Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Svako pojačanje je dobrodošlo, zakazali smo za sutra sastanak. Sad možda zvuči da sam od onih majki što deca "moraju" da im imaju sve petice, uopšte ne moraju, ali što da ga kazni iz predmeta gde je maltene najbolji u odeljenju... i ko uopšte "kažnjava" na kraju godine... uffffffffffff.

Jelo ću upisati ako išta danas budem jela. :(
    Poslednja izmena od dudank u 29 Jun 2010, 13:50, izmenjeno 1 put ukupno.
  • ducamoris
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od ducamoris » pre 15 godine

Dudić, pa zar nisu ocene odavno zaključene? Dokle ti to dete išlo u školu?
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 15 godine

Danas su knjižice.....dakle stvarno nemam reči.....čast svetlim primerima prosvetnih radnika, kojih je nažalost sve manje - ovaj sistem ne samo da je nemoralan, nego i potencijalno opasan - koju poruku šalje detetu??? Uči, a ocene će ti biti kako mi se svidi....možda g-đa krava (mentalna) hoće neki prezent (ne mislim na vreme :wink: )?!?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Knjižice, Duco, u tome i jeste ironija... dete završilo školsku godinu ubeđeno da ima pet (i još osvetlao učiteljici obraz na takmičenju iz matematike), nijednog trenutka ocena nije bila problematična, a onda u knjižici ugleda četvorku... a najviše me dotukla ta izjava da nije znala da li da ga kazni iz srpskog ili iz matematike, pa iz srpskog nije mogla jer je "previše pismen", eto, zato je izabrala matematiku...

Izvinjavam se, otišla sam off topic skroz, ali pobesnela sam kao nikad. Sad kad pomenu Mim svetle primere, nikad neću da zaboravim moju divnu nastavnicu matematike, kad sam totalno ubrljala jedan pismeni zadatak, a ona me pozvala na stranu i rekla: "Poklonila sam ti na pismenom trojku iako si zaslužila jedinicu, sramota je da đak koji ide na savezno iz matematike dobije keca i da nema Vukovu diplomu..." Pa da li sam ikad više zabrljala na pismenom, ne samo kod nje, nego do kraja školovanja. E to je za mene pedagog.

Bar da upišem neko jelce...

D/R (nešto između): jogurt s lanom
    U: pivo...
    V: malo pilećih dimljenih prsa, neki mix povrća, salata
    Poslednja izmena od dudank u 29 Jun 2010, 13:51, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • ducamoris
    Početnik
    Početnik

Ja sam imala haos iz srpskog, jer je detetu u utorak, a raspuštali se u petak (tog dana nisu ni imali klasične časove) dala u dnevnik keca iz domaćeg, a dete pre toga dve nedelje nije išlo u školu. Znači, zaboravi i pet sa pismenog i četiri sa kontrolnog, on nema domaći koji nije ni mogla da mu pregleda, jer nije bio tu. Rogovi su mi nikli od odlazaka u školu, razgovora, ovaj Kalimero kući sedi i zapomaže. Završi se kako treba, ali nisam imala mira dok nisu dobili svedočanstva. I to mi je za nauk da nikada ništa ne uzimam zdravo za gotovo, nego da na vreme odem da proverim, dok još ima vremena da se nešto uradi. Šta da ti kažem, srećno ti sutra. A što je off topic, pa nije to je primer zbog koga ili jedemo što ne treba ili ne jedemo uopšte. :D
    :009:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Hvataj tu budalu za gušu dok je vreme, da joj se još nekad ne omakne. Sad sam baš besna. :03: :03:
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

Nasi prijatelji su imali opasnu peripetiju sa profesorima. Dete je nagrabusilo opasno.
    A meni vise nista nije jasno, pogotovu nakon sijaseta vasih primera ...
    Sta se nama ljudi ovo dogadja ? bre ... :?
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ljudi, ne znam ništa, znam samo da mi sve ide naopako... :cry: Usred gungule, danas veliko dete zove, pojeo mu bankomat karticu na pravdi boga... pošto je kartica moja, trči u banku, jedva sredismo da nam pošalju (njihova opcija je bila da ja idem u Novi Sad), na kraju završismo na pivu i odsedesmo dobar komad dana u baštici, u naporima da ne razmišljamo ni o čemu ružnom. Nisam ovde ni pominjala sve peripetije koje imamo, ali verujte da ih je previše za normalne ljude.

Danas sam jela katastrofalno, jogurt sam zaboravila da popijem (taman sam ga bila spremila kad sam pisala jelovnik), dakle, sve današnje kalorije skrkala sam sad (osim piva), a daj bože da ih ima jedno 600-700.

