[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/paybas/breadcrumbmenu/event/listener.php on line 286: Trying to access array offset on false
Puževska dijeta (slike str. 3, 78) - Strana 353 - Dijeta.net
Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mirkaa » pre 14 godine

Mi imamo tu jednu pizeriju i stalno kazem kad budem htjela onako bas da se ogrijesim, otici cu na pizu. Imaju i super neke hljepcice, peku pod sacem, sve onako da se vidi. Sad si me podsjetila na to :005: Nadam se da cu dozivjeti da mogu to pojesti, a da ugrozim samo liniju. Do tada dijetalno, sve po ps 8) Povescu i tebe, zbog mustuluka i podrske, zasluzila si... :wink:
    Dudic, sve najbolje Novoj :009:
  • mvera
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od mvera » pre 14 godine

Srecna Nova 2012. godina!!! Puno srece, zdravlja i uspeha!!!! :veseljak:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Hvala, Verka, i tebi sve najlepše! :) Nisam čestitala pojedinačno po dnevnicima da nas ne bi grdila Lass kad se vrati... u svakom slučaju se nadam da vam je svima bilo lepo i da ste radosni kročili u novu godinu. :)

Kod nas se nije mnogo brljalo... pojela sam nekoliko svojih neslatkih kolačića (sebi sam ostavila bez čokolade), trun više od jedne manje pice, 2 čaše piva, a šampanjac srećom nije bio po mom ukusu, pa sam ga zaobišla... jedino što je stvarno bilo brlj jeste koka-kola zero, koju prezirem iz dna duše kao i svaku hemikaliju, ali sinoć mi nešto legla uz picu. Izgubila sam volju da jedem kad sam pogledala fotografije... ali pošto ništa nema preko noći, danas ćemo da dojedemo ostatke, a od sutra malo opreznije, pa će valjda nešto biti od toga. :)

Svima lep dan želim! :mahac:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od divlja ruža » pre 14 godine

Slika
    sve ruže ovog sveta,da ti zamirišu,u 2012
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ružo :31: , i tebi neka mire, a ako nam zafale, viči da pošaljem malo ovih mojih ulja i mirisa iz Bugarske... kad god me drmne neraspoloženje, ja stvarno naprskam kuću ružama, mnogo pozitivna biljka. :)

Danas se lomim, strašno se lomim... juče sam za večeru napravila od "ostataka" turu pica, kao što sam i planirala, ali nisam znala da će toliko da ispadne... i danas imamo gomiletinu pica koje bi trebalo pojesti, a ja bih pre bacila sebe nego nepojedenu picu, i naravno da mogu da je jedem 365 dana u godini, a s druge strane, ne brlja mi se treći dan zaredom, zato što znam da ću posle psovati sebe. Probaću da izvedem neki prelazni dan, pola dijetalno, pola pica... tek od sutra najstrože brojanje. :placljivko:

Usput sam našla divno rešenje za ono malo posnih dana u godini kojih se pridržavam, napravila sam sama kobasice od sejtana :skakutalo: i ispale su fantastično, tj. sama sam čak i sejtan napravila, nije me mrzelo. Ne znam gde bih mogla da postavim recept, sejtan je idealan za one koji ne jedu skrob, a nisu osetljivi na gluten... i veoma je niskokaloričan, kao najposnije meso, a jedno triput ukusniji od soje, plus nije skup da se napravi, kilo u domaćoj radinosti ispadne oko 150-180 din. PLUS je praktičan, dobije se takoreći gotov proizvod kome je naknadno potrebno 5-10 minuta obrade, a u međuvremenu stoji u frižideru. Ovih dana se spremam da probam i "šnicle" i još neke dijetalne gurmanluke, i sigurno ćemo ga iskoristiti za neko slavsko jelo. (A gosti nek se pitaju šta sam im smućkala. :17: ) Otkrovenje... ne znam što se ranije nisam upustila u ovaj eksperiment. :)

Toliko od mene, svima lep dan želim. :mahac:
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 14 godine

Kad isperes skob, ostane gluten - proteini?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Čist protein... sastav je otprilike 3-4% UH (kao u prosečnom suhomesnatom proizvodu), oko 2-3% masnoće (više ako se doda malo ulja), 20% proteina (čak do 25%, kao u govedini), oko 1% vlakana i ostalo je voda. I nema onu vodenastu strukturu kao soja. Juče sam poslala nekoliko kobasičica drugaru koji posti, pa da mi javi kako mu se sviđa... kaže da je njemu toliko ličilo na roštilj da je morao da nasecka crni lukac uz njih. :zuba:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Zivot je lep kad se ziveti zna, zato uzmi sve sto ti zivot da...
    Sreca je lepa i zivi zbog nje, ne trazi previse i imat ces sve...
    Od srce sreca Nova godina :009: :009: :009:

Vodi racuna kakve recepte predlazes :evil: duuug je januar :)
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bokac, u narednom periodu isključivo dijetalne. :D Sinoć sam probala i šniclice, po sastavu više liče na neke pečurke, ali su svejedno ukusne. To ću da iskoristim za ovo drugo Badnje veče, stvarno ne mogu više da se držim 100% tradicionalne trpeze koja mi smeta.

