Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

lasata napisao:Ne znam za Puzica ali ja sam moju jutros naknapirala...

Jel' to od sira ili od vinca? :evil: (Pitam, možda bio jak sir...)

Ja sam ovog puta fantastično prošla... nema g od glavobolje ni p od podočnjaka, danas sam ustala orno kao mlada Gojkovica, što je verovatno od dobre kombinacije pića, a i momci stvarno drže kvalitetnu tekilu... tako da je bilo odlično veče, a ono najlepše je to što smo mi devojke izgledale divno uprkos svojim godinama. :) (Vrhunac je bila školska drugarica mog sina koja me je sinoć zaustavila na ulici i izvalila: "Iju, tetka D., ja nisam znala da ste vi tako dobra riba!" - odmah sam se proglasila za "tetka ribu" :16: - ali hvala joj svejedno. :) ) Sve u svemu, lepo beše, a danas opet na arbajt... pufffff.

Danas vaga odlična, a nešto baš imam želju da budem disciplinovana i konačno oborim četrdesetdevetku... ne obećavam, ali ne škodi da probam.

D: jogurt s lanom
    R: juneća čorbica (sa možda 50 g mesa), salata od krastavaca i bosiljka
    U: neskafa sa 1 dl mleka
    V: 230 g junetine na suvom tiganju, mlad luk, ljute paprike, sir od obranog mleka (valjda oko 150 g) - i finiširala čašom pivca 0,33
    Poslednja izmena od dudank u 31 May 2010, 01:16, izmenjeno 1 put ukupno.
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 15 godine

Boli te uvce, pardon ... roscic ...
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Pozdrav za "tetka ribu" :) Mi smo pre nje saznali i spoznali da si riba :)
  • mica66
    Amater
    Amater

Slika
    Yearh!
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 15 godine

tetka riba :16: - ovo je fenomenalno!!!! A ono što jes' - jes', da se ne lažemo!
  • mica66
    Amater
    Amater

Vidi ti samo ove вјештићице ... Drzi rastojanje, more ... Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma ja se još cerekam... niko mi nije tako elegantno udelio kompliment a da je pri tom provukao koliko sam matora, hahah, ali bilo je mnogo slatko. :)

Juče sam izginula od posla (alo, Mico, Zemlja zove kosmos), ostala sam za kompjuterom do jutra... pa mi onda baš nešto bilo fajn da zveknem još jednu čašu piva na terasi u svitanje (ne znam da li su komšije bile na položajima, ali nadam se da su uživale u prizoru mene u gaćama dok jednom rukom držim kriglu a drugom prčkam po cveću koje sam juče rasadila), tako da u krevet odoh u jutarnje sate... i ustadoh gladna kao vlk. :cry: Ne znam, meni ovo kišno vreme strašno budi apetit, a stigao me je i umor... danas mogu samo da probam da budem disciplinovana. (Zasad jesam, al' to ništa ne znači.)

D: jogurt s lanom
    R: ogromna činija salate od krastavca
    U1: juneća šnicla 150 g :cry: , mlad luk
    U: neskafa sa 2 dl mleka
    V: juneća pljeskavica 200 g, modri patlidžan na suvom tiganju (s gomilom začina), hrpa salate od šargarepe i kupusa

Nešto se ne usuđujem sve ovo da saberem. :bas_tuzan:
  • mirnisan
    Amater
    Amater

od mirnisan » pre 15 godine

"tetka riba",ništa ne zbrajaj.sve ti je potaman.
  • ENNA
    Početnik
    Početnik

od ENNA » pre 15 godine

Kada nam mladji udele kompliment, onda je to komplimentina! :evil: Hehe :D .
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Upala sam skroz u naopak ritam, opet sam krenula noću da radim, danju da spavam, mada, kakvi su dani, možda i bolje da ih prespavam. :cry: Ali nije poenta to, nego što je sad problem sedeti celu noć bez muljanja... a pošto blagu predstavu nemam kad ležem (npr. jutros sam mislila da legnem u 4, a otišla sam u krevet u 7), ne mogu ni da naciljam jelo 3-4 sata pred spavanje. Pa sam opet nešto kao krenula da delim obroke na pola i ostavljam tu drugu polovinu za posle, kad me uhvati kriza... noćas je upalilo i nisam bila gladna, valjda to znači da se vraćam u kolosek i prestajem da brljam na neko vreme. Mnogo mi je stalo da jednom zauvek srubim ovo poslednje kilo i po, pa bi bilo lepo da to odradim do rođendana... eto meni motivacije. :)

D: jogurt s lanom i začinima
    R: ogromna kupus salata (da se žljuvi celo popodne)
    U: neskafa sa 2 dl mleka
    V1: šareni pilav od prosa (s mlevenom junetinom, šargarepom, paprikom, lukom i tonom začina... zna se šta je šareni :09: ), mlad luk
    V2: opet pečeni modri patlidžan i kupus salata, za (samo)zavaravanje tokom noći, i pred jutro ću zviznuti pivce
    Poslednja izmena od dudank u 01 Jun 2010, 23:09, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • Bobili
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Bobili » pre 15 godine

Dudo, sve zaboravim da te pitam, a možda si i pisala, :oops: , šta je sa tvojim plesom znam da si bila oduševljena sa njim...
    Ja danas pravih proso, klasično, kao i za rižu, ali mi je nešto bilo preslano ne znam što,, a samo sam malo povegetila :shock: , jedva pojedoh... :shock: ...Jesam li ja nešto pogrešno uradila, ili nisam dobro skuvala, nemam pojma?
    :009:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 15 godine

Bobili, proso se kuva mnogo krace od pirinca... Posebno u ovo doba godine... Ne znam zasto uopste koristis Vegetu, samo kvaris prirodan ukus prosa... Stavi minimalnu kolicinu soli, vode 2:1 i to ti je caskicom gotovo... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Bobili
    Amater
    Amater

od Bobili » pre 15 godine

Što bi kod nas rekli: Nije žvaka za seljaka... 8)
    Ja nemam pojma ni kako to ide ni ništa, nego mi na tu količinu vegete, a nije bilo puno, baš bilo preslano...
    Ali dobro, idući put neću nikako soliti, nego samo onako, pa ću naknadno soliti...
    Hvala lass :009:
    Volim te ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe...
    ...Que yo siempre la adoré Y que nunca la olvidé,Que mi vida es un desierto, y muero yo de sed
    Y dígale también Que sólo junto a ella puedo respirar...
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

Ajde, po'itaj do četvorke, pa eto i meni motivacije.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Bobili napisao:Dudo, sve zaboravim da te pitam, a možda si i pisala, :oops: , šta je sa tvojim plesom znam da si bila oduševljena sa njim...
    Ja danas pravih proso, klasično, kao i za rižu, ali mi je nešto bilo preslano ne znam što,, a samo sam malo povegetila :shock: , jedva pojedoh... :shock: ...Jesam li ja nešto pogrešno uradila, ili nisam dobro skuvala, nemam pojma?
    :009:

Za ovo prvo, mlatim se povremeno po kući i van kuće :D - batalila sam disk jer mi je dosadilo sve isto, izvodim neke svoje neobavezne "koreografije", i trenutno sam vrlo neredovna jer sam pritisnuta poslom. Ali ne dozvoljavam da zaHrđam... kondicija mi je sad odlična u odnosu na pre, a igranje je takva aktivnost da ne moraš ni da budeš redovan... pa tako, kad god ugrabim vremena, ja odludim svoje. :) I dalje diže duh.

A za proso stvarno ne znam u čemu je fora, nisam primetila problem sa solju. Ja to sve onako otprilike, "po mirisu", ali moguće je da treba manje soli... čini mi se da upija baš dosta vode (a samim tim i soli), možda je to posredi? Planiram da ga pravim ovih dana i ja kao pilav ili rižoto, pa ću baš da vidim koliko soli stavljam, radoznala sam. :) (Uzgred, i ja sam grešna, ne ide mi pilav bez vegete. :16: )

Tratinčice, lepi cvete, hajd više da obe upadnemo u tu četvorku, važi? Pa kad ovako kršne krenemo na pivo... :16:

Edit* - Samo što sam ovo malopre napisala, izbi rasprava oko toga šta se sprema za večeru... i ja presečem zahvaljujući Bobili, evo sad se peče šareni pilav od prosa u rerni i miriški cela kuća na šafran i ostale lepotinje. :D
Odgovori 9033 postova