj učenici.Ako imaju dobre osnove i rastu u zdravoj sredini-nema zime!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 13 godine

Ružo, počinjem da pomišljam da je časnije zbrisati sa foruma nego guliti tri kila godinu dana kao ja... Crni Anđelko... :16:

Leco, za tebe veliki :31: !

Anči, ti znaš dosta o mojim momcima, pa se tu i razumemo i slažemo. :) A ovde konkretno je nastavnica odigrala jednu sjajnu ulogu i zahvalna sam joj neizmerno, da ne gnjavim sad s time, ali jednostavno je pomogla detetu da povrati veru u sebe. :) Zato i kažem da ja samo pripomažem iz senke... u konkretnom slučaju jeste zasluga nastavnika i do zemlje se klanjam ženi što je tako dobar pedagog.

E sad ono glavno, zbog čega i jesam ovde, klopa, težina... verovatno kreće PMS, danas skoro kilo više na vagi bez posebnog razloga, ali mi je samo stomak naduven, pa računam da je to. Jelovnik podložan manjim promenama pošto je u planu da izađem malo na vazduh, pa ću možda čak i jednim pivom da se počastim. :roll: Otprilike ovako:

D: jogurt + dodaci
    R: zelena boranija (2 tanjira u čorbastoj varijanti) i oko 100 g mesa od rebara
    U: 2 pivca :roll:
    V: sejtan pita sa sirom, salata
    Poslednja izmena od dudank u 22 Mar 2012, 23:11, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od mirkaa » pre 13 godine

Po cemu cete me se sjecati kad isparim odavde.... po tome kako vam nisam dala poriliku da mi cestitate minus, dobrih 5-6 mjeseci :16: ili po doslednosti u ishrani :wink:
    Ja znam da ti mene volis, ali nisi morala sa tim naduvanim stomakom da se solidarises :009:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Zavidim ti na veceri, ti to redovno upraznjavas uvece :)
    Sto se deteta tice uh :010:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Radmila
    Amater
    Amater

od Radmila » pre 13 godine

AnaV napisao:Deca su danas sjajna i ne treba ih ničim opterečivati. Tako pokazuju najbolje rezultate. Tako se i mi ophodimo prema našoj maloj učenici.Ako imaju dobre osnove i rastu u zdravoj sredini-nema zime!

Ana, ovo kao da si prepisala iz mog udzbenika odakle ja ucim za ispite na fakultetu... bas tako, ukoliko dete ima normalnu sredinu u kojoj odrasta, i ukoliko nema torture, i presije nad njim, on daje najbolje rezultate. Naravno, treba podrska, i ponekad ih treba pogurati, budu oni kad tad zahvalni :)

Dudo, kada bi svi profesori bili takvi, da podsticu decu, i da budu dobri pedagozi... Gde bi nase skolstvo otislo, daleko ispred ovog sada... Samo ti vezbaj sa njim, nece njemu nista biti :)

A sto se tice kilaze, PMS on je uvek glavni krivac za sve! :D
  • Tija
    Amater
    Amater

od Tija » pre 13 godine

Dudooo ti si jedna od najdivnijih mama koje poznajem (na bilo koji nacin) :D pod time mislim da svoje sinove ne sputavas, vec ih podrzavas u odlukama koje sami donesu, a dobro si ih vaspitala i vaspitavas da mogu da misle svojim glavama :31:

Neeeemoj nikako da si zbrisala sa foruma, da imas 100kila (kao neki od nas :roll: ) 3kg bi otisla prilicno brzo, ALI posto si ti zgodnica prava samo polako , ma sve znas :pivo: od tebe sam naucila mnogo i stalno po nesto ucim i 'skidam fore' i ne bih volela da odes hehehe a ni Mirka :)

Moram da se uozbiljim :007: da me ne bi davila minjakom i krigla je uvek u pravu. Sta predlazes za izbacivanje tecnosti (pms me ubi, cak sam u licu malo otekla, prsti prilicno oteceni, a sve me boli ko da me trozupcem djavo bode)? Jel ti bese pijes jabukovo sirce (kako, koliko, kada)? Posto sam alergicna na med ne mogu onu varijantu cimet i med ujutru, pa da menjam necim
    Aoooo koliko pitanja hahahhaa :bas_tuzan: verujem da sam mnogo dosadna, ali sta cu kad mi ti sve detaljno objasnis :angel2:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirka, bolje nego po pivu, hahah. :) Nemoj da isparavamo, daj da se doteramo bar još malo.

Bokac, a kako bez večere, hehe. :) Ova sad pita imala je male bezobrazne dodatke... crni luk i kašiku masla, tako da na kilometar tuče na buregdžinicu kad se zagreje. Dva koluta ukupno oko 650 kcal, ali to stvarno nije mnogo za oko pola kila pite. (I radost koju donese. :roll: )

Rašo, moji su bili prosvetari, pa su i na mojoj koži to isto primenjivali, a i ja sad na mojoj deci... nikad presija, samo bodrenje i pomoć kad zatreba. :) Samo što smo mi raspalili po još mnogo slobodnijem režimu, baš ovo što sad kaže Crnokosa... naši roditelji su bili malo plašljivi kad su neke stvari posredi, pa nas možda nisu najbolje pripremili za sam život, a mi i na tome radimo. Mada ne kažem da je uvek prijatno, štaviše je bilo vrlo napeto kad pre dve i po godine nisam pojma imala danima gde mi je veliko dete... babe da me pojedu... a dete se zaljubilo i vitla s devojkom po dve države, kako i bog zapoveda u tim godinama, šta imam i da znam gde je, ali objasni ti babama da ga umesto majke sad čuva devojčica. :16:

Crna, iskreno, mene je Lass svojevremeno spasla kad mi je preporučila travu ivu (ima je u svim apotekama), mada ni ona ne može da deluje sama kod baš ozbiljnog zadržavanja vode. Neka udarna kombinacija mi je jabukovo sirće na smenu s travom ivom (nekad je pojačam kukuruznom svilom), a kad ni to ne pomaže, roknem dozvoljenu dozu kalijuma (ne šumeću, nego onaj kalijum u kesicama, zato što u šumećim često imaš aspartam, a on podstiče zadržavanje vode). E kad ni to ne pomaže, popijem pred spavanje dve čašice prepečenice (tačnije, natopim komadić hleba rakijom i tako je progutam) jer ona podstiče dehidrataciju (što zna svako ko se ikad napio :16: ), ali to mi je baš-baš krajnje pribežište. Sirće nema ograničenje s količinom jer je to relativno slaba koncentracija kalijuma, tako da možeš da napraviš blag rastvor i da ga čitavog dana srkućeš pomalo. Paradajz je isto odličan (pun je kalijuma), ali treba ga jesti bez soli, možeš da uzmeš onaj nesoljeni u tetrapaku (opet preporučujem Vegetinu pasatu, pošto nema ni šećer ni so). I gledaj da se razgibaš, kretanje pomaže da se izbaci voda. ;)

Danas sam se razludela od sunca i ranog ustajanja. :) Smlatio me sinoć svež vazduh (tri sata sedela napolju), pa sam posle jedva izdržala budna do ponoći. Izgleda da je juče vaga divljala, pošto divlja i danas, pokazuje neke strašno različite mere, sve su u granicama dobrog, ali me nervira kad tako poludi, sad čekam novu bateriju. Mada sad nemam ni potrebe da se merim svaki dan, nemam više one skokove zbog nakupljanja vode, ali neće da škodi da joj se promeni baterija. Iiii klopa... identična kao juče (sem piva ;) ):

R: zelena boranija sa oko 100 g suvih rebara
    U: voće (2 jabuke)
    V: sejtan pita sa sirom, čaša mleka, salata (podeljeno na dve večere)
    noćni/jutarnji brlj - još tanjir boranije sa suvim rebrima
    Poslednja izmena od dudank u 24 Mar 2012, 13:01, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 13 godine

Vrijeme je da odrzim sastanak sama sa sobom :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirka, javi jesi li imala konsenzus. ;) Ne bi ni meni škodio jedan sastanak, samo u vezi sa spavanjem... nisam dobro organizovana ovih dana i to mi se odražava na sve, između ostalog sam noćas morala da pojedem još jedan obrok, ali to je još i najmanji problem, problem je u hroničnom umoru i obavezama koje mi se gomilaju, umesto da se raspetljavam, a onda to vuče još bezbroj sitnih odstupanja od planova. I tako pade noćas još tanjir boranije s rebrima radi opstanka... i valjda ću više da se uljudim sa tim spavanjem. :neznalica:

U međuvremenu smo ponovo odložili generalku jer treba da se prave neke police i nesrećni komarnik koji ne uspevamo nikako da osmislimo. Nema svrhe da se radi generalka dok nam se vuku kamare knjiga po podu i mačka kopa zemlju po terasi. :) Pomalo sam krenula da se vraćam u formu, ali FA po običaju ne pišem jer nije ni sistematska ni vredna pisanja, to što radim samo mi zamenjuje normalno kretanje koje nemam.

I klopa:

R: "zelena čorba" (blitva, perca od luka, zelena salata, buter, mleko, parmezan), pileća prsa oko 100 g, nekoliko zelenih maslina
    U: 2 jabuke
    V: sejtan pita sa sirom, salata, mleko
    noćni/jutarnji brlj: 2 kuvana jajeta, zelena salata, parčence mesa
    Poslednja izmena od dudank u 25 Mar 2012, 14:32, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Dudoooooo,ako me ko napadne u dnevniku mom,ti me brani...uzdala sam se noćas u tebe :shock:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, ko bi ti zamerio kad si onako opisala!!! :D Ali nije meni pošla voda na usta samo zbog rebara... znam gde su dobra rebra i pivo... nego zbog svega onako komplet. :bas_tuzan:

Noćas sam opet morala da pojačam klopu, radila jutros do 5, tj. po ovom sad vremenu do 6. Ne brljam ni sa namirnicama ni sa količinama, ali prosto moram da pregrizem nešto kad dođem u fazu da mi glad urniše koncentraciju. Težina mi je OK, tupkam u mestu, samo da izguram dok ispozavršavam sve ove repove od posla. :) E sad, ne znam šta danas da radim za klopu... napravila sam momcima jelo mog detinjstva, tj. paprikaš moje ujne, jer nisam umela da im adekvatno opišem (povela se nedavno priča o omiljenim jelima, pa ga pomenuh), i tako miriše da hoću da mrem, ne znam šta me bio đavo po ušima to da kuvam... a vrca od skroba. U stvari mi čak nije problem ni da ga ne jedem, ali mi je prosto žao da ne okusim. Tako da ću, vrlo moguće, njega da ručam, taman da mi bude tester za reakciju na UH sad kad sam se malo pročistila, a ako sutra budem kukala da sam se nadula, udrite po meni. :nasilan:

D: jogurt + dodati
    R: paprikaš s parčetom piletine, zelena salata
    U: salata (ne bih voće zbog UH za ručak)
    V: sejtan kifla, sir ili parče mesa, čaša mleka, salata
    noćna užina - pola čaše piva
    Poslednja izmena od dudank u 26 Mar 2012, 14:32, izmenjeno 1 put ukupno.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 13 godine

Sve znas , nista necu reci :010: I meni je Mirka dva puta pokusavala objasniti, ali dok se sama nisam uverila nisam slusala. A da sam poslusala za slavu sad bi jos uvek bila u klubu 6. Kad brljas onda bar uzivaj 8)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kad pogledam na nivou celog dana, to je u stvari neka sasvim umerena količina UH, kao kad bih jela pasulj, ali nahvatala sam se straha, pa mi sad deluje mnooogo. :) Biće idealno ako uspem da vratim pomalo skrobnih namirnica a da mi ne smetaju, čisto da ne budem pod opterećenjem ako mi se povremeno nešto prijede, mada se to uglavnom odnosi na pasulj, hleb, špagete, ponekad krompiriće. Na ona prava skrobna jela nisam nešto ni navikla jer se ovde relativno retko spremaju, ili je bar nekad tako bilo, pa mi je to ostalo još od detinjstva. Jedino nesrećni lebac se krka uz sve živo, i to mi je greh oduvek. :010: Elem, ručak je u 5, pa će se videti kako sam prošla. :)
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od divlja ruža » pre 13 godine

Gde je taj Sulejman,nisi ga pomenula u poslednjem postu.Ne znam da li si svraćala u moj dnevnik,ali taj tvoj Sejtan,sam prozvala Sulejman...i mislim da je to pravi naziv,kad ga baciš u kesu,i kreneš da prodaješ...parola...Sulejman,hara,ženska usta obara...
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
Odgovori 9033 postova