Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Bobili
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Bobili » pre 15 godine

dudank napisao:
    E sad šala na stranu, svrnula sam ovamo da vas sve pozdravim :) , pošto sam se danas ispozdravljala sa svima redom, tj. izašli smo oko 7 sati da potražim zgodniju torbu za plažu... i došli kući u dva noću, što će reći da smo se sreli sa svima živima i sa svima ispili po pivo... katastrofa. :cry:

Da skratim - ostajte mi zdravo :mahac: , pa se vidimo kroz 23 dana... svima veeeeliki :009: !

Ovo je napisala Duda 30.7.
    Znači očekujemo je za dva do tri dana... :skakutalo:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 16 godine

od Misha79 » pre 15 godine

Jedva čekam... :skakutalo:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Puštajte je da uživa :009:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Jel to nama stigao pužić? Vidim te :-P
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Evo i mene natrag... :skakutalo: I fala što ste mi tako lepo sređivale dnevnik, sad je uredniji od moje rođene kuće. :oops: Stigla jutros sabahile, sva sam ukočena od vožnje iako su mi dali dva sedišta (živeo Niturs!), ali nisam izdržala da ne turim njušku ovamo. :) Vidim da se nije mnogo brljalo, ima podosta minusa, ali to ću kasnije natenane da prostudiram... zasad da izvestim ukratko kako sam prošla:

Prvo i osnovno, brljala sam za ceo forum - mada sam ove godine maksimalno izbegla roštiljanje i umesto toga se bacila pretežno na domaća blgarska jastija po restoranima, nekoliko puta sam čak i spremala prave ručkove i večere (naletesmo npr. na predivne šumske gljive - bolan da ih jede), jedino sam malo više ljubavisala s pecivima i sa tekilom, i po trenutnoj proceni imam svega oko kilo - kilo i po više - ne znam tačno jer sam se izmerila pravo sa autobusa, s punim stomakom i u trenerci i džemperu, ali koliko se jelo (i pilo), to je fantastičan rezultat... ne bih da dajem pun izveštaj o tome šta se sve krkalo, da me ne bi neko ukokao, samo nek se zna da je bilo em ukusno em obilno - mada moram da izdvojim škembe čorbu i kavarmu (ovo drugo je od čistog mesa i povrća, nema veze s našom kavurmom), pošto sam se od ta dva odvaljivala. Nisam mogla da plivam i šetam onoliko kao ranijih godina, zdravlje mi je ka-ta-stro-fa i imala sam gadne smetnje i bolove većim delom letovanja, i moram da priznam da sam malo pala duhom jer je krajnje vreme da se razmišlja o nekom konačnom rešenju, ako postoji, a ja za to nemam hrabrosti... ali neću sad s time da mračim, poenta je da se nisam baš preterano mnogo kretala, a težina je ostala pod kontrolom, i to je nešto. :) Provod nam je bio sasvim fin, išli smo s gazdama na one ugovorene izlete u krugu od dvestotinak kilometara, tako da smo štošta obišli - naravno, crkao nam je aparat u ključnom trenutku, pa sad od slika imamo samo ono što su nam gazde narezale :( - i uspeli smo da zakačimo dva dobra koncerta, ostalo je uglavnom bilo kuća-pos'o... tj. kuća-plaža... kuća-šetalište... kuća-tekila bar... ali ja sam prezadovoljna, ako se izuzme taj zdravstveni moment. I ako se izuzme što nam je zbog nekih kvarova u Burgasu često nestajala struja, a s malim detetom smo se nepromišljeno zavitlavali i kao bajagi ga plašili, što inače nikad ne radimo, ali nešto nam bilo zabavno ovog puta... mislim, ko se prima na zubatog pingvina i albatrosa koji umesto repa ima krastavac... pa nam se to olupalo o glavu, nije hteo da ostaje sam kod kuće i morali smo svuda da ga teglimo sa sobom. Pare nismo preterano arčili, kupovala sam razumno... i dovukla kući tonu kozmetike i parfema :evil: (kad može mm da vuče muskatnu rakiju i bugarski kulen, mogu i ja svoja maziva :19: ), jedino nisam našla onaj dobri anticelulit gel, ali sam zato našla neke druge korisne frcokle, pa će to da se proba. :) Uf, da, i pušenje sam smanjila, kao i uvek na moru, pa se nadam da to tako bar neko vreme održim. Sve u svemu, lepo prođosmo... sad dubok udah, pa sve iznova, da se zaradi i za iduću godinu - ako bude zdravlja. :)

