Pogotovu sad kad sam manje-više pod kontrolom i jedem vrlo opušteno. Ali ko zna zašto je dobro što sam to sanjala, možda mi je podsetnik da se ne opuštam previše. 
, ali nema ni trunke skroba. Ono što me čudi jeste da nemaju masnoće niti mnogo kalorija (85 u 100 g), nikad mi neće biti jasno otkud holesterol. 

E za ovo jos nisam cula!!!! Posalji recept na PP, molim te.dudank napisao:V: škembe čorba

Danas su bili juneći, savršeni. Za jednu veliku šerpu 400-500 gr. Proprati hladnjikavom vodom, pa potopiti u ledenu vodu na 20-30 minuta da izvuče miris. Natrljati sodom bikarbonom, gnječiti desetak minuta, pa posuti sirćetom, da zapeni (hemijska reakcija
). Dobro istrljati, pa isprati u još nekoliko hladnih voda. Staviti u ekspres-lonac, naliti hladnom vodom, obavezno dodati 3-4 lista lovora, i kuvati 60 min (toliko da vri, posle isključiti i ostaviti na ringli, dođe taman 75 minuta kuvanja). Ako smrduckaju, vodu od njih prosuti, ako lepo mirišu, sačuvati kao ja danas pa nalivati njome.

- nema dobrog kafanskog gulaša bez malčice škembića ili tečnosti od kuvanja, to je ona tajna koju nam nikad ne kažu.
Svečano sam pomerila tiker za pola kila naniže.
, a skembice ja nebih komentarisala, bolje mi je bilo dok nisam znala sta je to 

Edit: Moram da dodam da mi je baš čudno što se do sada nisi upisala, navikla sam da ranije upisuješ jelovnik. Nadam se da te ništa loše ne sprečava. 

I ja sam mislila da nikad neću jesti škembiće dok nisam prvi put naletela na dobro spremljene. Poezija ukusa, nemam drugu reč. 
, ožednela sam usred noći i ustala da natočim česmovaču, a onda mi pogled padne na kiselu vodu u špajzu i ja nategnem onako iz flaše... kad ono ostatak presolca kojim je nalivana turšija, biće
kad se neko vrati kući. Spalila sam sebi jednjak.

Ukratko, kuma je bila sinoć i opet donela ukras...
). Nikada nisam pravila pa sam mislila da se malo oprobam u tome. Ako imaš neki recopis - 

Mada... ja mislim da sam se ugojila samo već gledajući dete kako je tamani.
Sad je super sredio težinu, pa sme da se počasti i malo više, a ja i dalje samo smem tužno da gledam.
Eto čime ću da dopunim ovu juhicu. 
, dosada čuda čini. A i dolazi svekrva ovih dana, nećemo da se brukamo.

Neće se pokajati ko je proba. Ubacila sam malu izmenu - zaboravila da kupim topljeni sir, pa sam istopila krišku kozjeg sa kašičicom butera, i sad uopšte nema potrebe da se dodaje ni pavlaka. Skroz dobar recept...

Cestitancija 

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.