[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/paybas/breadcrumbmenu/event/listener.php on line 286: Trying to access array offset on false
Puževska dijeta (slike str. 3, 78) - Strana 375 - Dijeta.net
Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Caja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Caja » pre 14 godine

Dudo, hvala ti na brzom odgovoru :009: Kažem, ne znam o čemu se radi, jer su to jela koja sam i ranije jela i nisam imala problema. Pirinač jedem kao pilav, do duše sa faširanim šniclama :020: jedem ga u sarmi, koju najviše volim i kao sutlijaš. Znači, skoro nikad samo pirinač, uvek u kombinaciji. A krompir u svim mogućim oblicima i nikad nisam imala problema. To mi je najviše čudno. Sada izbegavam pasulj, iskreno, jer ne volim ni da ga pogledam kad je nezapržen. A proso nisam nikad probala :( Ne bih rekla da je pojačana kiselina, jer mi se i to dešava, ali imam druge simptone, najčešće gorušicu. U svakom slučaju, hvala još jednom. Pitala sam da vidim da li se još nekom dešava. Pozz :mahalo:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 18 godine

od lasata » pre 14 godine

Pa kako ostade bez piFca... Bruka je da udaris po tom 'sirupu protiv kaslja'... 8)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 17 godine

od dudank » pre 14 godine

Cajo, gorušica ti je isto jedan od dosta sigurnih pokazatelja viška kiseline, prati ti to, nemoj da zapatiš neki gastritis. :) I ima ogromne razlike zavisno od toga kako se šta spremi, da ne širim sad temu, mi smo sve to morali da pratimo i da poštujemo silne lekarske savete kad se mm lečio od čira; u skraćenoj verziji - skrobne namirnice mogu da naprave haos u želucu, što ne znači da ih treba izbaciti, ali moraju oprezno da se spremaju i kombinuju. Kod tebe nije taj drastični slučaj, daleko bilo, ali ipak pripazi. :)

Lass, da znaš da je bio sirup protiv kašlja. :16: Toplo NE preporučujem. Pivce sad ne uzimamo jer smo kao bajagi oboje na dijeti, ali ja razmišljam da ipak napravim neku malu zalihu... šta ako se pripije detetu... mački...

I klopa... juče su kalorije bile OK, ali sam malo preterala s količinom, žrtvovala večernje mleko za još đuveča :prasence: , i još dahćem. Doručak je bio mission impossible, danas krećem od ručka:

D: /
    R: bistra supica sa šargarepom, đuveč (normalna porcija)
    U: sejtan perec i jogurt
    U2: 2 jabuke
    V: meso iz đuveča 200 g, salata, čaša mleka
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od boki 66 » pre 14 godine

Popara ili pivo dve vecite teme i dileme kod Dude :D
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • Ana-banana
    Amater
    Amater

od Ana-banana » pre 14 godine

dudank napisao:Anči, kako to misliš "da se čučne"? :16:

Pa tako lepo,da ima neka stolička da se prisedne malo! Mada koliko vidim tebi to nije potrebno,cepas na stiklicama i na pijacu! Klanjam ti se. Svaka cast. Ja imam neke bolesno visoke cipele sa velikom platformom i stiklom,njih ne mogu u grad gde se stoji celo vece,njih samo u kafanu gde ima da se ''čučne'' :D A tako su lepe i lepo stoje,ah! :cry: Od sada samo po kafanama izlazim! :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sorry, Bananči, asocijacija mi bio čučavac pa sam se zasmejala. :16: E, a šank-stolice si previdela. :)

Boki, pa kod koga danas popara, kod tebe ili kod mene? :evil:

Juče sam možda malo prebacila kalorije, nisam sigurna, jer se umešao predivan suvi vrat pa sam njime dopunila večeru, ali sam zato umesto goode iz đuveča jela junetinu iz supe, pa možda i nisam prebacila... u svakom slučaju se držim svojih namirnica i ne zalećem se za 'leba. I počela sam opet da ustajem i gibam se, cupkam... neizdrž... danas u planu kraća brza šetnja za jedno dobro znojenje, pošto imam da obavim neku jurnjavu... sve bajno, samo još kad bih se malo posvetila kozmetičkoj strani, da osvežim izgled, ali ne znam kako ću da skupim hrabrost, meni je patnja da idem kod frizera, ili da sedim u kući s nekom maskom za ovo i ono... a znam da bi trebalo. :( Meni je frka i nokte da namažem jer moram da čekam da se osuši lak, imam osećaj da izgubim dragocenih 10 minuta života koje bih mogla makar malo pametnije da upotrebim. Nadam se da neću i ovo proleće dočekati kao divlja žena.

