Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Krećem i ja

od leonida » pre 9 godine

Kako god to nazvala ... ja sam ovde još iz navike ... navukla se na forum i kradem recepte :) ... volela bih da na leto sleti još kilo-dve da bih zimi mogla da jedem malo jaču hranu, kako to obično biva ... u stvari nisam na dijeti, hranim se normalno, u skladu sa normalnim principima ishrane ... pa usput proučavam kako koja namirnica deluje na mene lično ... čisto da znam za ubuduće ... šta meni lično prija, a šta ne ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Verujem da povremene štrudle i slične đakonije domaće izrade neće loše da utiču ni na kilograme ni na probavu, ali znaćeš tačno na čemu si za dan, dva.
    Kod mene ni palenta, ni domaće testo sa sirom pa čak ni torta nisu napravili ni približan problem kakav bi napravio keks ili kupovno pecivo, ne mogu da tvrdim da minus ne bi išao brže da to nisam jela (možda bi, možda ne bi, ko zna), ali ništa drastično nisam primetila.
    Mislim da si potpuno u pravu za aditive i raznorazne dodatke koje guraju u industrijsku hranu, a sad i u peciva po pekarama, definitivno loše utiču na organizam i to u mnogo većoj meri nego što sam mislila (svi mi znamo da ne valjaju ali koliko smetaju nisam mogla ni da sanjam).
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Moje razmišljanje o ishrani se sad svodi na to kako uklopiti pojedine namirnice koje sam sama napravila (domaće testo npr) u normalnu svakodnevnu ishranu, a da to ne izazove rast kilograma ... smatram da je korisno svakom od nas ovde da naučimo kako da održavamo kilažu do koje smo došli ... zato i piskaram o zaključcima.
    Prosto ... kad ti se ostatak gibanice vrzma po kući ujutru, a ti nisi hteo da ga jedeš za večeru jer je to pogrešno, da li ga smeš pojesti za doručak ... ako uspem da se tako ukombinujem i da održavam kilažu, ja ću biti jako srećna ... količine sam svakako već odavno unormalila . Naravno, jesti tako nešto svaki dan sa mojim problematičnim varenjem bilo bi posve pogrešno, ali ... ponekad bi mi pričinilo pravo zadovoljstvo ... zato ću još malo eksperimentisati i namerno ovde objavljivati zaključke ne bi li nekom pomogla u održavanju kilaže, tj. drugačije rečeno u sticanju saznanja šta je to zapravo normalna ishrana kakvu treba primenjivati čitavog života ... kad nisam naučila na vreme ... sad učim ...

• Pija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od Pija » pre 9 godine

Leonida, sa zadovoljstvom citam tvoja zapazanja, eto da znas :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ti si za kratko vreme uspela lepo da se rasteretiš.... A sećaš se, na početku naše priče, još je bio prisutan strah od vraćanja kilograma, o tome kako ćeš ovo ili ono, pa si još uvek brojala, itd..
    Ali, za baš baš kratko vreme si se potpuno oslobodila tih nepotrebnih strahova i videla lepo na sopstvenom iskustvu kako to sve funkcioniše... Ne može biti jednostavnije! :)
    A ta pita koja je ostala od juče npr, pa se uzima za doručak... Pa zašto da ne?! Nekad će se desiti takva jutra.... uzećeš tu gibanicu za doručak, zato nećeš jesti neki hleb koji bi inače jela za doručak, u gibanici imaš npr sir i šta već.. zato nećeš dodavati parče sira ili slanine ili ne znam čega tom doručku, i sve vrlo jednostavno...
    Poenta je da ishrana bude funkcionionalna za običnog normalnog prosečnog čoveka koji nema viška ni para ni vremena niti misli da provodi sate pred šporetom...
    Uživaj u svojoj ishrani!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja zato i piskaram još uvek ovde da pokažem kako je lako i jednostavno (ja sam oduševljena, grozno je biti opterećen) ... pa ko želi da proba ...

Nije propagiranje neke ideologije ... prosto zdravorazumske stvarčice ... samo treba malo uključiti mozak ... kao i u većini drugih stvari u životu ...
    Pa nećeš valjda glasati na izborima za onog za kog ti komšija kaže da je najbolji ?! Malo se informišeš, iz više izvora, po mogućstvu sa suprotnim stavovima, tako najbolje dođeš do istine ... pa onda odlučiš ... tako je i sa ishranom ... tražiš informacije sa svih strana, pa onda analiziraš, ako treba isprobaš na sebi ono što ti se učini najprihvatljivije ... pa dođeš do optimalnog rešenja ... meni je ovo rešenje ispalo idealno ... usput budi rečeno, još nekoliko ljudi koje znam su se priključili ovom modelu i oduševljeni su kako je lako ... i ukusno ... i da, čak sam dobila informaciju da osećaju puno manje umora, a imaju neuporedivo više energije ... (čisto da ne bude da sudim samo po sebi).

