Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od narcisa » pre 9 godine

Kopriva jeste zdrava, ali moja mama je nikada nije pravila. Drugaričina mama pravi savršenu pitu sa sirom i koprivom i u njoj bih mogla da se davim.
    i ja imam puzzle dijagnozu. Navukla me najbolja drugarica. Ona slaže maratonske od 10 000 kom. Ima ik 20-tak par i sve su složene ispod kreveta. Za te od 1000-3000 kom kaže da su amaterske :D i ima ih milion, a najviše onih od 5000. Naučila me kako se sortiraju po nijansama, pa kako se bocka i sve. Ja sam najviše složila tu od 5000. I najluđa koju je složila je crno - bijela, neki momak i cura se ljube. Ja sam skromno asistirala da razdvojim crne od bijelih:). Uglavnom divan ti je hobi.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

joj gde ih slaze?? Meni je to problem. Pa i meni sada ove od 1000 deluju amaterski, izazivaju me ove vece ali onda zapostavljam sve oko sebe, ne smem to cesto da priustim sebi. Pohvale za tu od 5000!!!
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Vaaaaaaaau 10 000 komada!!! Ne verujem ni da bih pokušala da je slažem, čak i da imam gde 8)
    I tebi Narcisa svaka čast za 5 000 komada!

Luna i meni je problem prostor, pokušavala sam da nađem tzv. tepih za slagalice, ali kod nas nema, to bi mnogo olakšalo slaganje, mogla bih i češće da se zanimam, rasprostrem po podu, slažem do iznemoglisti, urolam i sklonim sa strane :) A ovako i ne počinjem ako nemam više slobodnog vremena da mogu i da je završim, zato mi ova od 1000+ komada i stoji tako dugo neotvorena :cry:
    Još kao mala sam volela da slažem slagalice, a volela sam i društvene igre i karte, ali mm ništa od toga ne voli, a za slagalice mi ne treba :D
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

ima na netu prostirka i na njoj moze da se slozi od 1000, 2000 i 3000 komada. 2600 din, bas sam juce to videla na jednom sajtu odakle ja porucujem puzzle, ali mi je to previse para za postolje.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Skupe te prostirke. Ona na podu slaze, pa ih prebaci na one ljepenke (one su jeftine). Ove velike mora na cetiri dijela da prebaci. A ima i nekoliko uramljenih. Sva se skupi kao mis i bocka li ga bocka. Po cijele dane samo to radi. Ja se nekad umorim gledajuci je...
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Jeste mnogo, našla sam i ja sajt na kome ima (do 2000 delova). Možda bi moglo i da se napravi?!
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Nije to loša zabava kad imaš vremena ... razvija moždane vijuge ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Možda bi i moglo da se napravi, ne znam koji je to materijal uopšte.

Sinoć sam imala goste na večeri pa je bio VK dan. Pravila sam opet omlet sa korpivom i sirom ali sada u rerni i super sam uspela da ga urolam. Tj pomešala sam korpivu i jaja i izlila u okruglu tepsiju sa pek papirom i ispekla. Ispala je kao kora pa sam je samo premazala sirom, urolala i isekla na parčiće. Spremala sam i pečurke punjene sirom i pečenicom ali i neke tople sendviče. Međutim probala sam i nešto slatko - kupila sam modlice za praline i nikako da ih iskoristim, uvek su mi se zalepile ali eto juče su ispale savršeno.

Slika

Istopila sam milku i četkicom mazala modlice, pa stavila u zamrzivač na 5 min i tako 3 puta. Onda sam istopila malo eurokrema i dodala mlevene pečene lešnike i napunila te modlice, opet premazala čokoladom i stavila u zamrzivač. Bojala sam se da neću moći da ih izvadim iz kalupa ali su ispali savršeno :) JA ih nisam probala jer ne volim slatko baš, ali su se oduševili drugi. U suštini nisam potošila ni celu milku, nije ispalo tako jako kalorično, dovoljna je bila jedna da probudi sva čula :) Može se puniti i voćem i svim i svačim.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Kao iz prodavnice! Savrseno izgleda!
    Kako nisi probala ni jednu? Oooooooo.
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Savršene su ti praline!
    Hvala za recept :009:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Probala sam malopre, jesu ukusne :) Sada bar znam sta da pravim na brzinu za goste, mnogo lepše izgleda nego da sam im.izlomila čokoladu a bas se brzo naprave.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Treba se roditi i biti tip kojem nije teško da se bavi ovom vrstom ,,umetnosti,,! To je sklonost i dar! Primenjena kreativnost. Precizno, pedantno. :) Ja sam apsolutna suprotnost i teško da će u životu da se dogodi situacija koja bi me naterala da napravim ovo :neznalica: ...

Inače, Luna, komentarima u ovih par dana nakon što sam prokomentarisala tvoje obime, si me inspirisala da napišem nešto o tom vežbanju i nevežbanju i ishrani ovako ili onako a u cilju dostizanja / postizanja i održavanja kilaže...
    Možda kod mene u mesečniku / tromesečniku (ne mogu da kažem dnevniku)...

P.S. Kopriva je fenomenalna. :) Neće svuda da raste i ko je ima treba dobro da je čuva. Mogu da se prave fantastične pite, čorbe naravno.... Veoma zdrava i korisna i ima mnoštvo primena... Stavljanjem na glavu pa vezanjem marame preko toga može da leči i teške glavobolje...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Praline zaista predivno izgledaju !!! Kao iz onih skupih belgijskih poslastičarnica (tj. prodavnica čokolade) !!! Bravo !!! A da li ti možda razmišljaš o promeni profesije ... da ti lepo otvoriš jednu poslastičarnicu :)

Ovaj rolat mi se baš zasviđao kao ideja!!! Pod hitno tražim koprivu po ćoškovimn dvorišta !!!

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

:oops: Malo ste me zatekle, hvala na tako lepim komentarima ali ja opet moram da kazem da su to modlice i da one ne mogu da ispadnu drugacije.
    Jedva cekam tekst o vezbanju:)
    Ja volim da pravim te sitne kolače, torte me uzasavaju, kora fil kora fil nisu mi nešto izazovne.
    Inace mm danas putuje u beli svet pa je ovih dana bilo brljanja i dosta piva ali se ne opterećujem, uskoro se vracam svojim navikama, ovi dani su bili ludnica.
    Od juce me drma temperatura, svaka kost i misic me bole, pluca ubijaju od kaslja i sve to doslo preko noci pa sam zatecena. Jedva se pomeram tako da sigurno necu spremati nista vec jesti suvo ali jos samo danas.
    Leonida jel si nasla koprivu? :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Kad sam došla danas sa posla već je bio mrak, a kad ću sutra doći nemam pojma ... nadam se da će se videti, recept mi se baš zasviđao, sigurno probam !!!

Odgovori 885 postova