Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Ljudi, ala se ja ispatih noćas. :) Sad je bolje.

Ma muka je ta što sam već na žešćim sredstvima protiv bolova, ne znam šta bi drugo i mogli da mi daju, manj da mi krnu neki morfijum... a ne bi ni smeli nešto da mi dodaju, s obzirom na to čime sam sve trenutno nakljukana. Ovo spada među najbolnije intervencije koje postoje, s time što ovo sad nije ni pola od onog kako je bilo pre devet godina... nisam se ja za džabe onoliko plašila unapred. Tako da sam morala da izdržim, a na sve mi se nadovezali bolovi u stomaku i mučnina od lekova, samo što nisam lupala glavu o zid. I taman jutros sva srećna odradim klonju, bar nešto, i probudim mm da mi promeni gaze, pošto i suva gaza pomaže da malo manje boli... previjanje vrlo prosto, nema potrebe da se trčka kod lekara (dr juče pregledao, sve pod kontrolom), samo treba da se pazi da se ne prelepi flaster preko šavova ili preko drenova, jedino što tehnički ne mogu da vidim šta radim, pa mi zato treba pomoć... i dakle, kad nisam udavila nekoga. :x Na kraju sam se previla sama, a on je samo udario finalni flaster, i to pogrešno. Čeka me još 12 dana toga... komplikovano da objašnjavam, ukratko boleće do poslednjeg dana, možda će iduća nedelja biti još i gora. Ali da ne ispadne da samo kukam, evo, srećna sam što mi je trenutno dobro... lep je dan, a 12 dana je bolje od 11 meseci. :)

Svima :mahac: i :009: !
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Dudić, hrabrice naša, drago mi je što je sve gotovo i što si tako pozitivna...
    Potpuno neoriginalno, ali od srca, želim ti brzo ozdravljenje... :009:

Slika
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • Lenna
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lenna » pre 15 godine

Puzicu...
    Slika ..Soon!!
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Ovo će biti jedan od onih postova koji se sada malo ne odobravaju, ali ne znam šta bih više napisla, a ne mogu ni da ćutim.
    Srećno Dudo, hrabrice, izdržaćeš ti to. :009:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

:009: :009: :009: :30:
  • mirnisan
    Amater
    Amater

od mirnisan » pre 15 godine

:placljivko: da bar mogu da preuzmem dio boli da ti bar malo olakšam patnje.neka te tješi da svakim danom mora biti bolje,pa i tih 12-tak dana će da prođe.
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 15 godine

:cry: ....užas, stvarno, a ti si baš baš hrabra - želim ti da izdržiš, a prooooći ćeeee!!! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E ovo se zove kolektivna vizita :skakutalo: , zamislila sam da sam u bolnici pa da ste nešto banule tako čoporativno... ala bi bilo veselo. :D Zlatne ste!

Mislim da ću da počnem da pišem šta jedem da ne bi odneo vrag šalu, tako sam maestralno naduvena da mi vaga uopšte nije nikakav reper... danas sam ustala sa 54 kg :cry: , užžžžžžžas... a nisu kriva crevca, već po prirodnom baksuzluku jurim u wc po četiri puta dnevno ovako s koncima... nego ubi voda, ne znam više šta da radim. Jedem neslano, nalivam se česmovačom, kukuruznom svilom, kalijumom, jabukovim sirćetom... i ništa. Sinoć je bukvalno počelo da me guši. Danas idem na kontrolu pa ću pitati dr ima li on neku ideju, mada koliko ga znam, ne bi me iznenadilo da mi preporuči pivo... :16: U svakom slučaju, bolje da beležim šta sam jela i šta jedem, da ne ispadne posle da me je ugojila voda.

O, da, a dragi je juče uspeo da sebi unakazi prst skalpelom... kakav osećaj za tajming.