Pojma nemam ni šta hoćemo sutra da postignemo, ja samo imam želju da nekog razlupam, pa će možda ići samo mm. On zna koliko sam ja šašava i da sam u stanju da bijem nekog (bukvalno), tako da ništa ne znam.

Jedino lepo - u naletu želje da se oraspoložim, kupila sam danas lak i karmin koje godinama jurim (boja lubenice - crvenonarandžastoroze), još neke kozmetičke džidžabidže, i preslatke letnje cipelice od kaišića, u hipi fazonu. Grozni deo - uzela sam crne, da mogu da posluže i za sahranu. :cry:

Eto, ispričah... odoh da legnem i blejim u plafon, nisam ni za šta. Svima :009: .
    Poslednja izmena od dudank u 29 Jun 2010, 13:52, izmenjeno 1 put ukupno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 15 godine

Eto, mogli smo se i sresti u Novom Sadu :(
    Slika
    Slika
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudić, imaš moju podršku, moja V. nije bila vukovac u gimnaziji, jer nije htela na takmičenje i zato je kažnjena, profesorka volela da se luftira sa kolegama po Tršiću, a V. dosadilo, bio bi joj peti put.
    Sve ih treba batinom, i to bas bukvalno, a žalba obavezno, to ne sme da ostane tako, a posebna priča je detinja patnja, ocena može da se ispravi, ali to ne može da se izbriše.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala vam svima na razumevanju (i trpljenju) mog jučerašnjeg besa, a najviše tebi, Neno, kad sam pročitala ovo tvoje "žalba obavezno", došlo mi je do mozga da to nije samo stvar naše roditeljske procene i sentimentalnosti, već da deca valjda imaju i zakonski pravo na neke intervencije kad se desi tako nešto. Tako da sam odustala od toga da idem i besnim, samo bih napravila još gore, nego je otišao mm da na svoj smireni način razjasni i proveri da li je greška u izračunavanju završne ocene ili šta već, ako nije greška, onda nemamo šta da se bunimo, a ako je greška, može sve da se sredi i na zakonski način... ali nije moralo da dođe do toga, sračunali su, ispalo je da je ipak petica, tako da je to ispravljeno i sređeno. A i mali će valjda sad da se uzme u pamet, najgluplje je na svetu da neki predmet super znaš, a onda zbog nemara i blejanja kroz prozor na času dovedeš sebe u situaciju da ti ocena lebdi. Posle ovolikog stresa, imam sad želju njega da omlatim. :nasilan: (A sad bi valjalo da skinem i neke preterano besne izjave iz prethodnih postova, ne zamerite... moramo još godinu dana da budemo fini.)

Velikom detetu je krenuo ispit, šta uradi danas i sutra, to mu je... :)

314pezos napisao:Eto, mogli smo se i sresti u Novom Sadu :(

Gile, ako dete ne omane prijemni, biće mene u Novom Sadu koliko voliš. Pa da idemo na pivo. :D

Čini mi se da danas polako dolazim k sebi, juče je valjda bio vrhunac svega. Noćas sam legla, pa se posle tri sata probudila... i celu noć i jutro radila a da mi nije palo na pamet da jedem. Sad sam opet malo spavnula, i pokušaću da se danas vratim normalnijem jedenju. Svima :009: , lep dan želim!

D: jogurt s lanom
    R: čorbica od barenog povrća (ispravka - bila je balkanska + meksička mešavina)
    U: neskafa sa 1 dl mleka, dve nektarine
    V: pileće belo dimljeno 200 g, nekoliko maslina, ostatak čorbice, salata od krastavca (nju sam razvukla kao desert, uz malo pavlake)
    mali brlj: fanta (regularna, sa šećerom)
    Poslednja izmena od dudank u 30 Jun 2010, 00:02, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 15 godine

dudank napisao:Gile, ako dete ne omane prijemni, biće mene u Novom Sadu koliko voliš. Pa da idemo na pivo. :D

Navijam za to, ne toliko za pivo koliko za susret :D
    Slika
    Slika
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 15 godine

Ima Boga (i žmuove diplomatije :wink: ), super da se sve lepo završilo!!! A primer koji si opisala za nastavnicu matematike - to je odlična ilustracija kako pravilno postupiti prema detetu!
    na kraju završismo na pivu i odsedesmo dobar komad dana u baštici

Kakva terapija za živcI :D , neka ste se vi u zdravlju odmorili!!! :009:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Hvala Bogu da se ta priča, oko ocene završila kako treba :) . Držim Fige iz sve snage za starije dete :D
  • ducamoris
    Početnik
    Početnik

Kako mi je to slanjem muža poznato. Ja ili ćutim da ne bi lanula nešto ili lanem nešto...kako god okreneš ne valja. Srećom su muški diplomate.
    Čuvaj se...odmaraj se... :009:
Odgovori 9033 postova