Hehe, zimsko gorivo...

Pa da, ali kad bi to bilo samo zimi... pa da se vadim na to.
Podvarak je i dalje kalorijska enigma, ali ne vredi, kad dvoje spremaju jedno jelo, nema šanse da se posastavljaju informacije ko je tu šta ubacio.

Znam samo to da sam zamolila mm da iseče meso na komade od otprilike 100 grama, da bih posle okvirno znala šta sipam u tanjir... e, onda sam dobila oko 25 parčića, dakle čovek je stvarno kupio oko 2,5 kila mesa samo za taj podvarak... sad je jasno što nas mesari vole (ovo apropo one stare priče o kupovini mesa), samo što sad moram da tražim kupus detektorom između tolikog mesišta, ukratko - odustajem od računanja, jedina mera mi je "crveno tanjirče".

(To su oni nekadašnji kompleti za decu - mislim da su devedesetih otprilike samo oni i bili da se kupe - tanjirić, tiganjčić za jedno jaje, šerpica i lonče od 1/4 litra - sreća što sam sačuvala jer je super za dijetu.)
Vaga i dalje milosrdna (pitam se dokle će), ja se nalivam vodom jer me kijavica doslovno isušila... cepam vitamine... dobro je.
D: limun
R: tarator čorbica, 1 dvopek
U: isto
V: opet podvarak
, čaša mleka, malo dvopekaDa ne bude zabune oko vitamina - čorbica je puna svežeg narendanog krastavca.