Zn'či, raspored bio ovaj:

nedelja - ceo dan tarator čorbica (s rendanim krastavcima i ukupno 1/2 l jogurta) i veća kriška sira (oko 200 g)
    ponedeljak - preko dana ništa, uveče čorbica od paradajza i vode :cry: , bebeći tanjir pirea, mala kriška sira (oko 100 g)
    utorak - preko dana u nekoliko malih obroka krem supa od pasiranih tikvica, mleka i dodate kesice kupovne supe od pečuraka, predveče kesica grisina, noću pola kesice krekera (oni mi nisu trebali :x - ali sam morala da izjedem nešto suvo da se ne bih :muka: , a nismo imali dvopek)
    sreda - 1 tanjir čorbice od tikvica, mlad sir (za ceo dan oko 300 g), salata od cvekle, malčice čvaraka (ovo je bilo da podmažem crevca, ne smem meso da me ne zablokira)

Sve osim krekera bilo je neslano (čak i grisini), sir je isto mlad i odvratno neslan... čvarci nesoljeni... ne znam ni koliko je pametno kcal da unosim dnevno sad kad bukvalno gmižem po kući... ništa od ovoga nije prešlo 1200, tj. prva dva dana je bilo dosta manje... a još ne smem ništa što je čvrsto ili ima ljusku (ne želite da znate kuda mi sve prolaze konci i drenovi), tako da mi i ideje polako ponestaju. Danas bih probala nešto ovako:

D: jogurt (samo s karijem)
    R: - preskočiću, da ne idem kod dr s punim stomakom
    U: bistra juneća čorbica (meso jok), gomila kuvane šargarepe, mogla bih da dodam kiselo mleko
    V: kriška sira, cvekla

Još 11 dana... uh. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Eto sta ti je solidarnost u braku... Secnuli tebe pa i on malo da se secne... Slika
    A ti, vidis kakva si... Sutiras doktora a on tebi pivo... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • tratinčica
    Amater
    Amater

To je uzdizanje iznad situacije Lass. Ko tebe nogom, ti njega pivom :wink:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nije mi dao pivo... ipak nije toliko human koliko sam mislila. :16: Zapravo mi nije dao ništa, nisam mu delovala preterano naduveno - naravno da nisam, kad me je poslednji put video sa 69 kila.

Ukratko, stanje i dalje katastrofa (jutros 54,1), mada sam juče preterala i s količinom hrane, svaka čast ko može da bude sit od barenog povrća i mladog sira. A nikako ne mogu da uklopim sve elemente. Nije u planu bilo ovoliko sečenja i prošivanja... prvobitna ideja bila je da se privremeno sredi ono što je najurgentnije, ali kad je dr uzeo skalpel u ruku, ispostavilo se da ima velike šanse da mi problem reši trajno, na čemu sam zahvalna do neba, samo što sam sad kao razvodna kutija i smem da jedem otprilike tri i po namirnice, a treba održati crevca aktivna narednih 10 dana, pa da se još pri tom ne ugojim... baš me fata panika.

Žao mi samo što juče nije imao ko da nas snimi, kao bajagi smo se razleteli da spremimo klopu za studenta... mm sa žešće ufačlovanim prstom (inače je otfikario parče jagodice), ja jedva hodam, u kooperaciji k'o ona dva nesrećnika iz one legendarne indijske melodrame (ceo dan sam juče pevala "Ramo, Ramo" :16: ), njemu sposobne noge, meni ruke... nebuloza. :D

Danas uz hranu ubacujem parafinsko ulje (isti efekat bi imala i slaninica, al' slaninica nije dijetalna :( ), od diuretika cepam jabukovo sirće s gorkim travama (ono je jedino dalo kakav-takav efekat), probaću da ne pojedem naviljak povrća kao juče... i to je to.

