[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/paybas/breadcrumbmenu/event/listener.php on line 286: Trying to access array offset on false
Puževska dijeta (slike str. 3, 78) - Strana 363 - Dijeta.net
Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

On je moja prva ljubav. :ljubav2: E sad pazi ovo... fiziološke potrebe za ugljenim hidratima tehnički su 0 g, tj. čovečji organizam ima dva modela rada, prilagođen je za obe vrste ishrane (bez UH i sa UH), a granica između ta dva modela se nalazi negde između 100 i 120 g UH dnevno (zapravo između 60 i 120, ali kod većine preko 100), i to je otprilike zona kojoj teži Atkins i koje se (uglavnom :) ) držim, tj. pazim da je ne pređem. To možda deluje malo u odnosu na ono što se najčešće preporučuje - za moju težinu em visinu bilo bi oko 200 - ali kad se to prevede u hranu, ispada da za 120 g UH dnevno mogu da pojedem na primer oko kilo povrća (toliko i pojedem :oops: ), pola litra mleka (ili adekvatne količine drugih mlečnih proizvoda - u slučaju sireva i više) i skoro 100 g hleba (to je trećina onih finih isečenih veknica, ili 6 parčića). Toliko bi mi dozvolio Atkins u IV fazi, s time što ja radije umesto hleba biram voće (takođe dozvoljeno) jer nema skrob. To uopšte nije neuravnotežena ishrana, jer na mnogim dijetama unosi se čak mnogo manje UH. Ne računam da sam na Atkinsu jer nisam nijednog trenutka išla kroz inicijalnu fazu niti brojala precizno UH, ali je činjenica da mi u organizmu nastaje kompletni zdravstveni kuršlus čim prebacim tu njegovu granicu (naduvanje, alergije, pad imuniteta itd.), tako da čvrsto verujem da je on ipak znao šta radi. Neki dan me je Caja navela na razmišljanje kad je pomenula izbacivanje vode u prvim danima dijete, pa i to je otprilike neki dokaz da su nam tkiva neprekidno u stanju blage upale kad unosimo više UH nego što nam treba. (Činjenica koja se koristi u borbi protiv raka, tj. da UH izazivaju upalne procese u tkivima.) Zato mislim da neće pogrešiti niko ko smanji procenat UH u ishrani, ne mora da ide ni na kakve ketonske i proteinske dijete, dovoljno je da izbaci višak žitarica i da se malo obuzda sa zrelim mahunarkama. Pomalo je možda i neprirodno da jedemo ono što ne bismo mogli da svarimo i u presnom stanju. :005: Doktori se ubiše upozoravajući da su integralne žitarice i mekinje opasni antinutrijenti (jedan od najčešćih uzroka malokrvnosti, recimo), ali ne vredi kad je to jedna ogromna profitabilna industrija. Svi prihvatamo činjenicu da proizvodi od životinja koje su hranjene žitaricama (mleko, meso, jaja) nemaju zdrave omega 3 kiseline kao životinje hranjene travom, a ovamo nam se serviraju žitarice kao zdrav način života... u najmanju ruku kontradiktorno.

Raspričah se. :) Juče sam fino pregurala dan, bez brljkanja i kriziranja, zahvaljujući "vrapčićima"... vrapčići su specijalitet koji pravi mm, tj. roluje i nadeva minijaturne juneće šnicle, i kad ispozabada čačkalice i ispeče u rerni, stvarno izgleda kao pečeni vrapci, odvratno ali ukusno do bola. :) Ima ih i za danas, tako da je večera rešena, jedino još ovo između da vidim kako ću i šta ću, povrće sigurno, samo nisam sigurna da li ću izdržati bez dvopeka.

D: jogurt s dodacima
    R: barena zelena boranija s belim lukom i kašikom majoneza od masl. ulja (bez jaja), dvopek od 30 g hleba
    U: pomorandža
    V: rolovana junetina, salata, čaša mleka
  • boki 66
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od boki 66 » pre 14 godine

"izbacivanje vode u prvim danima dijete, pa i to je otprilike neki dokaz da su nam tkiva neprekidno u stanju blage upale kad unosimo više UH nego što nam treba. " upravo sam u toj fazi :D

Meni se dopada ova Mirkina dijeta, slicna je dosta hrono .
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

Dudic kako sam se smejala ovom grejanju na hleb, da ga tako nazovem :D kod mene to nebi upalilo, tj zgrejala bih i stan a i stomak posto bih potamanila taj hleb :D svaka cast na odolevanju!

