Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lasata » pre 15 godine

Desi se tu i tamo da pronadjem bas ono sto hocu... Mat nikl, kruzni plafonski deo ili jednostavno duguljast sa zaobljenim ivicama, sasvim kratke one dzidza-boce do kruskica... Kruskice isto mat nikl i sijalice prave - reflektorkice one sa minjon grlom al' ne lezi vraze... Samo tri sijalicna mesta pa kako da ostavim jedan deo prostorije neosvetljen... Mislim bas bez veze ali sve vise se mirim sa tim da cu morati tako nesto da uzmem... :005:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Detalj iz mog stana .. slikano jos za NG, kad sam onu jelkicu pravila i slikala, a evo sad dobro doslo ..

Kazes: kad bi mogle sijalice prosto da niču iz plafona

Pa mogu, halogene sijalice su u ravni sa plafonom i mozes da ih stavis i 50 ako treba, ali ne treba .. ove moje dve odlicno osvetljavaju (steta sto nisam slikala dok svetle) a za neki veci prostor bi ih trebalo 6 komada, recimo. Sto se tice trajnosti, ove moje nisu menjane nijednom za vise od 7 godina.

Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Ja vala halogene necu sigurno... Dosta mi ih je na splavu... A plafonjere i skidam... Njih hocu da menjam... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Mislila sam doslovno da niču, na drščicama. :) Te ravne su lepe za neke "ambijentalne ambijente" :D , ali čini mi se da nisu za radni prostor... ceo dan na smenu buljim u papirčine i ekran, pa još i ako je neadekvatno svetlo, ode ovo malo očiju. Kako uopšte svetle te ugradne? Nešto mi nije u glavi... mada imam stone lampe sa tom vrstom sijaličica - bar mislim da su te, one što se samo ubodu - i one nisu previše bele, hm. Ali tu verovatno treba da se ore ceo plafon?

Gledala sam danas na jednom sajtu, ulične svetiljke su od 125 do 200 W, a kod mene šljašti 200 W na 14,5 kvadratnih metara. (Posle pitaju ljudi kako kod nas toplo a ne grejemo... pa eto, grejemo se na sijalicu...) Ma biću srećna ako nađem išta što podržava 200 W i da nije halogeno. Još ako se uklapa u moj rustično-socrealistički nameštaj... bingo. Nemam više snage da ulažem u stan-gutač... bolje da nastavim da štedim za veći. :D

Edit* - Upala sam u novi dan... editujem.

Ustala jutros u nedoba da doručkujem... nešto sam non-stop gladna, baš se s mukom borim, ali juče ipak nisam brljnula, sem što "ražani hleb" nije bio ražani... nešto mi je bio čudno beo, posle shvatim da je stavljena pogrešna etiketa, verovatno se dešava, ali eto, jedoh ja lep polubeli hleb posle milion godina. :)

D: 1 kivi, kriška od 20 g hleba - manje od 100
    R: kriška mladog sira 100 g, 2 dvopeka, mlad luk - standardnih 200
    U1: sladak kupus :muka: - zatrpan čašom jogurta, uz 2 dvopeka i salatu - oko 300
    U2: 2 dvopeka s pavlakom 12,5% i 2 kruga barene šunke - ovo je sve valjda oko 300?
    V: juneća supica sa 200 g mesa i povrćem, 2 dvopeka - oko 400

I to mu dođe oko 1200, ali primećujem da povećavam dvopek iz dana u dan, što mi ič ne prija, već kreću moji svrabeži, a jede mi se. Moraće da padne jedna "detoksikacija" proteinima ovih dana...

V2: dodala sir i salatu, 200 kcal... :nasilan:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Kakav divan dan, sad sam se slatko izujala po gradu. :) Završila sa još dve ture papirologije, sad mi preostaju samo tri. :013: I prošla me je ona hronična glad, što je najlepše od svega.

Plan je da bar nekoliko dana idem sa što manje UH, ne zbog kilograma (vaga je super), nego zbog šetanja šećera i alergije. Verovatno ću malo da dignem kalorijski unos.

