Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od mirnisan » pre 15 godine

treba nekada baciti,da se neko nepoznat obraduje.da mi se domoci broja 44, ma prolazi i 46.
    :bas_tuzan:neki dan gledala suknju i prodavacica navalila probajte ,pa probajte.kako da probam br 48,sramota me reci da mi je mala................ :placljivko:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 15 godine

Mirnisan, nemoj tako tužno... :bas_tuzan: Kad jednom krenu da se suljaju brojevi naniže, čas posla ćeš upasti u 46 i 44... Nemoj ni da gledaš te zlobne velike suknje. :evil:

Kod mene na tapetu izvesna finansijska sekiracija :placljivko: , ne znam da li je posredi tuđa greška ili šta već, ali se tako slatko iskidah da mi i nije do jela... zato sam juče i bila onako disciplinovana. Sem tofu sira, za koji ne znam šta mi bi da ga jedem onako klot, plus mi je nadražio žuč... ne znam da li u njemu ima nečega istog čega ima i u belancima, pošto je reakcija bila ista, samo blaža... baš ću da ždraknem na netu.

D: jabuka (velika - oko 200 g)
    R: 50 integralnog hleba s lanom i sirni namaz (ukupno oko 200 kcal)
    U: 100 g sjeničkog sira, 2 kašike bećar-paprikaša, 20 g hleba (ovo je valjda oko 300)
    V: čorbica od šargarepe, paprike, luka, junetine; jogurt... dodaću verovatno još nešto malo

edit* dodala red crnog hleba... :headbang:

edit** a dodala i mali brlj... još malo hleba i bećarca... nisam prešla 1400 danas, ako je opravdanje
    Poslednja izmena od dudank u 04 Feb 2010, 01:55, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • natashka
    Amater
    Amater

od natashka » pre 15 godine

Dudo draga, moram da ti kazem da si mi postala jedna velika, velika motivacija...Gledala sam tvoje slike jos ranije...Elem, pogledah ih ponovo prekjuce, pa si mi dala jednu novu, nadam se presudnu motivaciju...Super izgledas i na onoj slici gde imas 58kg, ali tek na ovoj posle toga...brrrr...Zasto je to na mene sad toliko uticalo?! Sasvim solidno izgledam i sa 68-70kg...i verovatno bih se u jednom momentu opustila u tome...Kao, sta, dobra sam i ovako!!! Medjutim, kad sam videla razliku u tvom izgledu izmedju pretposlednje i poslednje slike- shvatila sam koliko moze bolje!!! Te tvoje dve slike su ono sto me vuce dalje!!! Hvala ti! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Natashka, postide me bre... :) I ja ću ovaj tvoj post da iskoristim i da podmetnem mm-u :evil: pošto me još pomalo zavitlava zbog dijetarenja, očigledno je zaboravio kakvu je lopticu-skočicu imao u kući.

Samo napred... u nove pobede!!! :013:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudic, bravo za tebe. Evo i tebi ista slicica, kao Mici, zato sto mi se svidja.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E, kako ga nađeš... :) Hvala, predivan je!

Kod mene iznenađenje - sinoć je krenuo PMS sa sve naduvavanjem... mislila sam da ću danas imati bar plus dva kila bonusa i da ću se tako otezati narednih šest dana, ali danas em sam dobila sasvim redno, em na vagi samo trun više... ovo mi se sviđa. :)

D: pomorandža
    D2 (ili je to užina?): neskafa s mlekom
    R: čorbica (knedlice od junetine, paprika, luk, boranija, grašak, zelen) sa 1 dl jogurta, deblji dvopek od belog hleba (bio mi ukusan kao kolač)
    U: 2 dl jogurta, salata, 40 g hleba s lanom
    U2: dve krigle piva... svratila kuma :neznalica:
    V: isto kao ručak (samo integralni hleb umesto belog), salata
    Poslednja izmena od dudank u 05 Feb 2010, 01:42, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • gaga_81
    Amater
    Amater

od gaga_81 » pre 15 godine

Draga dudank,dobro ti sa tom tvojom puzevskom dijetom,ma sta reci nego svaka cast!Ja mogu samo da se :020: Pamtim te bas kad si pocela sa dijeticom sa nekom svojom supicom,a eto te sad na cilju,ma sta reci jos jednom,ma sta jos jednom,jos 100 puta SVAKA CAST
    Pozdrav!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Gago! :009: Jeste, još su prisutne supice... čorba nas je održala, njojzi hvala! :pivo: Prebrodih glavni deo dijete pomalo živčana ali sita.