Usput, kad smo vec kod proteina, manje UH, Atkinsa itd... ja sam na primer pocela Dukan dijetu, gde prva 3-4 dana ne unosim UH osim kroz sireve, jogurte i kroz jednu ipo kasiku ovsenih mekinja (zbog probave). I ono sto sam ja primetila, pored izbacivanja tecnosti, je da se osecam nekako lakse i da imam vise energije. Obicno svi kazu da sa smanjenjem UH covek postaje umoran i letargican,da ima glavobolje itd. Da mozda prva 2 dana jer se organizam cisti bukvalno,ali onda si kao nov! I ta zelja za slatkim opada. Ja sam 2 dana bila na proteinima i kad sam napravila brlj sa UH i ostalim, 2 dana mi nije bilo dobro... em sam bila naduta em sam bila ni za sta. Vratila sam se na dijetu i na proteine uglavnom (trenutno), i ne da mi prija,nego se osecam nikad bolje. Dakle, ja sam slucaj kome prija manje UH unetih u toku dana... a da ne pricam da sam manje gladna. Kad uvedem povrce za dan, bice pun pogodak :)

Vidim da se drzis, dobro je to :) ova zima opalila pa ubija :bas_tuzan:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od divlja ruža » pre 14 godine

Moram,da se pridružim temi :) .Možda je trebalo,da se zovem...Mirodija :) .Uvek se zadivim,Dudinom potkovanošću,i načitanošcu,u pogledu hrane.Mogu da kažem,iskustveno,u prilog,Vašim teorijama.
    Ja nisam mesozder,ali ič.Jedne godine,sam shvatila,da sam pojela za celu godinu,ali pazi celuuuu 1 kg mesa.Bila sam i vegeterijanac...ali,kilogrami nisu išli dole.Mislim,da od uvek velike,fizičke aktivnosti,sam bila gladna,i nadoknadjivala,velikom količinom žitarica.Jeste,to kampanja,opasna.A ima ljudi,kojima,verovatno prija.Vidim,da na forumu,mnogo vole,i hvale,hrono dijetu.Meni,lično...ona dodje..kao što crkva/ n.a-vernik sam /seks,smatra grehom.Ne mogu da verujem,da neko zabranjuje,da se jedo,ono,što zemlja daje,samo od sebe/voće,povrće.../
    Ali,to je moje,lično mišljenje.
    Jednom sam držala dijetu,glupog naziva:dijeta južne obale.Glup naziv,ali vrlo sličan sistem Dukanu.I vrlo pametna knjiga,koja se slaže,sa Vašim teorijama.
    Meni,kad pojedem pahuljice,i te stvari...javlja se ,za vrlo kratak period potreba,da ričem od gladi.
    Nemoj da me niko grdi,posle ovog posta.Ovo su razmišljanja,samo moja :009:
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo, ja sigurno neću da te grdim, sve to što pričaš poklapa se sa ovim što ja zastupam, sama si rekla kako se osećaš posle pahiljica. :) I ja sam bila vegetarijanac dve i po godine, uzgred, tako da imam i to iskustvo... u ponečemu pozitivno, u ponečemu negativno, u svakom slučaju ipak nije za mene jer volim meso. Ali ovo što pišem ovde nema veze s mesom, samo se odnosi na limitiran unos šećera (dakle, normalne količine voća), limitiran unos mahunarki, i što manje žitarica i skrobnog povrća tipa krompira. A pasem povrće do mile volje svaki dan, ne znam da li neko na forumu ovoliko popase kao ja. :005: I pijem blagosloveno mlekce (i jogurt, i sir... sir ne pijem, ali ga jedem kašikom :prasence: ), unosim masnoće svih vrsta... ukratko, jedem sve što jedu mladi. :16: Eto na tome se zasniva moja dijetLa (tj. izbor namirnica baziran na Atkinsu III/IV i na još nekim knjigama), ali na prvom mestu radi zdravlja. :NN04:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uspela sam da sastavim dva dana bez brljanja, jupi! :) Cilj je da sastavim šest, pa redovni brljovdan, dalje od toga se moj mozak trenutno ne usuđuje da razmišlja. Spremanje ručka kasni, čekamo čika veterinara da dođe i skine cojletu macojletu konce (a njega nema, možda nas je zaboravio :( ), pa još ne znam definitivno kako će da izgleda klopa... možda ću morati da prebacim užinu pre ručka, tako nešto, ali uglavnom ovo:

R: krčkanija od povrća, sa malo sira (nešto a la dijetalni bećarac), do 30 g dvopeka
    U: big pomorandža
    V: meso (ne znam kakvo) 200 g, salata, čaša mleka
    Poslednja izmena od dudank u 04 Feb 2012, 18:54, izmenjeno 1 put ukupno.
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od marrayya » pre 14 godine

Dudic ti si uvek bila moderna i u trendu, zato volis sve sto vole mladi :D
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 14 godine

Izdrzi Dudo, 2 dana nije malo :headbang: I meni su sir i mljecni proizvodi :09: mada mislim da nece biti minusa dok ih se ne odreknem.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od divlja ruža » pre 14 godine

Čitam te više nego što misliš :009: :009: .
    Vidim da si u šopinglife,snu.Ja sam te poslušala/a i slušam te više nego što misliš/.Ič ništa kupila nisam od krpa,i ako je sve oblepljeno sniženjima.Kažem,pa sve će mi,i onako biti veliko :020: .
    Poklonila sam široke farmerke,osim ohih,koje,široke,lepo stoje :oops: .
    Volim široke farmerke,na štikle debele da nosim :) .
    Namerila sam se na jedne,kao kožne...uf,al su dobre...ali to tek na 68 kg.Znači,jođ 4 :( .Ma nek i ne budu na sniženju,smatraću ,da 68 kg,vrede,svaku paru za njih.
    Grli te drugarica
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 14 godine

Dezurna baba, od najgore sorte, primetila dva posta u istom danu, i to kod tebe!!!!! 8) Kako to da ti se desi???
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisu u istom danu, jedan je od juče, jedan od danas. :) Možda ti nije nameštena dobro vremenska zona u korisničkom panelu, pa ti pokazuje da je isti dan?

Ružo, trenutno i mogu samo da sanjam o šoping-lajfu za sebe :cry: , ali ko zna zašto je to dobro... i dalje ne odustajem od tih crnih pantalona sa kojih još nije skinuta etiketa, iako tupkam u mestu kao meče, a da sam pri parama, možda bih sama prema sebi bila popustljiva i nakupovala neke pantalone br. 28. Ovako malo kipim iz 27 i borim se da se vratim u 26, fale mi još 2 cm obima (tj. ne fale nego su 2 cm višak) da mogu sve suknje da nosim... pa stvarno treba samu sebe da išutiram ako to ne postignem. :)

Marajče, ove zime nisam u trendu s jelom, propustih čvarone. :D Imali smo maler. Svekrva svake godine odgaji po dva svinjčeka i odatle nama dođe podobra količina domaćih proizvoda, a ove godine potrefila se neka sorta koja nema salce, samo meso ima... slanina nam je kao malo masnije suvo meso, a od čvaraka nema ni č. Tuga. :bas_tuzan:

Zasad opako dobro guram, nešto mi se smanjili gladovi. :) Odoh da upišem pomorandžu koju ću upravo u slast da slistim.
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

dudank napisao:Uspela sam da sastavim dva dana bez brljanja, jupi! :)

Zavidim ti :( , nikako mi ne uspeva :shock:
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma da, baš sam uzor, jedva konačno cela tri sastavih. :) A i to zahvaljujući uglavnom sekiracijama koji mi iskaču na sve strane u poslednje vreme... baš me stiglo ovih dana, nemam nešto ni volje da jedem. Sinoć umalo da zaboravim večeru :shock: , i to usred žešće burnog PMS-a. I na kraju sam je promenila, pojela malu zelenu jabuku i samo nekoliko zalogaja mesa (mleko sam ipak popila), a danas ustala sa osećajem da sam sita i presita. Super za dijetu, ali ipak bih više volela da se neki problemi reše. :)

Znači, danas... valjda isto kao juče:

R: nisam mogla da jedem, ipak :(
    U: 1 jabuka (mala)
    V: izmena - pica bez UH (+ dijetalniji nadev)
    - ovo razvlačim na čitavo veče
    Poslednja izmena od dudank u 05 Feb 2012, 20:42, izmenjeno 1 put ukupno.
  • ela
    Početnik
    Početnik

od ela » pre 14 godine

naravno uvek more pametnih stvari kod tebe :wink:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 14 godine

Koliko su juce unijela kalorija? 300? :evil: Bas mi zao sto si nasekirana pa ne mozes ni da jedes. na mene problemi ne uticu tako, ali to sad nema veze. Ne daj se :009: :009: :009:
Odgovori 9033 postova