Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Nena3110 » pre 14 godine

Pusti vagu, Dudo, sve se vrti blizu iste brojke. Teško je sve trpati.
    i kukaj koliko želiš, ako ti je tako lakše, kukam i ja, ne mora čitati kome smeta. :009:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 14 godine

Pa kako da ne kukaš, kad bolE :neznalica: . Ja ti se divim na hrabrosti :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Što je najgluplje, kukam od straha. :005: Sve izdržim junački dok ne dođe do "direktnog napada"... npr. sinoć su naknadni bolovi bili gori nego pri jučerašnjoj intervenciji, ali sam ih nekako istrpela jer to ne doživljavam kao agresiju.

Danas ništa od pomeranja tikera, moram da sačekam realno stanje. Juče em sam dobila, em mi je pao pritisak (što od straha, što od novalgetola), popodne i veče sam provela kao pijana tuka, satima nisam mogla da dignem tlak preko 80/60, i na kraju sam morala da pribegnem domaćem receptu, tj. ultraslanom jelu i tonama vode, pa sam sad malo više naduvena. Juče sam veoma malo jela pa se ne sekiram, a tiker može i da sačeka.

Neno, dijeta je u sklopu borbe da ne padnem duhom, sad se trudim maksimalno da negujem i kosu, i lice, i nokte... Kad sam prvi put operisana, desilo mi se da sam onako čupava, ubledela, s podočnjacima, umotana u neke bapske čadore, povijena od bolova, krenula na previjanje... tad sam išla taksijem, nisam mogla da hodam... i priskače momak iz kioska i pita "Je'l treba pomoć BAKI da uđe u taksi?" BAKA je tad imala 31 godinu. :cry: Sad bogme ne dam da mi se to desi... juče sam našla rešenje, dva broja veće farmerke, ali su slatke i udobne (i tople), čak i kod dr idem normalno sređena, čak nacapana parfemom, što inače nikad ne radim jer smatram da je nekulturno da bilo kom lekaru zamirišem ordinaciju nekim mirisom koji se njemu možda ne sviđa, ali sad su vanredne okolnosti, ubijam strah, pa će dr morati narednih meseci da uživa u mojim Gabrijelama. :roll: Jedino mi fale štikle, ne usuđujem se u njima da hodam jer svaki neodmereniji korak cima konce i drenove (a ne daj bože da padnem), i fali mi karmin, jednom sam ga u panici razbrljala rukama pa mi se dr smejao, otad idem bez karmina. :D Ali to je ta pouka koju sam stekla... kad ti je najgore, moraš najviše da počneš da voliš i čuvaš sebe, inače si... u čabar.

Moje ću u međuvremenu da pobijem, radovala sam se lovačkoj sarmi kao ker juče... i oni ladno sve pojedoše preksinoć i juče, samo sam se ogrebala za večeru, a bio mi je plan da to jedem najmanje dva dana. :x

D: jogurt s lanom i začinima - 100 (popila manje nego obično)
    U: kriška lubenice 300 g - oko 100
    R: čorbica od povrća i junetine, zelena salata - oko 200
    U: neskafa s mlekom - oko 100
    V: "crveni" špageti :skakutalo: (sos junetina/paradajz & ostale prinadležnosti) - 550

I ostaje prostora za piFce. :skakutalo:
    Poslednja izmena od dudank u 06 Oct 2010, 15:55, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 14 godine

Ali to je ta pouka koju sam stekla... kad ti je najgore, moraš najviše da počneš da voliš i čuvaš sebe, inače si... u čabar.
    još bih dodala da treba zadržati što više pozitivne energije,baš kao što je ti imaš.navratila sam prvo do tebe. vidim da još trpiš bolove.šta doca kaže,kako je u praksi kad će bol da umanji.? baš to dugo traje.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mirnić, u praksi bolje ja da objasnim doci kako je, pošto ovo operišem četvrti put. :16: Takva je boljka... rešava se delić po delić. :) Ovo će da boli do samog kraja, znači tamo negde do Nove godine... dr kaže da bi moglo biti gotovo već oko Sv. Nikole ako budem imala sreće. Ali nisu bolovi konstantni, bolne su te povremene intervencije, pa se onda bolovi polako smiruju i postaju podnošljivi i tako ukrug... i još je prednost ta što kad bude iz mene povadio sve ove skalamerije, bol prestaje bukvalno u roku od nekoliko sati... a ako budem bila te sreće da je konačno uspešno rešen problem, ne bi trebalo nikad ni da se povrati (mada šansa uvek postoji). Tako mora da ide, što sporije, to sigurnije. :neznalica:
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 14 godine

dudank napisao:Moje ću u međuvremenu da pobijem, radovala sam se lovačkoj sarmi kao ker juče... i oni ladno sve pojedoše preksinoć i juče, samo sam se ogrebala za večeru
    Jesu li svi živi???? Čuvaj se dušo i pronadji neko mesto za skrivanje poslastica, za sebe ali i od sebe... Brinem za tebe, pa ti možeš da prestaneš i malo se odmoriš... :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Junacki se ti drzis Puzicu... Svaka tebi cast... :01:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

lasata napisao:Junacki se ti drzis Puzicu... Svaka tebi cast... :01:

Potpisujem i divim se.
    A nemoj da pobiješ svoje mile, i moji su takvi kad napravim lazanje i piletinu sa kikirikijem, to obožavaju, pa se vraćaju i trpaju u tanjire, svakih sat vremena, dok ne nestane :16:
    Nekada sam im često pravila, sad lazanje retko, jer je za mene iskušenje veliko, a piletinu devojke prave same.
    Poslednji put sam u žurbi umesto kikirikija zgrabila badem, :oops: bilo je sjajno, mada Anđelka pita: Mama, kako nisi primetila po računu, badem je dosta skuplji. Pa, nisam, kad kupim puno namirnica, nisam samo to kupila, a i da jesam, kad prođe kroz kasu, gotovo je, a i bilo im je još bolje :D
    Dudić, samo ti budi takva, sav bol će proći, i biće sve u redu :009: :009: :009:
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 14 godine

Nema te još....baš me sekiraš, nadam se da je sve OK! Stvarno si dakle junačina, nema ti ravne (ni kovrdžave :16: )....samo ti ručkaj šta možeš, nećeš se ugojiti od mesišta sigurno! I nastavi da se sređuješ, znači to mnogo! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Junački mi se i gaće tresu kad god krenem kod dr. :16: Eh, ali u međuvremenu vi ste tu... :ljubav2:

Mim, zasad sve pod kontrolom! :009: Sutra je opet na redu redovni pregled, pojma nemam šta će da bude, ali računam da ovog puta ne bi trebalo da bude nešto ekstra bolno, pa sam prilično smirena. Sinoć sam bila malo bljak, ali onda sam se zamajala kostimom detetu za maskenbal... ispao strava za celih dvesta i nešto dinara troška, videću da postavim neku sličicu posle. :) Obično se namučimo praveći danima rekvizite od pape-mašea, kupujemo dodatne detalje, obično strada i neki moj odevni predmet, a sad smo sve izveli s minimumom truda i vremena, i usput se ludo zabavili. U stvari izgleda da je meni bilo najzabavnije, u naše vreme nije bilo školskih maskenbala, pa sad nadoknađujem iživljavajući se na rođenoj deci. :D

Bila sam disciplinovana s jelom, ostavila sam sebi izmerenu porciju špageta i za danas, iako mi je juče došlo da zaronim u šerpu glavačke... čuvam se za subotu, i dalje važi da jedan obrok nedeljno izbrljam za sve pare. Još kad bi nam neko svratio... kod nas su ranije vazda bile kućne žurke, bili smo prometni k'o štajga, ali otkako smo počeli redovno da izlazimo vikendom, društvo se nekako odviklo od svraćanja. A sad bi mi baš bilo lepo da neko bane.

Danas skoro isto kao juče, samo malo više povrća:

D: jogurt s lanom i začinima
    U: mala kriška lubenice
    R: čorbica od zelenog lisnatog povrća i junetine
    U: neskafa s mlekom
    V: mala porcija špageta

I ako pretekne kcal, zna se... čaša jelenka. :)
    Poslednja izmena od dudank u 07 Oct 2010, 21:57, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Maskenbal... Kakva je to radost... :D
    Ja sam vec bila, po nasim merilima, matora za maskenbale ali sam imala srecu da je u Istri to redovna pojava svake zime... Maskare, ca mogu maskare... I tako to... Mnogo smo drzali do toga a delile su se i velike nagrade... Samo nisu prolazili pravljeni kostimi tek tako nego je to stvarno bila umetnost... Dovijala sam se tako sto sam preko drugara koji je radio tada, a valjda radi i sada, u Rijeckom kazalistu uzimala kostime sa kojekakvih predstava... Lepa to vremena behu... :roll:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uh, takvi su maskenbali nekad bili ovde... :( Počeli su da se proređuju već u doba mojih roditelja i onda se običaj ugasio, ali sudeći po starim fotografijama i pričama, bio je vrh, mesecima se spremala odeća za te prilike.

Ovo sad definitivno nema veze s dijetom (sem što me je pravljenje kostima sprečilo da uronim u špagete), ali ne mogu da odolim da ne postavim sličke... nikad nismo brže sklepali, a ispalo je baš solidno. :) (Da li da se obučem ovako sutra i da zapretim dr da ću baciti na njega Tutankamonovu kletvu ako me bude bolelo? :16: )
    Poslednja izmena od dudank u 07 Oct 2010, 18:13, izmenjeno 1 put ukupno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 14 godine

Ovo je sjajno ispalo, svaka čast
    Slika
    Slika
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Divna maska, svaka čast.
    Ni mi nismo imali maskenbale, imali smo kolektivni bioskop, skoro svake sedmice, matine za sve učenike, po simboličnim cenama, danas deca i ne znaju kako izgleda bioskop.
    Imali smo igranke, u učionici, klupe uza zid, gramofon, i veselje do celih osam uveče :skakutalo:
    Dudić, vidim da se boriš da sebe smiriš, a stalno ti je doktor i bol u mislima, nije ni čudo, kad te to muči, divim se tvojoj snszi da sebi olakšaša tu muku. :ljubav2: :ljubav2: :ljubav2:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Kostim je stvarno ekstra uspeo... A to sa doktorom, pa sto da ne... Sve treba probati... :wink:
Odgovori 9033 postova