Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

mvera napisao:Pogledaj kod mene da vidiš kako to radi ‚‚iskusni" poljoprivrednik. :D :shock:

Virim ja stalno u tvoju bašticu i poljoprivredne radove... i zamišljam kako će kod tebe biti lepo na leto da se sedi. :bas_tuzan: Kod mene na balkonu biće lepog cveća, ali nema mesta za sto i stolice.

Bobili napisao:Ja sam još danas pročitala tvoj post o izglubljenom sočivu i prvo što mi je palo na pamet je bilo: Mila majko, kakvo je to sočivo kad kg košta 60eura :shock: ? I onda skontam o čemu govoriš, a ja budala mislila pričaš od sočivu( kao hrani), i već mislim kako bih ti mogla kupiti ja ovamo za 2-3KM pa da ti pošaljem... :16:

Bobili, to sočivo je i zaslužio, ono s pijace... :16: A ako mu ne odgovara, može da proba da turi bob u oko... :evil: Nemam snage da pišem kakva je to od samog početka bila komplikacija sa sočivima, mislim da niko na svetu nije toliko zamrsio i na kraju još sve platio duplo (tako da je par od 120 evra kod njega ispao 240), a onda najmirnije ispusti... pri tom nosi sočiva već 25 godina, ne od juče, dakle nepopravljiv slučaj... a ja imam naočari od 30 evra sa sve staklićima i čuvam ih kô oči u glavi.

Lepo sam ja rasprela... ovo je hiperaktivnost od pice, pojela sam brat bratu 1350 kcal za večeru (ako ne lažu tabele) i organizam mi je u radosnom šoku. :zuba:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

hehehe, Dudo, svasta ima kod tebe u dnevniku :)

Meni fina zanimacija za chitanje, a kod tebe frka, srecom - uspesno zavrseno :)

Tebe vaga fino obradovala, sad mozes i picu da klopas ..

Ja ne smem da stanem na vagu posle rodjendanskih bahanalija ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Posle sinoćnih bahanalija imam i ja više na vagi. :) I to dosta više, ali sinoć sam spucala jedno 3 litra vode između večere i spavanja, a još se nisam odsolila. Bitno je da se vaga unormalila, bar mislim da se unormalila, hehe... :) Od večeras ili sutra nastavljam sa zumbanjem, treba mi malo psihičke pripreme da opet uhvatim zamah, ali cenim da će to biti OK... da ne zaboravim, cigarete i dalje brojim, za sve ovo vreme samo sam jednom sništila malo više, inače sam na 32-33... još traje borba za ispod 30, užasno mi je teško da prevalim tu granicu, a na neku foru sam je jesenas neosetno prešla... znači, mogu, samo treba još malo da se koncentrišem. Malo sam veći zalogaj zagrizla, odjednom i FA, i cigarete, i niks pivo... negde moram da brljkam. Još i ovo lepo vreme mami, a ja nemam kad u šetnju... sad je pored reke milina.

D: pola banane
    R: jogurt, 2 dvopeka, salata od krastavaca
    U: mlad sir, 2 dvopeka, mlad luk
    V: lignje, zelena salata - ako mi ne pojedu opet

Koliko je lakše sad kad je krenuo zeleniš... baš se napucam od salate. :)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Ne znam u cemu je fora i kako se to, zaista neosetno, predje granica i stalno se pitam kako to da sam godinama pusila 1 kutiju 2 dana, a sad 2 kutije 1 dan :)

a ja imam naočari od 30 evra sa sve staklićima i čuvam ih kô oči u glavi.

I ja svoje cuvam, jer bez njih sam slepac, a kostaju me u djavola .. pre svega imam kombinovana stakla (srecom, plasticna, inace bi mi nos otpao od tezine) koja se narucuju iz inostranstva, a onda ne mogu u bilo koji ram, nego mi opticar samo pokaze rukom - ovo ovde gledajte - ovo drugo ne morate :) E, to sto mi pokaze bude preko 150 evra .. i stakla isto toliko, pa ti vidi .. zato nosim cvike po 6 godina i ne menjam .. a ovih dana bi morala na kontrolu .. nova dioptrija, nove naocari ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma ja sam je jesenas prešla naniže, što je najgore... neprimetno spala na ispod 30, a inače oduvek cepam po dve paklice na dan... krajem devedesetih sam rušila i po dve i po na dan... zato sam ja srećna i sa ove trideset dve-tri. :cry:

Nadam se da neću skoro na bifokale ili tome slično (mada sam zrela), nikad nisam volela da dajem velike pare za naočari, jer po pravilu, što su skuplje, to sam ih brže lomila... a kad se promeni dioptrija, onda mi bar ne bude žao da promenim sve komplet. :) Ionako mm pravi trošak za oboje... ima vrlo specifičan problem s vidom, kombinacija dva para naočara plus sočiva, blago nama.
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Pišeš:‚‚ Malo sam veći zalogaj zagrizla, odjednom i FA, i cigarete, i niks pivo... negde moram da brljkam".
    Odkud odjednom takva malodušnost!!! Samo misli na to kako uskoro počinje svlačenje, sve do majica i kratkih suknjica...Treba se pomučiti...Uz tebe sam!!!
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudo, jedan pozdravcic.
    kad su sociva u pitanju, ja ih nosim trideset godina, izgubila sam samo dva komada, sreca, sta li je :D
    a preko nosim i naocare za rad.
    Sve razumem, malo sam ulovila iz bogate prepiske u tvom dnevniku, kad sam odsutna vise dana, ne mogu nista stici da procitam kako treba, ali sam uvek prepuna najboljih zelja za sve moje prijatelje, a tebi jedan veliki :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

mvera napisao:Samo misli na to kako uskoro počinje svlačenje, sve do majica i kratkih suknjica...

:009: za ovo. Toliko se otegla zima da sam počela da zaboravljam na taj momenat. Ma nije ovo ni malodušnost... samo ne mogu da se organizujem kako treba, jedem i pušim više iz "pada koncentracije"... :16:

Nenić, hvala ti, kad god svratiš, ozari me sunce. :009:

Sinoć sam opet brljucnula u smislu količine za večeru, vaga definitivno stremi naviše, i to ću upisati u donji tiker za kaznu... šalim se, nije kazna, nego moram da imam pred sobom realno stanje. :) Da se ne otme kontroli.

A danas se kontroli oteo luster... kad sam ustala i ušla u kuhinju, dočekao me je "sneg" po podu i stolu, luster se jednostavno rasprsnuo sam od sebe, valjda i to staklo ima neki vek, a i činjenica je da koristim veoma jake sijalice koje mnogo greju. Tako da eto meni nove zanimacije... razmišljam da uzmem neku od onih plafonskih skalamerija na duž, ne znam kakvu svetlost to daje, meni treba jaka, čista, što belja svetlost zbog rada, ali ne ni neonska bela... sad ću verovatno narednih mesec dana kukati kako nema za Rajka luster. :D

Jelovnik upisujem kasnije... lep dan želim svima. :)
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 15 godine

Ha, baš si me nasmejala (iako tebi verovatno nije bilo smešno da vidiš) - samoubojstvo lustera :D ! Meni su OK te na duž što ti kažeš, dobro je svetlo, nije neonsko, a dovoljno je jako. :mahalo:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Ma da... Ti na duz su OK, posebno ako rade na one malene bele reflektorkice... Samo da nisu halogene jer je to tesko 'ovance koje samo pravi probleme... E sad... Ja tu uzduznu a da mi je po ukusu trazim, ne bih da te plasim, ali vec vise od pola godine... Ili je sjajna, ili je ruzna, ili su uvucene sijalice pa ne daju dovoljno svetla... Ili su im dodali plastiku, ili drvo... Ili ima samo sa dve... Ma uzas... Nema gde nisam bila a i ceo sam net opajala... Nema za Rajka luster i dalje... :(
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mhm, i ja razmišljam o istom tom problemu. :( Guglujem mesecima po bg salonima i ne nalazim ništa što bi išlo u moju jadnu kuhinju/radnu sobu (ili je ružno ili je suviše lepo). U stvari jesam našla savršen model, i to ovde, četiri mlečnobele duguljaste poluotvorene kugle na neupadljivim malim metalnim savijenim drškama, pa možeš da ih obrneš kako voliš... svetlo fenomenalno... osnova se montira direktno na plafon, nema da visi... ima i modela sa šest sijalica... ali CVRC, osnova od drveta, ko ga smisli. :x Kao da si zalepačio dasku na plafon. Pa nešto razmišljam da li bi ta daska mogla da se oboji u belo... nekom finom mat farbom, recimo... :evil:

Da ne bude da samo trabunjam o lusterima, mogu taman da upišem jelo. :D

D: nema, preseo
    R: 2 dvopeka sa ajvarom
    U: salata od cvekle i jogurt
    V: juneća supica s mesom, zelena salata, 2 tanke kriške ražanog hleba
    Poslednja izmena od dudank u 23 Mar 2010, 22:11, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Pa vec imas takve bele... Metal farban u belo i te bele tja kako da ih nazovem 'lale'... :D S tim da ja trazim niklovano i po obliku malo uze od tih belih (znas onako usko grlo pa mala reflektorkica van, ma ko bi to objasnio) a pritom da nikl bude matiran a ne sjajan i da ima cetiri komaTa... E sad, dal' na kruznom postolju ili u duzinu manje mi je vazno... Ali neeeemaaaa... :005:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

A ja ne nalazim s belom osnovom... :( Ti juriš nešto ovako? Slika To je baš matirani hrom, i lalice su prilično uske... meni je zapao za oko, ali je snaga svega 4x40. Mojim očima treba neki polijelej...
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ma ne takav... Nije ni slicno tome... Ne volim ja te staklene kugle, lale ili kako vace... A ni tako kacenje u jednoj tacki pa ispod motka... I to mi je bljak... Ma potrudi se da ne definises tacno u glavi sta hoces jer onda neces naci pola godine bas kao ja... :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

A meni ovaj zapao za oko baš zbog "lala", mat staklo daje super boju svetlu, najmanje zamara oči... ali se ni meni ne sviđa što se kači po sredini, e to je ta kvaka... ma ne sviđa mi se ništa što ima osnovu, ne volim ni drvo ni metal ni plastiku... eh, kad bi mogle sijalice prosto da niču iz plafona. :neznalica:
Odgovori 9033 postova