od leonida » pre 9 godine
Petak:
doručak: ovsena kaša, ukus čokolade
ručak: boranija sa krompirom,šargarepom, tanjir; 2 parčeta tonus hleba, 200 gr pečene bundeve
užina: pečena bundeva 500 gr
večera: 3 bakina kolača (pekla klincima, pa smazala 3 srca)
Ukupno: 1200 kcal
FA: skupljanje lišća ispred kuće (11 džakova) + vežbanje na spravi 25 min
Subota:
doručak: jogurt 2 dcl, 2 kaš. mekinja, kaš. ovs. pahuljica
ručak: čorba sa povrćem - tanjir, pečeni ćureći karabatak 150 gr, pečurke sa grila 50 gr, paprike sa grila 350 gr, tonus hleb 1,5 parče.
užina: grožđe 350 gr
večera: pogačice sa sirom 70 gr (opet pekla klincima)
Ukupno: 1350 kcal
FA: vežbanje na spravi 30 min
Nedelja:
doručak: ovsena kaša, ukus lešnik
ručak: tanjir supe sa minimumom rezanaca, batak sa grila, pirinač, krompir, grašak (sve po kašiku), kupus salata 100 gr, parče hleba (belog, drugog nije bilo ...)
užina: kikiriki-susam bombone 20 gr (morala da probam - kikiriki uvaljan u susam i med, prodavali ovi što prave domaće bombone ... vrlo ukusna stvarčica)
večera: 1 kuvani kukuruz
užina: jabuka 100 gr
Ukupno: 1270 kcal
FA: vrlo lagana šetnja tamo-vamo
Razlog - jedva ustala, ubeđena da me je kičma stegla. Kad sam se malo razmrdala, shvatim da nije kičma nego gadna upala leđnih mišića - od vežbanja nije, vežbam stalno i nikad me leđa nisu bolela. Tek uveče se dosetim - skupljanje lišća mi došlo glave ... a čeka me bar još 2 puta toliko ....
narcisa draga, hvala na podršci . Od nekog ko je tako uporan kao ti, to jako puno znači. Zaista treba biti odlučan dugo vremena. Svi imamo krize i padove, ali ... najbitnije je da ne odustanemo ...
Što se mera tiče, u jednoj od mojih najcrnjih faza, kuma me tešila rečima: ti se tako fino, ravnomerno gojiš ... da , ja se gojim srazmerno, kad sam debela, debela sam svuda ...
To mi je i bio glavni problem sa garderobom. Kod nas velikih brojeva nema. Ako i nešto nadješ, to je nešto što bi se eventualno svidelo mojoj mami koja je prešla 70 godina, a većina stvari su i za nju demode (ona je još uvek dama).
Onda pređem u Mađarsku gde, doduše, ima brojeva, ali oni debeljuce zamišljaju kao paukove - ogromnog torza i tankih ručica i nožica ... tako da svaka košulja koja mi je bila dobra u torzu, bila mi je tesna na rukama, a kad mi je dobra na rukama, još jedna ja može da stane u košulju ... naravno, ta kombinacija stoji odvratno, pa sam odustajala od kupovine .... zaista sam teško dolazila do stvari ... sad imam sreće da sam pokupila stvari koje smo (greškom) kupili ćeri prevelike (ja pratila broj L, ali broj L definitivno ima drastične razlike kod različitih proizvođača, pa smo je pre par godina drastično precenili, i to kod nekoliko stvari), dobila stvari od prijateljice koja je dobila koje kilo (ubeđujem je da mi se pridruži, ali jednostavno nije u toj psihičkoj fazi ...), te obišla second hand šopove .... idealno rešenje za ove prelazne faze ... definitivno finansijska situacija nije takva da možemo tek tako bacati pare na garderobu koju ćemo nositi par meseci .... dok ne skinemo još koje kilo ... ja imam nameru da se do kraja dijete uvučem u jedan konfekcijski broj manju garderobu ...
Sad sam proverila smanjenje obima, za mesec i po dana vežbanja 4 cm manje u struku i kukovima ...
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.