Čovek stvarno dođe do interesantnih zaključaka ... posle svakog dana sa slanim stvarčicama (šunkama, kobasicama) sam naredni dan 1 kg teža, posle VK dana (3 parčeta štrudle sa bundevom - zadnje pakovanje rendane bundeve iz zamrzivača

, štangla čokolade i 1 liker - sve za večeru) ... težina kao na tikeru ... sve u svemu, stojim na istom ... verovatno će tako i biti do vrućina, izgleda da je ovo moja optimalna zimsko-prolećna kilaža (kao što rekoh ... koju god težinu organizam odabere za normalnu).
Ćera kaže da mi se stomak smanjio (nekako se samo po sebi raspoređuje) ... moraću da proverim obime čim pronađem gde sam zaturila krojački metar (stavila sam ga na sigurno mesto da znam gde je

)
I da, domaće kvasno testo sa belim brašnom (i malo putera, mleka i jaja u testu) definitivno ne ometa varenje ... znači ono što meni smeta su verovatno aditivi ...
Inače, inspirišete me za eksperimente za nove načine spremanja jela ... čitavog života pravim onu vojvodjansku boraniju sa šargarepom, krompirom, lukom, mlekom, alevom paprikom i malo mleka i brašna da zgusne (bez mesa) ... deca je obožavaju, mm večito pravi
one face ... pošto stalno čitam vaša oduševljenja običnom dinstanom, a baš sam žurila i nisam imala vremena da pravim meso odvojeno ... tj. imala sam svašta nešto drugo da uradim lepo sam izdinstala 1/2 kg luka, dodala kilo boranije i kilo buta na kockice, bibera, soli i malo aleve paprike i dinstala u poklopljenoj šerpi (bez vode, dovoljno vode je pustio luk, a kasnije još i boranija) ... moram priznati da odavno nisam nešto ukusnije jela (čak je i mm slatko jeo, mada je prokomentarisao da bi još bolje bilo da sam stavila krompir umesto boranije

), ali svejedno ... našla sam način da i on jede boraniju !!!
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.