D: neskafa sa mnogo mleka
    R: jogurt, salata
    U: sjenički sir 150 g, čorbica od povrća (minestrone mešavina 450 g) - podeljeno u dve užine
    V1: 100 g šunke, 100 g barenog ajvara bez ulja
    V2: mesnata domaća slaninica 60 g, crni luk oko 100 g, čaša mleka 2 dl
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudo, kod tebe uvek neka lepa tema...
    meni je stan mracan, naravno kad smo ga renovirali mislili smo da smo postavili adekvatno osvetljenje, ali nismo pre toga u njemu ziveli da dobro procenimo. Sada bi trebalo da se busi ili stavljaju kanalice, kad smo ga kupili samo su kanalice i bile, ruzne i sive, pa smo menjali, stemovali...za nove izmene ceka se da se skupe pare za krecenje, pa tada i to da uradimo.
    Srecna ti dijeta, ti si nam svima uzor, uvek uredni jelovnici.
    Bravo za tebe. :009:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Halogene sijalice odlicno svetle, a da bi trebalo da raskopas plafon - tachno je. Zato se one uglavnom ubacuju u spusten plafon, ali za tu stvar treba da imash visoku tavanicu (preko 265 cm) .. sve u svemu jeste posao, sto kaze Nena, to se radi uz krechenje .. a i tebe razumem kad kazes da neces da ulazesh .. ja sam svoj stan renovirala pre 7-8 godina, od zidova preko stolarije do lakiranja parketa, a sad je zreo za novo farbanje, i ne da mi se. A i kosta, brate ... dokle vise da trpam u stan ..

Licno, ne bih nikada osvetljavala halogenkama celu sobu, osim ovako negde neki deo, ali ti si trazila sijalice koje izlaze iz plafona :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Krečenje mi sleduje kroz koju nedelju, pa sam bila krenula da razmatram sijalice... ali me je muž milo pogledao :D , tako da sam batalila temu, idem ovih dana da potražim bilo šta iole pristojno... Stan je totalna ruina, tj. skoro 30 godina ništa u njemu nije rađeno, onda su skrkane silne pare da se to upristoji... a zna se kakav je rezultat kad se nešto radi polovično i kad se krpi, nit je lepo, nit je kvalitetno. Jedino rešenje je ili novi stan, ili da se sve čuka do maltera, da se rade iznova podovi, pločice, sve... a to će kod mene teško biti, radije trošim na neke druge stvari... evo dete sutra ide u Beč, pa zar nije lepše što sam ga častila da proputuje nego da sam te pare skrkala u plafon? :)

Edit*: Opet uletela u nov dan...

Juče sam lepo izdržala prvi dan skidanja s hleba, bilo je krajnje vreme jer su već kretale alergijske reakcije... prekjuče sam npr. ustala s naduvenim čelom (kao da me je nešto izujedalo) i okrivila kremu koju koristim već godinama - naravno da nije krema nego skrob, već danas sam ustala divno sveža.

Dete ispratismo na put... žao mi je što nisam mogla i ja s njim, poslednje dve godine stalno sam zaklana poslom i rokovima. :( A baš smo dobar tandem za putovanja, šteta.

Danas opet bez hleba, nadam se...

D: jogurt
    R: 150 g sjeničkog sira, čorbica od mešanog povrća 450 g (iz dvaput)
    U: juneća supa, komadić kuvanog mesa (oko 60 g)
    V1: ostatak kuvanog mesa (oko 100 g), zelena salata
    V2: slaninica (porcija 60 g), čaša mleka 2 dl, mJad beJi Juka :skakutalo:
    Poslednja izmena od dudank u 26 Mar 2010, 22:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

Ode dete u Bech? E, blago njemu ... i neka mu je srecan put :)

Pa, u pravu si, bolja je varijanta da putuje nego da se pare izvuku na nesto drugo, al` ipak .. ja dosta vremena provodim u stanu pa bih volela da gledam lepo i funkcionalno oko sebe - al` ne moze .. sad kad bih uzela da krecim i farbam stolariju trebalo bi mi 1000 evra. Srecom pa imam zidove koji se peru i onda na merdevine i udri .. :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

I ja sam maltene 24 sata dnevno u kući... i to u istoj prostoriji, bljak, i da naglasim - u vrlo RUŽNOJ prostoriji... :D Ali me generalno ubija mali prostor, tj. i da je sve cakum-pakum po mom ukusu, opet to ne bi bilo to... pa se tešim pomišlju da bi kroz koju godinu mogao da padne veći stan. Po ovdašnjim cenama, dodatna soba bi nas koštala kao dva letovanja. Al' sad ti budi karakter pa nemoj dve godine na more... :cry: Mislim, biću karakter, kao što sam dosad XY puta krenula da kupim nove pantalone pa završila s društvom u kafiću ili restoranu... Lista prioriteta mi je čudo. :D
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 15 godine

dudank napisao:, kao što sam dosad XY puta krenula da kupim nove pantalone pa završila s društvom u kafiću ili restoranu...

Ovo mi je tako poznato :roll:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Onda znaš problematiku. 8) Nego, kad ćemo na onaj eurokrem s pivom...? :16:

Završila sam neke gromade posla, tako da bi trebalo da konačno mogu da se vratim zumbi... ako mi dopusti moja muka koja se zimus povampirila, opet sam imala noć groznih bolova, sreća te lekovi deluju i upala se danas smiruje, mada sam se od njih osula po rukama kao gubavac. Bar sa hranom ne brljam... danas bih pokušala i malo pedantnije da brojim i cigarete. (Budući da sam sinoć prilično izgubila kontrolu.) Podsetnik - krenula sa 16 u paklici.

Dete se javljalo sinoć i danas, zadovoljan je, hehe... i ja bih bila. :)

A RHMZ nas pređe s prognozom... trebalo je danas da bude hladno, a oni odložiše za sutra... razbucaše mi koncepciju vikenda.

D: jogurt
    R: čorbica od povrća (450 g), mlad luk, jogurt (iz dvaput)
    U: satrica (salata od seckanog mladog luka, jogurta i malo pavlake) - oko 100 g
    V1: debrecina na suvom tiganju oko 100 g, satrica 100 g
    V2: domaće suvo meso 100 g, mlad luk
    Poslednja izmena od dudank u 27 Mar 2010, 23:50, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 15 godine

dudank napisao: Stan je totalna ruina, tj. skoro 30 godina ništa u njemu nije rađeno, onda su skrkane silne pare da se to upristoji... a zna se kakav je rezultat kad se nešto radi polovično i kad se krpi, nit je lepo, nit je kvalitetno. Jedino rešenje je ili novi stan, ili da se sve čuka do maltera, da se rade iznova podovi, pločice, sve... a to će kod mene teško biti, radije trošim na neke druge stvari... evo dete sutra ide u Beč, pa zar nije lepše što sam ga častila da proputuje nego da sam te pare skrkala u plafon? :)

ja sam stan radila prije 5 godina. kad tada nisam nekog majstora upucala necu nikad. :NN05: kad su radili banju(sve postavljeno od plocica ,kade,slavina),na probi shvatili da su zaboravili otvoriti vodu a ventil zazidan u zidu.wc blok odmaknut od zida 10 cm... i takvih bisera.da bude sve u "stilu" komšija zaboravi da zatvori slavinu i pusti vodu koja je moj stan natapala 2 dana.ponovo suši zidove,kreci... :x
    samo ti troši na nešto ljepše i ugodnije. :hi-fi:
  • natashka
    Amater
    Amater

od natashka » pre 15 godine

Kao i uvek totalno se slazem sa tobom, Dudili...Kada su takve stvari u pitanju uvek se setim svog strica i strine koji su imali silno materijalno bogatstvo ( stan, 2 kuce- i sve to ekstra sredjeno), a onda je dosao rat i ostali su bez svega toga...Putovati, putovati, ulagati u sebe(ili decu)-to je jedino sto niko ne moze da nam oduzme!!!
  • Naja
    Početnik
    Početnik

od Naja » pre 15 godine

Pozdrav,vidim da ste lepo raspoloženi-neka samo tako i ostane.Pozdravljam i želim ugodan vikend :mahac:
Odgovori 9033 postova