[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/tas2580/seourls/event/listener.php on line 439: Undefined array key "post_id"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/paybas/breadcrumbmenu/event/listener.php on line 286: Trying to access array offset on false
Puževska dijeta (slike str. 3, 78) - Strana 335 - Dijeta.net
Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Anči, svratila si mi! :skakutalo: Ma ne jedem baš ni kao vrabac, tj. male su količine, ali je kalorična hrana. Samo da preguram ovaj vikend, pa ću opet malo da se pritegnem. Nije da ne mogu da odolim hrani, ali baš mi je nešto i žao da jedem posebno sad kad smo svi na okupu. Nekako je svečano sa svim ovim što smo naspremali. :)

Mico, taj ortak je jedan suvi intelektualac, tako da je bio dvostruki akcenat na Ivanu Zeljkoviću. :zuba: Ali važno je biti hrabar u priznanju. :D

Boki, ne brini, neće nas niko pokolebati, čak ni naša ljubav Mica. :evil:

I izveštaj... veliko dete je uspelo da se razboli, došao je sa žešćom upalom desni pa smo juče jurili našeg čika zubu, dobili gencijanu i išli ljubičasti kroz grad da kupimo trenerku... i došli kući, kad ono 38,8, a danas mu se raširila upala i na grlo. :( Sreća pa je evidentno da je infekcija, tako da nećemo u uzaludnu misiju traženja lekara subotom, nego tura antibiotika da sasečemo anginu u korenu... posle nek ide na pregled kad ode u NS, a zasad smo morali ovako. Sreća pa dobro podnosi temperaturu, on bi danas i putovao kakav je ludak, ali ne puštam ga do sutra. Malo dete nas je takođe potreslo s nekim ocenama za tromesečje, pa nam sad sleduje zajedničko učenje. :( Nikako mi ne ide u glavu, iz nekih najproblematičnijih predmeta gde je čitavo odeljenje izginulo on ima petice, a iz nekih prostih četvorke, da ne pominjem trojku iz fizičkog. :010: Razredna juče tešila roditelje da su kao namerno pritegli decu malo više sad u prvom tromesečju, da ih "očeliče", ali ja ne smem u to da se uzdam, i sad ćemo morati non-stop da ga kontrolišemo i proveravamo, što najviše mrzim... izem mu školovanje ako treba non-stop da mu visimo nad glavom. :(

Klopa još danas malo jača, od sutra valjda pritežem:

D: samo jogurt
    R: jučerašnji paprikaš, bez hleba
    U: planiram da dokrajčimo rusku
    V: šnicla, salata
  • mirkaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirkaa » pre 14 godine

Zao mi zbog velikog djeteta, ... valjda ce brzo proci :) A za malo dijete, to su tebi problematicne ocjene :o moje je malo juce dobilo 4 iz kontrolnog iz prirode i nasa reakcija je :013: Sigurna sam da njemu ne treba mnogo kontrole. A meni preostaje da non-stop visim nad glavom...
    I da, nadam se da te ruske nije previse ostalo :) :009:
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od madam mim » pre 14 godine

Draga moja Dudićka, nadam se da je veliko lepo dete bolje, a za školu i uspeh - mislim da smo mi na polovini nižih razreda današnje studentkinje prestali da očekujemo ono što smo mi donosili roditeljima (mislim na sve petice i činjenicu da nisu ni znali šta učim, zaista) - nastavnici nisu više kao nekad (čast izuzecima, naravno!), ne znam maltene nijedno dete koje nema neki privatni čas, pa se pitam gde je tu kvaka ....možda u meni :D
    Uživajte u zajedničkom vikendu, ljubim!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma lenji smo, ne mogu da krivim nastavnike... :) Starije dete od trećeg osnovne sve je radilo samo, a ista škola i gotovo svi nastavnici isti. Nekako ne ume organizovano da uči. A s fizičkim nek nam je bog na pomoći, em je mlađi, em je truntav. :cry:
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Mico sto si takva :crybaby:
    Dudo zajedno vezbajte :wink: , zelim da veliki momak brzo ozdravi. Ovo je sad sezona prehlada u autobusu svi kisu , kaslju , katasrofa.
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

Kako god okreneš ne valja! :x
    Brz oporavak za veliko dete! :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne znam šta je zakačio, ali izginu dete i noćas od temperature, preko 39 uz sve antipiretike. Danas spremamo kašice, ne može ni da guta. :( Sutra kod dr, neće ići u NS dok bar malo ne prezdravi, nego sreća u nesreći što ga je zakačilo sad kad je ovde, pa možemo da ga negujemo. Sedela sam jutros do 5, nisam smela da zaspim dok mu nije temperatura malčice popustila.