Naleteh na ovo ... svi znamo, ali efikasnije deluje kad se pogleda ova tablica ...

http://jasamzena.info/dijeta/tablica-de ... e-napasti/

• leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Već par dana vaga pokazuje nešto manje ... sad je već 67 .. sve razmišljam da li da pomeram tiker (mislim da li je stanje trajno ili privremeno) ... pomeram ipak, motivacije radi ...

• oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Samo ti pomeraj tiker, sigurna sam da nije privremeno :skakutalo: :veseljak:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Ma kakvi privremeno (možda privremeno dok ne kažeš vidi, vidi sad je 66 :wink: ), svaka čast :013: :veseljak:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Sad ću malo da "ofiram" Leonidu. :-P

Elem, uverila sam se sinoć svojim očima kako izgleda žena zvana Leonida, i pišem ovo ne da bih mehanički pisala fraze, nego da bar nekome bude poučno. Leonida uopšte ne deluje kao žena koja je imala višak i smršala - deluje kao ekstra zgodna žena koja je uvek bila ekstra zgodna. Sveže lice, gipka figura, niko nikad ne bi pogodio da je bila na dijeti. I ubeđena sam da je to upravo zato što sve radi s merom i jede onako kako jede, tj. ne lišava sebe ničega bitnog. (Nismo se lišile sinoć ni piva... što će reći da je pivo bitna namirnica. :D )

Jednom rečju, Leonida, SVAKA ČAST!!!!!!!!!!!! I hvala na divno provedenoj večeri. :)

(I ne dajte se više zavarati kad Leonida napiše "u ovim našim godinama". :16:)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, draga, i ja sam imala divan provod !!!

Inače, osnovano sumnjam da meni pivo utiče na poneki minusčić (doduše verovatno malo poremeti proporcije pa doda privremeni stomačić), ali ... prija

• pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 9 godine

E sad bih i ja volela da vidm kakva je ta zena zvana Leonida, kako kaze Duda :)
    Stvarno mogla si nam baciti neku fotkicu..a narocito sad kad je tvoj cilj i zvanicno dostignut :)
  • Eleonor
    Amater
    Amater

od Eleonor » pre 9 godine

Slazem se :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Poslednji put su me fotografisali krajem februara ( fotka na streni 45 ), a ima u dnevniku i fotografija sa početka, čim proneđem na kojoj strani ... piskaram ... mrzi me da ponovo stavljam iste fotke, uvek se namučim sa onim da kad klikneš na fotku, pa da se uveća (preskočim koju zagradu u linku koji upućuje na veću sliku, pa mi treba ovako ćoravoj po sata da nađem grešku)... Koliko znam svoj tempo fotografisanja, sledeću ću verovatno imati tek na leto ...
    Našla sam ... strana 42 (gde sam se sama slikala u ogledalu) i strana 17 na kojoj ima fotka približno sa početka (iz najgore faze čak ni nemam fotografiju i iz neke srednje prelazne faze.

Niko se ne seti da me fotografiše !!! Jedino da šetam po gradu i počnem da molim ljude da me fotkaju !!!
    Šalim se, godinama sam vrlo uspešno bežala od fotoaparata, pošto nisam uviđala da sam gojazna, nego sam bila čvrsto ubeđena da prosto nisam fotogenična :oops: ... prosto nemam naviku fotografisanja ...

Težina potvrđena !!! Sve sam se bojala da je privremeni minus pošto se meni dešavaju pomaci gore/dole po po kile.

Iz mog iskustva, iskreno preporučujem koje veče sa pivom sa prijatnim društvom ... lep provod, zdravo piće za nas žene i bogami utiče na minus ... (naravno, ne svako veče, nego tako ponekad) ...
    Što se dude tiče, da, ni ja ama baš nikad ne bih poverovala da je to žena koja je bila gojazna !!! I, naravno, puna je duha što se i vidi iz dnevnika ... retko naiđem uživo na ljude sa kojima mogu da pričam o svemu i svačemu (koji imaju širok dijapazon interesovanja), pa ne pamtim kad sam se tako lepo opustila u nečijem društvu, pa zato još jedan pozdrav dragoj novostečenoj prijateljici ...
    Poslednja izmena od leonida u 15 Apr 2016, 10:36, izmenjeno 3 puta ukupno.

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Imaš i sličicu na 45. strani, tu se fenomenalno vidi razlika. Ne samo u liniji nego u kompletnom izgledu.
    Sad izgledaš bar 10 godina mlađe, kao devojčica, bez zavitlavanja!

Ženske svaka vam čast na druženju i na provodu, nazdravljam novom/starom prijateljstvu :pivo:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
Odgovori 1289 postova