D: jogurt s karijem
    R: mlad sir, bistra supica
    U: salata od krastavaca (eksperimentalno - ako mi napravi probleme, biće veselo) - ipak će biti zamenjeno lubenicom :skakutalo: - i neskaficom sa mnoooogo mleka :)
    V: karfiol - baren pa zapečen s mladim sirom
    mini-brlj: nekoliko krekera
    Poslednja izmena od dudank u 25 Sep 2010, 11:29, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • mirnisan
    Amater
    Amater

od mirnisan » pre 15 godine

virim te, virim.

ja krastavac naribam na rende,onako na tanke ploške pa mi nikad ne naškodi.druže moj ako ćeš krastavac probaj tako da uradiš,kad ti funkcionišu ruke. :16: za našu bolesnicu evo malo cveća
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sa' će zamena... kupio mi djagi jubenicu! :skakutalo: Ne smem ništa što ima jaču celulozu, u tome je muka... jedem kao beba. :D

Da upišem zamenu... i jednu neskaficu... :)

Edit* - Za poslednjih pola sata sam izbacila 1,5 l vode, očigledno zahvaljujući ovom sirćetu, tako da ću da pribeležim, za slučaj da nekom zatreba - marka je Nature's Best, a sastav je 4% sirće od divljih jabuka sa min. 2% ekstrakta lekovitog bilja (ekstrakti vranilovke, lincure, majčine dušice i planinskog čubra). Gorko kao čemer, ali pomaže. :013:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

dudank napisao: Gorko kao čemer, ali pomaže.

Ma kad radi, ko te pita jel' ukusno. Ovakve informacije uvek dobro dođu.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobro dođe i kad nešto kupiš pa zaboraviš da imaš... eto kakvo sam blago iskopala. :D

Sinoć sam negde pročitala da nije pametno da se jedu kupusarke u mojoj situaciji, pa sam velikodušno prepustila karfiol za porodičnu večeru... brcnula sam samo malo, a posle dopunila krekerom. Nije ni kreker baš pametan izbor, ali moram nešto malo da pojedem pred spavanje da ne bih progorela želudac ampulama novalgetola. A usput sam došla do čudesnog otkrića :16: , meni novalgetol oduvek ima ukus brisača za mastilo - jednom sam u školi glodala brisač i zdrobila ga zubima, i zapamtila sam taj odvratan ukus zauvek - i godinama me već kopka ima li tu neke veze ili se tripujem... i sinoć ne budem lenja nego uzmem od dece penkalo i isprobam... i ispostavi se da novalgetol ladno neutrališe mastilo. Tako da eto recepta za skidanje fleka od mastila... ampulica novalgetola radi pos'o. :) (Možda može i suprotno, kad imaš bolove, pojedeš brisač. :16: Ili nešto kao: "U slučaju predoziranja novalgetolom, ispiti flašicu mastila." :D )

Malopre smo ispratili veliko dete... od ponedeljka kreću predavanja i nema više trčkanja kući. :cry: Usput smo se bacili u potragu za knjigama, neke srećom već imamo, još od mog faxa, nekih valjda ima i u fakultetskoj biblioteci, ali moraće i da se kupuje - a cene su blagi užas, pogotovu kod nekih starijih izdanja, pa tako recimo knjiga koja je u moje vreme bila 50 maraka sad košta 150 evra. Sad otkrivam rupu na saksiji, ali definitivno umetnički fakulteti satiru s literaturom. Motivacija za dijetu... manje jedi pa kupi detetu knjige. :cry:

Od sve muke, malo dete se razbolelo... povraćao celu noć, sad nas mm neguje na smenu (naučio da me previja :) ), a ja 'oću da pošašavim u četiri zida... sudeći po dužini posta, već me 'vata :D , tako da čak razmišljam da izmilim malo iz kuće... kad mogu peške kod doktora na previjanje, valjda mogu i nekud na neskafu? :005: Ali još ću da procenim mogućnosti... mnogo je lep vetar napolju, baš me mami.

Svima lep dan želim, i izvin'te što sam se rastrtljala. :)

D: jogurt s karijem
    R: supica, pola krompira iz supice, komadić sira
    U: neskafa sa mnogo mleka
    U2: lubenica
    V1: zapečeni karfiol
    V2: brusketi domaći ;)
    brlj - 4 kocke ratluka
    Poslednja izmena od dudank u 26 Sep 2010, 10:05, izmenjeno 3 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova