Jago, mnogo mi je žao što čitam ovu tvoju priču...

I alkohol je "dobar sluga a zao gospodar", kao i sve drugo što može da se otrgne kontroli; mnogi nažalost nemaju tu kontrolu, ali nekako ne mogu da ih osuđujem... za mene su to samo nesrećni ljudi. Imala sam prilike da godinama gledam takve nesrećne porodice u neposrednom komšiluku ili među poznanicima, tako da i dan-danas zazirem od pijanih ljudi, ne daj bože da se neko kod mene u kući napije preko mere, taj je ugasio (jednostavno neću da moja deca to gledaju - a bogme neću ni ja da gledam), a s druge strane umem da uživam u ponekom piću, zato mislim da su alkoholizam i alkohol dva skroz odvojena pojma. Meni je sasvim OK da razvlačim kriglu piva satima dok radim, umesto da stučem tri dvolitre do podneva kao jedna moja komšinica. Ili da uveče zbog nesanice popijem čašu pivca umesto neke hemije.

Hoću reći, nije krivo ni pivo... sve je u glavi.
Tratinčice, kad god si za kriglu...

Ehm, pardon, povlačim poziv dok ti ne vidim tiker na 50.
Mirni, tebe ću da udružim sa mm... ja od silne bruke nit volim vino, nit znam da ga pijem. Pre neku godinu dao mi mm da probam nešto... na šta sam ja rekla bljak i fuj, ko to može da pije, a ono neko preskupo južnoafričko belo, što bi on rekao - "kao zejtin" - eto, za vina sam glupa...

Ali zato sam za pivo "pametna"...

Joj, kako mene mrze konobari kad nema moje marke, pa krenem da analiziram ostala dok se odlučujem...

Eh, da se sad malo hvalim - juče je bilo 27 cigareta.

Ponovo bez paničnog brojanja, samo sam se trudila da ne zapalim svaki put kad mi krene ruka. Ako ovako nastavim, imam šanse da uskoro svedem na paklicu dnevno.
Vaga - krenula naniže, mašala. Koliko god da sam prezadovoljna sadašnjom kilažom, kondicijom i izglednom, mnogo mi je bitan taj psihološki efekat - da na vagi vidim "devojačku težinu". Hehe, kriza srednjih godina.
D: limun
R: integralni hleb i jogurt, salata (iz dvaput)
U: čorbica od povrća (takođe iz dvaput) - i malecno parče pite zeljanice (samo probala)
V: jogurt, dvopek, juneća šnicla, salata- valjda nije preko 1200.