Toliko od mene... odoh da malčice odspavam, pa se družimo! :mahac: Svima :009: !
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

:skakutalo: Vratila se!! Jeeeee!!!
    Kao prvo, sve ti opraštamo za to obžderavanje -samo da se zna. Tebi bar nije problem da se vratiš u kolosek. :NN04:
    Kao drugo, ne đasvi mi se ni malo to što imaš problema sa zdravljem... Šta te je to bolelo? :(
    Kao treće :16: jadno dete... Majke mi ste... :21:
    Kao četvrto - MNOGO SI NAM NEDOSTAJALA!!! (Jeste, derem se. )
    :30:
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

• 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 15 godine

Vrnula nam se na Duda :skakutalo:
    drago mi je da ti je odmor prijao i da bi moglo još malko jer je uvek prekratak, al kako reče biće i dogodine 8)
    dudank napisao:... ne bih da dajem pun izveštaj o tome šta se sve krkalo, da me ne bi neko ukokao, samo nek se zna da je bilo em ukusno em obilno ...

A što da ne napišeš (količine ćemo zanemariti), ja sam vala napisao i to sve po danima i samo neka neko proba i glas da povisi na tebe da ne bi imao okršaj samnom :D
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Gile, lakše mi je da postavim nacionalni bugarski kuvar nego da pišem šta sam sve jela... na isto mu dođe. :16:

Evo, upravo sam se izmerila s praznim stomačićem i imam okruglo 52, ali sad sam se fino zategla pa se ništa ne poznaje, u svu garderobu ulazim... tako da ću taj mali višak da skinem natenane, bar se nadam... ne mogu baš mnogo da planiram dok ne obavim konsultacije s mojim hirurgom, ne znam kakvu će ideju ovog puta imati. Mishkule, to što ja imam više i nema medicinski naziv, radije ne bih o detaljima, sem ako nećeš na pp jer može da bude poučno za buduće porodilje, u mom slučaju sve je moglo blagovremeno da se spreči da sam imala uz sebe savesnog doktora i da sam bila obaveštena o mogućim opasnostima. Ovo je baš maler, da mi se pogorša stanje sad kad treba da rintam duplo zbog detetovih studija... ali možda će baš to i da mi ulije snagu da izdržim. :)

Juče sam ceo dan jela juneću supicu, prijala mi je nebeski. Danas bih pokušala da se vratim na stari režim jela, ali nisam sigurna da ću uspeti baš ovako odmah... pa ako nešto ubrljam, nemojte mnogo da me kritikujete. :) Plan je ovaj:

D: jogurt s lekovitim biljem (od lana sam privremeno odustala, počeo je da mi smeta)
    preko dana - breskve, paradajz (u više malih obroka na 2 sata)
    U: neskafica sa dosta mleka
    V: juneća supica (bez rezanaca), vlaški sir
    (konačno su nam doneli :skakutalo: )
    V2: brljić - pečena lovačka kobasica i salata od krastavca
    Poslednja izmena od dudank u 23 Aug 2010, 09:15, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

