Da ubacim moj nedeljni rezime kad sam već tu čitavo jutro... probudio me mm u 6 sati hrkanjem.
U stvari, rezime se vidi na donjem tikeru... Za poslednje tri nedelje samo sam se dvaput stvarno najela, a
nijednom u mom dobrom starom stilu, znači, opasnije je brljkanje od brljanja... a najviše je doprinelo, čini mi se, suvo voće, koje sam stalno žljuvkala između obroka, u stilu "ko će da piše pet brusnica ili jednu smokvu"... a na dnevnoj bazi to je bilo mnogo, mnogo više. Od danas pišem i jednu brusnicu, a kam' smokvu. Naročito sam se obradovala kad sam jutros sela za comp u jutarnjem izdanju, tj. u gaćama, i videla kako mi opet cveta celulit po nogama... onako raspljovljen... samo mi se vratilo pred oči kako sam dahtala i brektala kad sam imala 70 kila.
Dok sam još u "memoarskom" raspoloženju... setila sam se upravo svog najvećeg poniženja iz te faze. Bili smo na letovanju (2006) i momci su hteli da se popnemo na ogromne peščane dine i gledamo more. E, ali 'oćeš... što rekao Rambo Amadeus... nije bilo šanse da se popnem... pa sam ostala dole na plaži da čekam, a onda shvatila da zalazi sunce i da sam zarobljena na pustom delu obale između džinovskog naselja galebova i nudiste krupajlije koji vrlo polako i sumnjivo otresa sve delove tela od peska... zagrebala sam uz dine na sve četiri i verovatno sam izgledala kao kreten, a svakako sam se tako osećala. Debela žena gmiže četvoronoške.
Pa Istanbul 2008... platila sam ga papreno, a propustila pola planiranih mesta jer mi je od težine otišao meniskus. Smorila sam prijateljicu s kojom sam bila, i još sam uspela da se ugojim dva kila i da poslednjeg dana padnem niz stepenice.
Pa sam tri godine sedela na svim žurkama. E, to mi je valjda najžalije, jer su to bile godine sa najviše žurki.
Rezime rezimea... ne želim više nikad da se vratim na tu težinu.
D: limun, kivi
R, U1, U2: ponovo tarator čorbica, 2 dvopeka
V: juneća šnicla, salata, nešto mlečno kao dopuna do 1200 kcal ukupno za ceo dan