Izgleda da sam poslednjih dana malo više brljkala s hlebom zbog pms-a (btw, nisam ni znala da je pms, negde sam se pogubila u računu, blago meni), začudo na vagu nemam zamerki (nisam ni gram dodala), ali počeo je da mi se sveti skrob na drugi način, svrbi i otiče koža, izlaze mi kojekakvi andraci... pa bih da pokušam da bar dan-dva izdržim bez UH... ne garantujem da ću da uspem, al' da probam... :)

D: neskafa s mlekom (zapravo je više mleko s neskafom)
    R: sir (malo jače od 100 g), šarena salata
    U: oko 100 g bećar paprikaša s minimumom ulja, 100 g tofu sira (valjda neće opet žuč)
    V: mix kuvane junetine i šunke (oko 200 g) s prelivom od topljenog sira (50 g), šarena salata, čaša mleka

i jope' mali brlj... jeo se oko mene kulen i slaninica :neznalica:
    Poslednja izmena od dudank u 06 Feb 2010, 01:34, izmenjeno 1 put ukupno.
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

2 kasike becarca? Blago vama koji imate kocnicu.. :)

Supice su zaista blagotvorne, zato mi se dopada Dudina dijeta, jedino sto nisam mogla dugo da je drzim, nemam pojma zasto, maaa, bice da nijednu dijetu ne mogu dugo, kao da sam UN pa drzala .. jedva mesec dana.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

BeogradjankaONLINE napisao:Blago vama koji imate kocnicu.. :)

Jeste, imam, naročito kad pojedem tri pice za večeru... :16: Ma ne volim bećarac, tj. volim, ali ovaj nije bio pravi nego neki poluživ iz tegle... pa me to spaslo.

Ali zato sam se ojadila za večeru :headbang: , napravila skroz redak saft od bistre supe, topljenog sira i malo pavlake, i dodala maslinovo ulje sa tartufima... prvi put sam ga večeras probala i čisto sumnjam da je aroma prirodna jer je od 2-3 kapi cela kuća zamirisala na tartufe, ali šta god da je... alal vera braći Italijanima. Mislim da trenutno definitivno lučim serotonin. :D

Edit*: ...a onda sam lučenje serotonina dodatno stimulisala kulenom i slaninicom (grešni brlj dopisan gore) - ni mnogo ni malo... što bi rekla Beo, "taman". :roll:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uskačem samo da zamolim danas za maksimalnu podršku... moji prikukali da im spremam "izvesne" njoke, najlepše na svetu... :( Nema šanse da izdržim da ne jedem, a kalorične su u... A ja na vagi mali višak (što zbog slane hrane, što zbog duple večere).

Ako me nema da upišem jelovnik, znajte da klečim u nekom ćošku i posipam se pepelom. :(
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Vala za njoke bih se i ja posipala mozda i necim gorim od pepela ali ne bih izdrzala da ih ne jedem... Jos ako su posute parmezanom... Drzite mi ruke... :09:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Testo je s parmezanom i muskatnim oraščićem... a saft je od bifteka, brokolija, belog luka, đumbira, vina... ne, ne želiš da znaš sve sastojke. :(
  • mirnisan
    Amater
    Amater

od mirnisan » pre 15 godine

stali smo u red,da i mi probamo. :09: sve sastojke na sunce, daVaj recept. :17:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ahahah, pa ovo čekaju na red kao u Oliveru Tvistu. :D Mirni, nemam tačnu meru jer sam recept doslovno ukrala iz italijanskog restorana - toliko sam brljkala po tanjiru da otkrijem šta je i toliko komentarisala da se na kraju zainteresovao i konobar pa pitao kuvara... a ja sam prisluškivala. :evil: Ali evo, zapisala sam sad i to "otprilike", mislim da ćeš se snaći. Trenutno mi je tek izdinstano meso i skuvan krompir za testo, pa ako se u toku spremanja (na koje se upravo bacam) ispostavi da sam nešto zaboravila, dodaću. Bože, kako sam ja lenja da pišem sve te divne recepte... a postajem sve senilnija, što znači da bi trebalo da počnem.

Znači, njoki s biftekom:

Njoke – mogu kupovne, al' su bolje domaće. :)

600 g očišćenog krompira, kuvanog u ljusci
    200 g brašna
    2 jajeta
    100 g najsitnije rendanog parmezana (ako je suvi iz kesice, dovoljno je i 50 g)
    rendani muskatni oraščić

Proces – zna se, kuglice od testa, spljoštene viljuškom, prohlađene pa u kipuću osoljenu vodu, ocediti.

Saft:

korak 1: spremiti biftek rezan na deblje šnite (od oko 2,5 cm) – može i lepo svinjsko meso, samo da je deo koji može da se reže popreko: vrat, očišćena krmenadla, ruža od buta (danas sam stavila ružu); količina po želji i volji, mislim da 600 g vrši posao, mada uvek stavim dosta više (danas kilo i dvesta). Naliti vodom da ogrezne (najbolje u ekspres loncu), dodati nekoliko čenova belog luka, vrlo malo vegete (ili soli i peršuna), vrlo malo mlevenog bibera (max pola kašičice), oko pola decilitra belog vina, nekoliko naseckanih čenova belog luka, i kuvati dok meso ne bude skroz meko udinstano. (Ne znam koliko vremena, svako najbolje zna svoje lonce i ringle.) Ako se dinsta u običnoj poklopljenoj šerpi, po potrebi dolivati vode jer meso ne treba da se uprži, a taj saft se koristi dalje.

korak 2: u malo vode probariti šaku najsitnije iseckanih pečuraka i pri kraju kuvanja dodati glavicu brokolija iskidanu na što manje ružice (drške iseckati i takođe dodati) i 5-6 velikih šargarepa isečenih na pola pa na dugačke rezance. (U suštini svejedno, ali lepše izgleda.) Povrće treba da bude samo kratko probareno, ne da bljakne.
    Napomena: u originalni recept idu cukini (italijanske tikvice) iseckane u tanke polumesece, ali pošto se teško nalaze, probala sam s brokolijem i još je ukusnije... znači, može jedno ili drugo, a može i jedno i drugo. :D Lično, meni su ovde pečurke čist višak, ali držim se recepta.

korak 3: zagrejati komad butera (veličine šibice, recimo), umešati kašiku-dve brašna i odmah skloniti s ringle, dodati malo vode u kojoj se kuvalo povrće, promešati, vratiti na ringlu pa polako dodavati saft od mesa i još vode od povrća, dok se ne napravi skroz redak bešamel (otprilike kao krem-supa). Ko voli (ja volim), može da doda i malčice mleka ili kašiku-dve pavlake.

korak 4: u saft ubaciti meso (koje bi trebalo da se raskokalo na „ružice“), dodati po potrebi još malo vegete/soli, još muskatnog oraščića, mleveni đumbir (lepo ide i beli biber), još trun vina po ukusu, još nekoliko sitno seckanih čenova belog luka, vratiti na ringlu da sve to probije još nekoliko ključeva, ubaciti na kraju pečurke i povrće, promešati i odmah skloniti... i u tako vrelo narendati još malo parmezana ili mocarele, dovoljno je i 50 g parmezana ili 100 grama mocarele, da ne preovlada miris sira.

Na servirane njoke u saftu pobacaju se listići sveže nane – trenutno je nemam, pa će to biti celer i peršun – i valjda ništa nisam preskočila. :cry:
Odgovori 9033 postova