SlikaSlikaSlika
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Slika

Dok sam izobilazila ove nove dnevnike da vidimo kakve 'tice sad imamo, zapostavila sam staru ekipu... mada... kako sam nekontrolisano ždrala, mogu i ja mirno da se zapišem među nove, što bi rekla Lass, bila sam na dijeti, al' za gojenje. :010: Tako fino mi se otvorio apetit, jutros prva misao da se nabijem u frižider i potražim ostatke onih kobasica, ali reko' ojs, voko, danas nemaš gde da plivaš i trošiš kalorije. (Iskreno, ne da nemam gde da plivam nego nemam ni gde da se kupam, uveče nam isključuju vodu. :x ) Dovoljno sam juče brljucnula, da probam danas malo bolje... sreća te imamo punjene paprike po receptu mm, što se kosi s mojom predstavom o punjenim paprikama (ja volim po južnjački, one špicaste tanke, ljute i pečene nasuvo u plitkoj tepsiji, a njegove su babure kuvane u šerpi - bljak), pa valjda neće da me mame... ne znam baš ni šta da planiram, sva sam na tri ćoška jer danas nemam izgovor da ne odem lekaru. :bas_tuzan:

Sinoć smo počeli studentu da pakujemo stvarčice... i zabavno i tužno. Našao je lep i povoljan stan u NS, ipak neće da stanuje s devojčicom, i ja se taman oduševila što ću moći da mu dam sve one lepe stvarčice koje sam čuvala za njegove studije... a on me mirno otkači, pokupi neke stare peškire ("bolje upijaju"), stare posteljine ("te su mi omiljene"), svoje staro ćebence sa iscepanim rubom ("to mi je iz detinjstva"), došlo mi da ga udavim. :007:

I neverovatno ali istinito, na vagi imam pola kila manje, verovatno sam danima bila naduvena od onolikog skroba pa sad to spada. :)

Zasad - danas - dok ne vidimo kako će da se završi dan - jelovnik ovako:

D: jogurt
    U1: breskva, 4 male smokve
    umesto ručka: neskafa s mlekom
    U/V (ne znam ni ja šta je): jedna čorbasta punjena paprika
    V: komad vlaškog sira oko 100 g, jedna mala domaća kobasica, sveže ljute paprike
    brlj - 2 krigle jelenka
    Poslednja izmena od dudank u 24 Aug 2010, 10:07, izmenjeno 5 puta ukupno.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dobro nam e vratila, Dudo, bas ti se radujem :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo:
    Ja se ne plasim brljanja na moru, jer ima dosta FA, to je dokaz da su Las i Giga u pravu.
    Ja sam se upropastila nacisto, o tome neki drugi put.
    Srecan povatak :ljubav2: :ljubav2: :ljubav2:
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Pužiću moj mili, neka je studentu sa srećom, a tebi čestitancija za -500gr!!! :skakutalo:

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, a možete usput i meni da poželite sreću :D - danas sam konačno bila kod doktora i iduće nedelje idem na jednu manju hiruršku intervenciju, manju u smislu da neće biti nekog velikog površinskog sečenja, ali će zato biti izuzetno dubokog oranja i čeka me veoma bolan postoperativni period drenaže od najmanje dve nedelje. :cry: Na sve to doktor insistira da radi pod lokalnom, a iz iskustva znam da lokalna anestezija na tom mestu vrlo slabo deluje... i sve u svemu, imam želju da se pretvorim u makovo zrnce, ali moraću sve to da izdržim. Što je najgore, to nije ni trećina problema, glavni problem, žarište koje imam, užasno se teško operiše (i najčešće neuspešno), tako da to ostaje tek možda za neku daleku budućnost... a možda nikad neće ni biti rešeno, ali meni je bitno da me doktor osposobi za koliko-toliko normalan život, biću najsrećnija na svetu ako i to uspe.

Od frke danas skoro ništa nisam jela, ali sam zato uspešno pušila, ma divota jedna. :010: Bar sam nabila super "kardio-trening", mislim da sam prebacila zonu topljenja masti koliko mi je lupalo srce od straha. :D

PS Jeeee, koja sam ja kukavica neviđena... sad sam stala na vagu i stvarno imam još pola kila manje! :D Eto šta radi strah...
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Pužiću moj mili, šta da ti kažem sem da mislimo na tebe i da imaš brdo moralne podrške... :cry:

• Bobili
    Amater
    Amater

od Bobili » pre 15 godine

:placljivko: Žao mi je draga stvarno...Nadam se i molim se Bogu da sve protekne u najboljem redu...Imaš puno :009: od Bobili
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
Odgovori 9033 postova