Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Nena3110 » pre 15 godine

Lepe teme, kao i uvek.
    Uh, najbolje je imati i jedno i drugo i ne preterivati ni u cemu.
    Ja na zalost nisam putovala, a nemam ni bogatstvo, ali zato uvek imam vanredne troskove.
    Svake godine se planira neki put, i svake godine se izvuce.
    Bar su mi deca putovala na djacke ekskurzije.
    Dudic, saljem ti milon :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Valjda će i to nekad da bude, i jedno i drugo... :)

Stvarno, nas nešto nisu slali po inostranstvu, stalno su govorili da ima vremena da putujemo van zemlje... pa nas posle zakači onaj maler. Zato se i trudim da ne napravim istu grešku... a i stvarno je lepo da putuješ kad si mlad, stiče se i navika, i kultura putovanja... gradi se neki drugačiji sistem vrednosti, da ne mora sve u životu da se ulaže u neke zavese, tepihe, nameštaj... Danas ceo dan dobijam tako divne i oduševljene poruke da mi je već to lepše od svakog lustera, hehe. :)

Druga lepa vest je da mi lekovi deluju i da više nemam one katastrofalne bolove... ništa drugo i ne tražim. :)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Nisu ni mene slali u inostranstvo, ja sam isla sama :)

Drago mi je da se dete lepo zabavlja. Otisao sam ili sa drustvom?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Eh, bar ti nisu branili... kod mene je bilo "mi dajemo pare, mi biramo kuda ideš". Mada se ne žalim što sam obišla SFRJ uzduž i popreko.

Mali je otišao sam, tj. s jednom drugaricom... ma putnik je on, mož' misliti kad je još kao malecki išao u Grčku sam samcit avionom (i to sa slomljenom rukom), ali je ovo prvi put da nije porodična varijanta, tj. da nisu majka, otac, baba... pa je sav ponosan i preponosan. To mu je taman stimulans, kad shvati da će moći nekoliko puta godišnje tako da proskita ako u julu upadne na budžet... hehe, nisu ni majke glupe. :D
  • ENNA
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od ENNA » pre 15 godine

Neka se što lepše provede. :009:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Kineski Pueblo

Danas, u Tusu, vazda nekakve akcije, a roba skupljena ko zna odakle, tako da retko nesto od toga uzmem, medjutim, zapala mi za oko stona lampa koja mi bash fali na uzglavlju, zapravo, staroj se nesto desilo i ne radi, a da zovem majstora zbog lampe - ne ide. I tako je to stajalo i chekalo rasplet :) Logicno da sam se odmah setila svog problema cim sam videla Puebla .. cena, prava sitnica .. 700 dinara ... (juce toliko platila meso za sarmu) .. na kutiji zvuchno ime EGLO .. sumnjiicavo sam okretala lampu, u nadi da cu videti neki feler, al` nema nista .. sva skockana i samo ceka kupca ..

Donela sam je kuci i sa zebnjom se spremila za vatreno krstenje, sad ako ne radi, eto gde je kvaka ... kad ona radi. Na njoj okacena ceduljica sa firmom http://www.eglo.com i ne bilo mi tesko da proverim da li postoji takva lampa na njihovom meniju. Jos se mislim kako cu Dudi da prenesem utiske sa sajta, fantasticni lusteri, pa ako sam ja nasla Eglo lampu, mora da ce i Duda da nadje Eglo luster za male pare :) Vazno je da firma postoji na nasem trzistu ...

Nasla sam Puebla, ali kakvog? Ono, nije da ne lichi .. :) Nadjite 10 razlika :D

Moj Pueblo ............................ Original
    SlikaSlika

Ponovo sam uzela kutiju i pod lupom citala sve sto je napisano .. i naravno, sitnim slovima na nasoj deklaraciji pise: uvoz iz Kine :) Pa kako ih nije sramota da podvaljuju :x Razumem da se u Kini pravi sve i svasta za potrebe poznatih firmi, ali ovo je kradja ideje i zloupotreba imena firme. To valjda samo kod nas moze da prodje bez posledica.

I da nemam internet i mogucnost provere, bash bih ikada saznala kako izgleda pravi Pueblo.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

I evo, ja sad nadjoh na ovom linku koji si postavila, konacno ono sto mi treba... I gde ja sad to mogu da kupim? :?

Edit: Evo nadjoh... Najblize nam je Savski kej 7, pretpostavljam da je to negde kod Usca sa Novobeogradske strane... Poslala sam im mail pa cu videti da li imaju taj model... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E stvarno... :) Pa ne vredi, moraš da bečiš oči, da skidaš šest nalepnica... pogotovu kad su neke osetljive stvari kao što je struja. Sad skoro uzeo mm razvodnik za moj comp, navodno nemački, pošto su nam pregorela dva-tri kineska i jedan turski (svi kupljeni u prodavnici elektrodelova)... gledasmo jadni, gledasmo... bože, kakvo je to klicanje bilo kad se ispostavilo da je "samo" poljski. :D

U svakom slučaju će ovo da sačeka još neki dan, čekam sunce pa da se razmilim po gradu, u nadi da ima i ovde nešto pristojno... a mogu i da se iskombinuju dva nečega, hehe... :D To sam već radila.

Nastavljam sa što manje skroba... već je počela da mi se čisti koža i da mi splašnjavaju jastučići na butkama, čudo jedno šta meni taj skrob radi.

D: 3 dl mleka
    R: zelena salata, jogurt, bareno povrće (iz dvaput)
    U: kriška sira 100 g, 3-4 kašike ajvara bez ulja
    V: 150 g šunke, čaša mleka, salata (zelena i mlad luk)
    Poslednja izmena od dudank u 28 Mar 2010, 23:12, izmenjeno 1 put ukupno.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Kad nadjesh uzrok problema - pola posla reseno :) I meni po licu nesto izlazi, cak i lici na alergiju, ali ja to povezujem sa morem nekih krema i sminkom, koje kupujem u poslednje vreme. A ko zna sta je zapravo.

Las, dobro pazi .. ovo pise na kutiji od lampe: uvoznik Eglo rasveta DOO Beograd, Savski nasip 7 ..

Kazem ti da je sve delovalo kao da imam u ruci original .. i da ne videh Eglov sajt ne bih ni znala da nemam :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Mislis, tako treba da pise... 8)
    Pa ovo je njihovo predstavnistvo, mada me ne bi iznenadilo da i oni proturaju laznjake... Ipak je ovo Srbija...
    Ne sumnjam da su i svi ovi drugi silni koje sam gledala na najrazlicitijim mogucim mestima kinesci... Izgleda da nam je tako sudjeno... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Juče sam ustanovila da ima još jedna enigma vezana za lustere i lampe. Ovo što pričam o malom kapacitetu... sve što sam našla apsolutno je nedovoljno za moje potrebe i nije mi bilo jasno zašto su predvideli tako slabo osvetljenje, pa sam pomislila da je to neki globalni trend, u sklopu borbe protiv otopljenja... a onda prošvrljam po zagrebačkim salonima i vidim da ljudi prodaju skroz normalno osvetljenje. Čisto radi poređenja, kod nas su lusteri sa tri sijalična mesta u 99% slučajeva 3 X 40 W, u najboljem slučaju 3 x 60, a kod njih mogu da se nađu 3 x 100. Uopšte ne znam u čemu je fora.

Danas sam dobila i na vagi imam nepuno kilo više, što je super, pa nije isključeno da malo brljnem s jelom... znaće se do večeras. :)

Edit* - upravo se spremaju bukovače u umaku od pavlake i sira, bez brašna, dakle zasad bez brlja... :)

D: /
    R: bukovače u umaku od sira i pavlake (4-5 kašika), čorbica od mešanog povrća (od 450 g) - iz dvaput
    U: čorbica od šampinjona, kriška sira 50 g
    V: juneća šnicla na suvom tiganju (200 g), salata, mleko 2 dl... i možda malo lajt pavlake
    Poslednja izmena od dudank u 29 Mar 2010, 21:20, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

E pa ja sam se razocarala u lampe... Svi modeli su ili sa onim malim sijalicama kao stapici ili sa stedisama... Ali to su one stedise koje se bodu a ne zavrcu... I sad ja lepo dam 80 jurica za zeljeno rasvetno telo pa vise nikad ne nadjem sijalice u zemlji Srbiji nego moram da gonim po inozemstvu a i tu je zeznuto zbog standarda... Ja sam odustala... Imaju i halogene ali to me bas ni najmanje ne zanima...
    Imas pravo puzicu to za slabo osvetljenje... A one normalne male reflektorkice sa minjon grlom stavljaju samo na neke rugobne plafonske svetiljke u kombinaciji metal-drvo... Cuj drvo... :shock: Elem, nista i dalje i sad vec pocinjem da se nerviram...
    Nego BGD jel' i ti imas tu sijalicu na bocu? 8)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, ti drveno-bakarni očigledno ne umiru... :D Pa radije ću da sedim pod golom sijalicom od 200 W kao u inkubatoru. (Upravo sad sedim tako.)

Ali kako, kako, kako u Zagrebu mogu da se prodaju normalni lusteri i reflektorke, a ovde jok... nikako da shvatim. :(
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ma ne znam Puzicu... A kombinacija je jos grdja... Nisu drveno-bakarni nego drveno-niklovani... Mislim koja trip*r kombinacija... I stvarno, sta da radim sa 2x ili 3x 40W? Da ocoravim nacisto... Kakav debilizam... I sad su nas zasuli serijom sa tim uskim sijalicicama i tim stedisama na nabadanje... Lepo kupis stvar, nije ni jeftina (ovaj sto sam ja gledala je 8700) i onda za dva meseca ne moz' nigde da nadjes glupavu sijalicu na bockanje... A halogene necu da stavljam principijelno... Ne volim ih i tacka... Koja je to fora da ne mozes da stavis jacu sijalicu i lepo osvetlis prostor... :x Toliko sam se danas razocarala u navodno Eglo predstavnistvu da ne mogu da ti opisem...
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Ja imam obicnu staklenu murano plafonjeru sa 3x60 w ... pa to je dovoljno svetla .. a za rad i citanje koristim lampe .. i tako moram da usmerim svetlo u to sto radim, a ono s plafona je predaleko taman da ima i 500 w :)

Ovako nesto:http://www.artlight.co.yu/dekorativna_rasveta/modern_collection/preview/slika08.jpg

Nemam, Las, bockave sijalice. Sta bi sa Eglom? Pa kad su oni u stanju da navodno predstavljaju firmu u kojoj se prodaje lazni Eglo, zaista su za izbegavanje.
Odgovori 9033 postova