Upisujem kako šta jedem, nemam neki plan jer sam u gužvi.

D: dvopek i jogurt
    R: začinjen bareni spanać, kriška sira oko 100 g (malo je masniji :( )
  • boki 66
    Amater
    Amater

od boki 66 » pre 14 godine

Kakva je sad situacija, jel bar temperatura prestara?
    Ko se bori, taj može i izgubiti, ali ko se ne bori, taj je već izgubio. (Bertold Breht)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ustalila se na 38,5. :cry: A on hoće da ide večeras, treba sutra da preda neki rad... da li da ga vežem. :(
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 18 godine

od lasata » pre 14 godine

veliko dete je uspelo da se razboli, došao je sa žešćom upalom desni pa smo juče jurili našeg čika zubu, dobili gencijanu i išli ljubičasti kroz grad da kupimo trenerku...

Verovatno je savatao neku bakteriju koja mu je udarila i na grlo i na desni... Milos je jednom kao klinac imao afte od prljavih ruku pa smo koristili gencijanu violet... Setala sam ga kao da je cau-cau... :D Bice to dobro, mlad je on...
    A za truntu nemoj da brines, jos je klinja... Hoces mi verovati da sam i ja u njegovim godinama bila truntasta i uvek imala problema sa fizikalijom... A sad kao da imam propeler u 'jelte'... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Aha, to sam i ja pretpostavila. A lepo ga pitao čika zuba da li ima temperaturu (odmah čovek sabrao dva i dva), a moje dete odgovara da nema... Najgore što ne može da guta, čitav dan mu pasiram i blendiram hranu. Moji se razbole otprilike jednom godišnje, ali onda to bude toliko burno da svi popadamo. :(

Malog trunticu ćemo kod tetka Lasate na časove. :D
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 18 godine

od lasata » pre 14 godine

Moze, moze... Silji ga za zimski raspus'... Ima da se vrati hiperaktivan... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

Ja stalno pratim tvoj dnevnik, ali ne pišem uvek,odnosno ne pišem kada nemam konkretni komentar. Ne znam šta da ti kažem u vezi velikog deteta, da li da ide ili ne u NS, ali sama odlući. Najteže je biti mama! Ma kako da postupimo stigne nas griža savesti.
  • mirkaa
    Amater
    Amater

od mirkaa » pre 14 godine

lasata napisao:Moze, moze... Silji ga za zimski raspus'... Ima da se vrati hiperaktivan... :D

Izvinjavam se, ali mislim da je ovdje sasvim slucajno (sto nije rijetko u svakodnevnom govoru) pogresno upotrebljena rijec hiperaktivan... Ljjudi cesto krivo koriste rijec hiperaktivan za zivahan. Da znaju sta je adhd nikada ne bi tu rijec koristili...
    Nadam se da je starijem djetetu bolje.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma muka s velikom decom, jedva ga ubedih juče da ostane. Naravno, sinoć opet temperaturčina, taman mu je još to veče trebalo da izgura. Danas ustao kao nov, dobio zvaničnu terapiju (varijacija na temu onog što smo mu već dali) i opravdanje, pa na put. Mada se nerviram što ne može bar još jedan dan da odleži, ali on neće da gubi predavanja, kaže da neki profesori svejedno upisuju i računaju minus u ocenu čak i kad je opravdano odsustvovanje. :(

Mirka, nije Lass pogrešila, rečnik daje oba značenja. ;) U stvari je izraz mnogo stariji od otkrivanja samog poremećaja. Ako bi trebalo da opišem svoje mlađe dete, ono bi bilo hipoaktivno. :cry:

Sinoć je vaša drugarica brljnula sa zemičkama (onim mojim s maslinovim uljem i belim lukom i začinima), prvi (mali) pleh sam pekla preko dana da bi student imao mekan 'leba, a onda su mi sinoć naručili još jedan pleh (veliki), i tu padoh ja... 2 velike zemičke, milion kalorija. :bas_tuzan: Ali smo se sinoć zvanično dogovorili mm i ja da krećemo sad zajednički (i on je dodao nekih 5 kila od proletos), uostalom vidi i on da mi je u poslednje vreme teško da se pridržavam planiranog jela. Sledi borba za povratak na ovo na tikeru. :) Sad smo u fazi pakovanja studenta, pa posle upisujem, kad budemo znali raspored do kraja dana.

Svima lep dan želim! :mahac:
Odgovori 9033 postova