Dobar jutar svima.

Znam da nije jutar, ali ja sam juče ustala rano, a legla kasno... i danas odvalih do dva. Noćas sam inače strašno ogladnela - zato što sam večerala u 8, misleći da ću u 11 na spavanje - kad ono cvrc... ali sam junački legla i prvi put u životu zaspala gladna. A probudila sam se samo gladnjikava... znači, to verovatno nije ni bila prava glad, samo navika mog stomaka da urla za hranom u sitne sate.

Nisam sigurna da to mogu da ponovim još koji put, pa ne bih da eksperimentišem, ali eto, drago mi je što se ispostavilo da i to umem.

Danas, sutra i preksutra biće strka, slavim Sv. Jovana (nasledila od oca, kao Lass

), pravimo za veoma malo gostiju, ali svejedno ima posla... ponešto je spremljeno, ponešto tek treba... Više me brine šta ću jesti sutra i preksutra, biće tu ribe, a riba i ja...

Nije 0čak ni da je ne volim, nego sam totalno ihtiofobična, dešavalo se da padnem i u nesvest kad neočekivano vidim ribu... Sad sam napredovala dotle da ne zaglavim kupatilo kad joj osetim miris (kao mala sam povraćala), ali nema šanse da jedem dok se riba vrzma po stolu, i još ću da sedim kao na iglama, u strahu da neko parčence ne odleti na mene... totalna paranoja, nikad nigde nije hrana odletela u mene, ali s ribom se "nikad ne zna"... Tako da će sutra čitav taj riblji deo spremati mm i okadiće celu kuću, a ja ne mogu da zbrišem nikud jer imam i ja svašta da radim... Jedino da se najedem sutra ujutru kao kamila ili da u neko doba dana izađem i jedem van kuće. Izvinjavam se ako zvučim nebulozno, ali to je takva muka da već više od mesec dana očajavam unapred, i danas sam definitivno morala da se požalim. Lepo sam htela da spremim nešto od liganja i školjki... a onda je mudrica zaključila da je ipak "red" da bude ribe... eto mi.
D: limun, kivi
dalje ide edit*:
R: tanjir čorbice od paprike, šargarepe i crnog luka
pa u razmacima: kašika ruske salate, kašika ajvara, nekoliko kašika barenog spanaća, 1 maslina (
), tanko parče (25 g) tofu sira s bademima, dve kašike premaza od tofu sira, susama i maslina
V: oko 100 g mesa, nekoliko komadića dinstane šargarepe i paškanata, pola parčeta hleba, oko 100 g sira
...i zalila velikom čašom piva da me prođe mučnina od svega što sam danas silom prilika probala