Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Ma samo da više sve to bude iza mene, u pravu si skroz! Ubi ovo odugovlačenje.

E, i da se pohvalim... sad sam tačno na tikeru. :) Uspela sam juče da se zadržim na 1500 uprkos pivu - maestralno me zavrnu kuma, kad krete da vadi iz torbe limenke - usput sam se nakupila vlage i odbolovala sinoć žešći napad reume, ali bar mi nije bilo do noćnog brljanja.

Danas bi trebalo da bude nešto slično, samo bez piva i dvopeka... :D

D: ogromna breskva - ispostavilo se da je pola trula, pa sam dodala i kiselu jabuku
    U: jogurt s lanom i biljčicama
    R: mlad sir, zelene paprike
    U: neskafa s mlekom
    V: juneća šnicla i trun goveđeg sudžuka, dinstan paradajz, šopska

Da ne pišem pojedinačno, sve ovo bih rasporedila do 1500.

brlj - kriška mladog sira u dva noću
    Poslednja izmena od dudank u 16 Sep 2010, 12:44, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Bravo, Dudić!!! :skakutalo: Znala sam ja da ćeš ti to očas posla... :)
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudić, bićeš ti dobro, i svi ćemo ti slati pozitivnu energiju.
    Hvala za recept.
    Nego...da pitam, šta je to zimnica?
    Ja već par godina ništa ne spremam, a odavno sam značajno bila smanjila. Na žalost, ovde su cene jake, ne isplati se muka, ili se isplati, ali meni dosta spremanja.
    Može li neka degustacija :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Neno, ja ću da vas obavestim na vreme, pa možete i da se derete sa mnom, možda će da mi bude lakše. :16:

A ti izvoli na degustaciju... :) Mi smo pre nekih 6-7 godina maltene prestali da pravimo zimnicu uopšte jer nam se SMUČILA, u ona krizna vremena samo smo navlačili tegle kao hrčci (jedne godine sam ostavila preko sto tegli samo kompota i otprilike isto toliko slatkog - mis'im...), ali smo ipak zaključili da neke stvari ipak nikad ne mogu da budu kao domaće. Pa tako sad ostavljamo razborito - samo ono što je definitivno zdravije i ukusnije u domaćoj verziji, ne gledamo mnogo na to da li je skuplje ili jeftinije... a uglavnom toga što mi volimo i nema u prodavnicama, eto, takve stvari ostavljamo. Mada nije nikakav posao, pet tegli ovoga danas, deset tegli onoga sutra... nekad pretekne nekog povrća, pa hajd' da se ne baci, ostavimo teglu-dve... tako sve usput, ne primetimo ni kad smo to odradili, samo na kraju vidimo kad se nakupi i onda se sami sebi divimo. :D

Noćas sam malo brljnula, pojedoh u nedoba poveliku krišku mladog sira, al' kad nismo odavno na tako dobar naleteli... udavila bih se u njemu.

D: velika jabuka
    U: jogurt s lanom i biljčicama
    R: mlad sir 200 g, zelene paprike
    U: neskafa s mlekom, parče kolača (360 kcal kojima nisam mogla da odolim :cry: )
    V: juneća pljeskavica 200 g, sir 100 g, ljute paprike
    Poslednja izmena od dudank u 16 Sep 2010, 22:09, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 15 godine

Uuuh, iz'em ti brlj -maldi sir!!! To si naravila dijetu u dijeti, a ne brlj :D !
    Ja mogu da se nadam da ćemo idućeg vikenda uspeti nešto da završimo od zimnice (pravimo samo ono što se dokazano ne baci na kraju sezone), jer nam onog tamo stiže neka protivnička familija iz Slovenije pa neće bti prilke. :009:
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

Neno, ja ću da vas obavestim na vreme, pa možete i da se derete sa mnom, možda će da mi bude lakše. :16:
    samo ti zovi mi već pripremili ekipu za podršku. :roll:

A ti izvoli na degustaciju...
    još mi samo reci da si pravila slatko od lubenice pa ja krečem ako treba i pješke. :wink:
    to slatko je jedino za čim čeznem(od hrane). :bas_tuzan:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pakuj torbu i spremaj cipele, eno ga na ormaru... :bas_tuzan:

Ove godine ni mi nismo ostavljali, to je prošlogodišnje, i zamolila sam majku da odsad kuva ona za starijeg unuka... opasno je po život da se to pravi i skladišti u našoj kući. To i bele trešnje... Uf. :cry:
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Joj...Dudić...gde me nađe sa belim trešnjama...
    Moji u Valjevu imaju belu trešnju staru sigurno 50-ak godina, slatku kao med, a ja imam strinu koja pravi tako dobro slatko od belih trešanja da je to čist kriminal za dobru liniju... :cry:

(Eee,moja strina...neće me skoro videti tvoja srebrna tacna sa kockastim miljeom i staklena činija puna belih trešanja u sirupu boje meda, i sa čašom 'ladne vode sa bunara... :cry: )
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Miso bVe, hoces sve ovde da nas rasplaces... :cry:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja neću da se rasplačem, nego da zaurlam... :crybaby: Napravila sam danas konačno taj novi kolač sa šljivama (nije ih bilo na pijaci, jedva nađosmo), i upravo sam ga isekla, onako još pomalo topao... ne želite da znate ni kako izgleda ni kako miriše. :bas_tuzan:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

dudank napisao:Pakuj torbu i spremaj cipele, eno ga na ormaru

Nemoj da mi kažeš da imaš slatko od lubenice :09: , jedem teglu u jednom potezu :NN03: . Jel' to ono što se kuva u milion voda i tako to?
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Uh, i ja sam obožavala slatko od nekih "Lubendinja" tako se kod nas zove, to je samo za slatko, moja mama prvo barila u devet voda, pa u špinovan šećer, pa dosta vanile i limuna.
    To u Bg nikad nisam videla. Volim i dunje, ma sve volim, nekad sam spremala i spremala, i znam ja da je domaće ukusnije i zdravije, ali nemam snage, a ni slobodnih vikenda, naredna tri su popunjena obavezama, a verovatno i četvrti, a radnim danom-nema šanse.
    Dudić, bravo za tebe i sve vrednice koje ostavljaju zimnicu.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ovde se pravi od običnih "debelokorki" (i obavezno sa listom rozetle :) ), za te "lubendinje" sam čula, ali ih nikad nisam videla... verovatno je još lepše slatko od njih. Ma kakva sam ja crna domaćica, Neno, sve to usput sfušerim levom šapom :16: , plus mi mm apsolutno oko svega pomaže, nego me jedino vadi što volim da jedem, pa tako nateram sebe da ostavim ovo i ono... a i nije mi neki podvig, šporet mi je na metar od kompjutera, pa malo radim, malo kuvam i seckam... mnogo je teže za zimnicu vama koji radite van kuće.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

I meni je muž sve pomagao, ali, sram ga bilo, neće sam da radi :D
    Ja nemam pojma kako izgledaju lubendinje, jer ih je moja mama kupovala na pijaci već isečene, žene sa sela donesu i dok su tu na pijaci, čiste i seku, kilo po kilo, kako prodaju, tako seku novo i tako se i kupuje, isečeno na kocke.
    A ja sam pravila od lubenice, pa malo zelenog, malo crvenog dela kore, dekorativno i ukusno, ali ono je bolje.
    Što se posla tiče, i moj je posao sedeći, sameljem se u prevozu, još mi nije daleko, pa ti zavidim što radiš kod kuće. :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

nije mi neki podvig, šporet mi je na metar od kompjutera, pa malo radim, malo kuvam i seckam...

Mani se lazne skromnosti... Ti si prava kompjuterizovana domacica... :23:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 9033 postova