D: jogurt + dodaci
    R: sir 200 g, salata (od barenog povrća)
    U: 2 jabuke ili 2 pomorandže
    V1: sendvič od sejtan perece, suvog mesa, sira i svežeg povrća, čaša mleka
    V2: izmena - mix grilovanog povrća i nekoliko proteinskih namirnica... komplikovano za opisivanje*

* - grilovani krastavčići, šargarepa, tikvice, zelene masline, praziluk, izmešano s grilovanim mesom (sitni komadi kao za ražnjiće), pa ukrašeno topljenim sirom i barenim jajima i zapečeno... smrt. :cry:
    Poslednja izmena od dudank u 07 Mar 2012, 21:58, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Andy
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od Andy » pre 14 godine

A sto frka da odes kod frizera? Bas moze lepo da osvezi sisanje...jedino je smor ako te frizer osisa malo vise ili lose...bar meni to smeta
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne mogu ja da izdržim da sedim mirno tih 15-20 minuta. Mene su navili kad sam se rodila i još se nisam odmotala... a dan je ionako prekratak za sve što bih htela. :cry: Ne želiš da znaš kako izgleda moj pasivni odmor. :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uspela sam juče čestito da prozujim po čaršiji, uh, da mogu svaki dan tako. :) Te kratke brze šetnje su sjajne, znam da sam u nekom periodu gledala šta kaže vaga, i posle svake takve imala sam po 600 g manje... što je verovatno većinom znoj, ali treba isterati i 600 g znoja za pola sata, tako da je time sve rečeno o mom ženstvenom hodu. Počelo da mi se topi salce na nekim mestima, pa se tek sad vidi kolike su naslage, sva sam tapacirana. :) Ali se udenuh juče u 27 onako da ne zatežu, koliko znači taj mali minus... jedino bisagice malo kipe, ali već su se razbljakavile i verujem da su na pragu topljenja i one. :)

Sa ovom hranom ne brljam, nisam gladna, nema naduvavanja, nema koprivnjače, a što je najgore, sve sam to znala iz dugogodišnjeg iskustva, ali mi je ovog puta zbog nečeg trebalo mnogo meseci da se nakanim... mislim da sam se sad vratila u ravnotežu, pre svega u glavi. :)

Momci su zatrpali svoju mamu-radnicu nekim divnim stvarčicama za negu kose... apropo ove jučerašnje priče o frizerima, mislim da mi potajno poručuju da JESAM divlja žena. :16: Divlja žena današnji dan provodi u znaku praznika, doprinosi ekonomskom, političkom i društvenom sektoru šljakajući kao manijak. Svim radnim i vrednim drugaricama srećan 8 mart! :)

(Sad bi Giga trebalo da grdi zbog ovoliko smeškića, ali danas nam valjda gleda kroz prste. :-P )

I klopa:

R: ono grilovano povrće s mesom & ostalim od sinoć, salata od svežeg krastavca (konačno ga nađosmo)
    U: 2 pomorandže
    V: zeljanica od sejtana, ljute papričice, mleko

Zeljanica - jedan veliki i debeo štap (po čitavoj dužini pleha) ima jedno jaje, 100 g manje masnog kravljeg sira, dosta zelja i praziluka, nekoliko kapi ulja za mazanje i 100 g sejtana - ukupno oko 500 kcal. :)
    Poslednja izmena od dudank u 08 Mar 2012, 21:15, izmenjeno 1 put ukupno.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

od divlja ruža » pre 14 godine

Jao Dudo,gde me nadje...ja sam našla neku malu,koja mi kući dolazi,da me farba/3 x godišnje/pa ona ode,a ja sa farbom,spremam kuću...Imaš lak,koji suši za minut,sjajan je...A drugarica-doktorka,me je savatala sa nekim maskama,jer uzgledam kao žena sa njiv,posle ove ladnoće.I ona dodje kući kod mene,jer joj je muka da me gleda...
    Jedino,što se masiram,i to isto kući,ali...tek posle deset uveče...Razumem te,ali,nemaš pojima,kako te razumem,zato si rodjena za bajk-skup,tamo se i ne kupaju...Naši ljudi...vole divlje žene
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa pazi, kupam se ja... povremeno. :16: Šalim se, ali to je otprilike jedina aktivnost koju stignem redovno da obavim. Sa' ću te ispitam za taj lak na pp... sve što štedi vreme. :roll:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kod mene opet tendencija ka minusu, ali ne smem ništa da pišem, juče sam baš slabo pila vodu pa se osećam malčice dehidrirano, možda je zbog toga manje na vagi. :005: Mada sam jela količinski kao prase... s kalorijama sam izašla otprilike na 1600, ali ovog puta namerno, hoću polako da se ubacujem u cikcakovanje da se ne bih zakočila kao onda. Zeljanica je bila čudo, struktura nešto između pite i razlevuše sa zeljem... napravila sam pun pleh, pa je jedan deo završio u frizu, testo od sejtana ima tu prednost da može da se ubaci u vruću rernu i da se ugreje a da se ne presuši. I 'lepčiće sam napravila, tako da sam sad obezbeđena za više dana. :)

Klopa slična kao juče, jedino se dvoumim oko ručka... imam divan dijet paprikaš od tone povrća s rebarcima, ali se plašim da mi ne otvori apetit dodatno, pa nek ostane ručak podložan promeni:

R: dijet paprikaš s rebarcima, salata od krastavca
    U: 2 pomorandže
    V: zeljanica sa sejtan korama, ljute papričice, čaša mleka

Foru za paprikaš ću da pribeležim ovde, pošto vidim da mnogi muku muče s jelima bez zaprške... mi u kući sve spremamo bez brašnene zaprške već godinama, tj. otkako je mm lečio čir, i uopšte nam ne nedostaje ta zaprška. :) Dakle, naš paprikaš: juneće ili belo pileće meso i rebarca (ili malo suvog mesa) posebno skuvamo, ohladimo, masnoću skinemo; na manjoj količini ulja izdinstamo luk, praziluk, šargarepu, seckanu crvenu papriku, paradajz (da bude gomiletina povrća, mogu čak i tikvice da se dodaju); ubacimo meso i rebra i dodatno nalivamo vodom od mesa... ubacimo ponekad i 2-3 cela krompira samo da zamiriše na krompir, ali to nije obavezno... posebno "zaprška" od malo ulja i mnogo aleve paprike (jedan deo paprike se proprži, a onda se doda još paprike i malo vode)... dodamo malo belog luka, začine (estragon, biber i slično), ukrčkamo... ponovo skinemo višak masnoće, dok ne ostane samo poneka kapljica, kao na supi, masnoća ne može ni da ostane u njemu kad nema brašna da je veže... i ispadne više nego dobar paprikaš. U stvari je još bolja varijanta kad se sprema na masti, zato što tad može bukvalno svaka trunka masnoće da se izvadi kad se ohladi, ali zvuči nekako bogohulno dijetalan paprikaš na masti. :D
  • sweety88
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od sweety88 » pre 14 godine

jao to za lak za nokte te apsolutno razumem,ja ih mazem svaki treci dan,a otkako sam kod decka stalno morala da perem sudove svaki drugi,i to mackanje 15 min,pa susenje 45 min me tako nervira,ali opet iskoristim to da odradim pred spavanje,dok on gleda sportski pregled na B92,cisto da licim na zensko...kod frizerke idem na sisanje 1 na svaka 3 meseca,hvala Bogu pa imam zdravu i dugu kosu koja se ne rascvetava,ali mi se brzo masti-koji god sampon koristila moram da je perem svaki treci dan,ali me tesi sto sam sad osisana na ravno tako da mi nije potrebno sat vremena za feniranje kao ranije vec se sama super isfeniram za 15 min :) a inace obozavam da se mackam-stavljam maske od mog dermatologa,cistim lice,cupkam obrve,to volim,ali me mazanje laka na nokte sada toliko nervira,a zao mi da pored svih izdataka jos dajem mesecno 1500 din na korekciju noktiju,ionako zbog faxa ne smem da imam duge,a to bi mi verovatno ustedelo dosta vremena...
    a moj idealan odmor je kad dodjem sa treninga,operem kosu i istusiram se,rucam,pustim neku laganu muziku,ukljucim vesti,zavalim se i slusam vesti i citam neku knjigu-to mi je sat vremena dnevno koje posvecujem samo sebi i veeeoma prija,tako da ti preporucujem nesto slicno :)
    Ovog puta NE ODUSTAJEM :)
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirkaa » pre 14 godine

Ja sam juneci gulas juce pravila ukucanima, ja ga nisam jela, ne znam zasto, ali uvijek ga pravim bez brasna, stvarno nema potrebe, kad se povrce dobro izdinsta i ukrcka.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sweety, pa ti meni opisa robiju. :16: Šalim se, ali jeste ovo neki skroz drugačiji život koji ja vodim... po sopstvenom izboru, ako ne računam satnicu posla, ona je malčice prejaka... i tu mora čovek da se odrekne mnogih stvari, ali ja to rado činim jer mi tako ostane vremena za neke druge. :) Samo još da se dogodi čudo koje će mi napraviti prostora za malo jurnjave van kuće, i neće biti srećnije osobe od mene. Posle čitavog dana provedenog s knjigama u raznim varijantama i iz raznih razloga, moj idealan odmor bio bi sat vremena planinarenja, tako nešto, ne fotelja i knjiga - sad kapiraš u čemu je stvar. :)

Mirka, ja o paprikašu, ti o gulašu, ali razumele smo se odlično. :D Ovde u mom kraju paprikaš je jedna katastrofa od brašna i krompira (i eventualno piletine), mislim, vrlo ukusna katastrofa, pa mi nije bilo baš lako da se prebacim na ovu verziju, ali nužda zakon menja. Nego, lepa vest... ipak jeste malecki minus, vaga se koleba, pa je zasad nejasno da li je 200 ili čak celih 300 grama :16:, ali uglavnom mili naniže. Sinoć sam čak preterano lokala vodu, tako da ipak nije zaslužna dehidratacija. I struk je manji za 1 cm, ali u to još ne smem da poverujem. Možda će danas pasti i malo aktivnog zujanja, ne obećavam jer sam zakopana s poslom.

Klopa mi je danas gotovo istovetna kao juče, jedino voće menjam:

D: jogurt s dodacima
    R: paprikaš od povrća i rebaraca (dijetalna verzija), salata od krastavaca
    U: 2 jabuke
    V: sejtan zeljanica dan III, ljute papričice, čaša mleka (ili kiselog mleka) - opet podeljeno na dva dela
Odgovori 9033 postova