Zasad ne planiram brljeve do 9. januara, taj bih ubacila kao regularni, pa posle sledeći 20. januara... e, tad će malo da se brlja sa slanišima. :) Dotle ću biti dobra... to je samo 17 dana. A biću dobra i posle. Strašno želim da do 1. maja mogu da obučem svu garderobu, ne zato što slavim 1. maj, nego što sam prošle godine upravo tad krenula da brljam. :nasilan: Ostaće zapisano u porodične anale kad je snajka za jednu noć stukla tepsiju pite i 16 piva.

Još nemam precizan plan za ceo dan jer tek sledi obnova fonda namirnica... ali otprilike ovo:

D: 2 mandarine - oko 100
    U: jogurt - 120
    R: 450 g neskrobnog povrća (kao čorbica, i ješće se iz dvaput), 200 g sira od obranog mleka - oko 400
    U: verovatno veća čaša piva - 220
    V: šnicla 200 g (juneća) sa 2 kašike pavlake, salata, 1 čaša mleka - oko 550
    Poslednja izmena od dudank u 04 Jan 2012, 00:46, izmenjeno 1 put ukupno.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Malecka,gde si bre ti :placljivko:
    :009: ,dete mi poklonilo,čaj za N.G.-pufnasti meda-klizi niz grlo,pa prosto,kao da te mazi iznutra.
    Pa ja da ti javim,znam da voliš :009:
    bezgrešna Ruža 8)
    'nit coveka nit karaktera od osobe koja sopstvenom gooyicom ne moze da gospodari'.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Videla sam da si pisala medu... pitam se juče ceo dan, ali to ću da te ugnjavim u tvom dnevniku. :)

Juče sam i ja bila bezgrešna :-P , štaviše su mi neki maznuli planirano pivo (ostalo za 4 gutljaja), tako da sam napravila malu izmenu, večerala sam ranije, pa za V2 ubacila barenu kobasicu od sejtana... i zaboravila da popijem mleko :zid:, pa sam se setila noćas i drmnula jogurt... sve u svemu, izgurala sam planiranih 1400, samo na malo neorganizovan način. :)

Najviše me muči u poslednje vreme povrće, nijedne zime nismo imali ovako očajan izbor i ne znam zašto je tako u prodavnicama. A ja sam kao šugava ako se bar za jedan obrok ne odvalim od nekog kuvanog povrća... mislim da ću danas da pristavim lončagu kiselog kupusa za narednih milion dana jer ne znam šta bih drugo, i Frikom mi je više izašao na nos. :010:

I u međuvremenu sam se SETILA da treba da kupim mikser... :16: Taman sam naručila od mm sastojke da isprobam neke kolače za slavu, i shvatih da nemam čime da ih umutim... hiljaditi put... neprevaziđeno sam senilna. :) Ali bolje ikad nego nikad, tako da odoh da biram sebi tehničara. ;)

D: 2 mandarine - 100
    U: jogurt - 120
    R: gulaš-čorba 250 ml, zemička 40 g - oko 350
    U: jogurt + zemička - 220
    V: juneća šnicla 150 g, kuvan kiseli kupus (klot), čaša mleka, 1 zemička - oko 500
    Poslednja izmena od dudank u 04 Jan 2012, 20:54, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

frikom/smrznuti,italijansko i kinesko povrće,je fenoooomenallllnoooooo.Ja se davim u tome.Potpuno si u pravu,da je sa pijace,povrće,vrlo čudnog ukusa.Ove dva proizvoda ,probaj,oduševićeš se :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Neeee, ovde je kontra... na pijaci skoro uopšte NEMA povrća, čak ni čudnog ukusa... ni u prodavnicama... i već dva meseca živim na Frikomovim kesama i već su mi sve :muka: . Kinesku mešavinu ne jedem jer ima soju, a od ostalih... volim minestrone, ali ona ima skrobnih elemenata... u italijanskoj mešaju pečurke s paprikom, što je dvostruko skrnavljenje... mešavinu za đuveč ignorišem jer je čist bezobrazluk od cene u odnosu na sastav, ostale su sve opet sa nekim skrobom, tako da uglavnom vrtim ukrug brokoli, karfiol, zelenu boraniju. :neznalica: A nije baš ni isplativo, to je samo moj ručak. Sad sam se setila kako smo na moru zvocali zbog "skupih" mešavina... manje od 400 dinara kesetina od kilogram mešanih šumskih pečuraka... kineska mešavina (isto kilogram) sa dve vrste pečuraka i tonama bambusa nešto kao dvesta dinara... bože, gde mi živimo. :)
  • Mischa
    Početnik
    Početnik

od Mischa » pre 14 godine

OMG, pa ti si skroz na skroz smršala!!!
    Svaka čast Pužiću :013:

Jel bilo teško?
    Kako si izdržala kada te uhvati kriza?
    Ja imam najviše problema sa početkom.... :neznalica:
  • divlja ruža
    Amater
    Amater

Moram da ti priynam,da ja,po hrono,ne smem papriku,pa je vadim iz mešavina. :( .Smetami,nenormalno.Vidim,da mnogi jedu ajvar,Za mene je to,strahota.Samo se setim,lonca u kome se upržava,i odmah mi zlo.
    Sreća,što sam luda za tikvicama,pa,ih rabim,samo tako.Ali...moramo,preživeti do proleća.Ovde,im divne salate,na Kalenića,pa kupujem.
    Malo,sam bila popustila,što se tiče povrća,poštovanjem testa intolerancije,ali,sam okačila papir,sad na frižider,i od N:G.teram,po UN,i testu.
Odgovori 9033 postova