Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Krećem i ja

od narcisa » pre 9 godine

Oooo boze, uopste nisam procitala za haos u kupatilu, tacno znam kako ti je, duboko saosjecam. Zgotovice se i to, a onda taman neki minuscic vaga da pokaze.
    :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ma ... nagledala sam se ja majstora za ovih 20 godina braka ... ipak mi živimo u staroj vojvođanskoj kući (ima preko 100 godina, sa onim debelim zidovima koji su fantastična izolacija) ... samo zahteva održavanje ... ono što mene nervira kod majstora je da im posao uključuje neverovatnu količinu prljavštine koji unose/iznose, a ja sam žena u godinama i nije mi baš lako da pospremam za njima ... ai šta da se radi. A i ovaj kvar je s obzirom na to da će popravka poprilično koštati odložio neke moje planirane kupovine nove garderobice :( ... dok ne presabarem šta sve treba uraditi (otišao i grejač i termostat na bojleru između ostalog ... od toga je i krenulo sa problemom ... pa onda vodoinstalater, keramičar, a sumnjam da ćemo mi sami znati da korektno vratimo one kamene kocke u dvorištu ... znam da su to ravnali kad su stavljali ... sve u svemu, jedna glupost ti iskomplikuje život ... ali nije prvi put, tako to ide ... neću sebi uopšte da dopustim da se nerviram oko gluposti koje ja sama ne mogu da rešim ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Baš mi je žao zbog kvara i majstora, znam i ja kako to ide. Divno je živeti u kući, nema komšija iznad tebe da ti lupaju po glavi, nema komšija ispod tebe da ti njima lupaš, mir, tišina... ali je zato održavanje neuporedivno skuplje i imam utisak da stalno ima nešto da se radi, popravlja, namešta, premeša...

A za VK dan, nema razloga da ne bude koji dan pre ili posle planiranog, lepo je da bude onda kad ti prija, jedino je bitno da ne bude svaki čas :wink:

Drži se još malo, kad majstori završe ponovo ćeš uživati u miru (a moći ćeš i na vagu da naskačeš :D )
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Imam vode !!! Još uvek nije topla ... imam i ogromnu rupu do daljnjeg, ali bar neki pomak ...

Moj jelovnik:
    D: kaša od žitarica
    U: narandža
    R: 3 rendane tikvice zapečene sa lukom i 2 jajeta, zelena salata, kiseli krastavci, malo paprike u pavlaci, 4 - 5 šnitica kulena (ne mogu da mu odolim, a baš sam danas planirala dan bez mesa ...), 3 tonusa
    V: 1/8 ostatka one paprike sa jajetom i sirom, oko 100 - 125 gr zrnastog sira

Nekako sam bila baš gladna za ručak, valjda posledica toga što mi se majstori motaju po kući ...

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Odose li majstori? Nadam se da je sve sanirano :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma. vodoinstalater je završio, ali rupa još stoji ... sad vijamo keramičara, pa kad bude imao vremena ... (u mom kraju postaje problem naći majstora, kako skoro svi imamo pravo na EU pasoše ... odoše ljudi, masovno ... da sam mlađa i da nisam pola svog života uložila u sopstvenu firmu ... ko zna, možda bih se i ja odlučila ... ).
    U međuvremenu imamo problem pločica ... treba se popeti na tavan, mm-a gadno drma grip, mene je takođe počeo da hvata (juče celo popodne i noć prespavala, kašljem šmrčem, boli me glava ...), a ja i ne smem da se popnem na tavan :oops: (popela sam se 2 puta u životu, kad sam se usled već navedene tvrdoglavosti prisilila - imam fobiju od visine - zapravo od visine na merdevinama i nezaštićenim prostorima, ako je ograda dovoljno velika i ako je ustakljeno nemam nekih problema, ali ako se ne osećam sigurno ... nema šanse), tako da čekamo ili da mm-a malo popusti grip, ili da nađemo žrtvu koja će se popeti na tavan umesto nas ...
    Naravno, na poslu haos ... imam naručen neki veoma komplikovan vez čije će crtanje trajati danima ... naravno, jako pomaže kad ti donesu sličicu grba na memorandumu koji je crtao nekad neko ko je odavno zbrisao u zamlje sa boljom perspektivom, pa ti nagađaš detalje, a oni bi baš tako ... tako da to znači prvo nacrtati u nekom vektorskom programu pa onda tek generisati ubode ... sve u svemu, traje ... a nema teorijske šanse da u ovoj zemlji naplatiš taj silni rad ... a pitanje je kad završiš da li će to biti to što su oni zamislili jer nema šanse da sa sličice vidiš sve detalje ... i ne, nisi u mogućnosti da odbiješ bilo koji posao, ma koliko naporan bio i koliko malo zaradio na njemu ... to je realnost privatnika na našim prostorima ...
    Znači, nema šanse da odležim grip ... u kući haos, na poslu obaveze ... ima takvih dana.

Moji jelovnici, neprimereni i zbrkani, kao i moj život trenutno ...

8. mart
    D:kaša od žitarica
    U: jabuka
    R: perkelt (gusti gulaš), šopska salata
    V: malo oraha i suvog grožđa, 5 tankih integralnih keksića, 2 slana bakina kolača

9. mart
    U: narandža
    R: veza blitve i dva praziluka pržena na kašiki masl. ulja sa 3 jajeta, ajvar, 2 tonusa
    V: 200 gr petit beurre keksa (iz nekog čudnog razloga kad kog sam bolesna imam neodoljivu potrebu da jedem ovaj keks ili grisine - da li je to navika iz detinjstva, ili mi organizam traži nešto tako suvo ... nemam pojma, ali kad god sam bolesna, jelovnik mi uključi jednu od ove dve namirnice, mislim da je navika iz detinjstva jer mi se neodoljivo jede i griz ili sutlijaš, ali srećom nisam imala snage da skuvam ni tako proste stvarčice ... neka čorbica bi dobro došla ... ne volim te varijante iz kesice, videću da li ću danas imati snage za nešto smućkam na brzaka).

Jedina dobra stvar je da mi uz ovu kašu varenje funkcioniše savršeno ... druga je stvar što nema šanse da me drži do ručka bez užine ... dobro, ta jedna voćka je svakako više korisna nego štetna, tako da to i nije problem ... problem su ove čudne UH večere zadnja 2 dana, šta da radim, tako je kako je, idemo dalje ... javljaću se koliko mogu i kad stignem ... sad polako ulazim u gužvu na sve strane, pa sigurno neću imati vremena za piskaranje kao do sada. Trudiću se da jelovnike držim pod kontrolom ... ove večere zadnja 2 dana su zaista maksimalno neprimerene!!!

• Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Nisi jedina koja ima čudne porive kad se prehladi ka grizu, sutlijašu i petit beurre-u, u mom slučaju, u mleku :oops:
    Ova dva dana ok, organizam je iscrpljen pa verovatno i sam traži pojačanje u vidu UH pogotovo predveče kad je umor već veliki, a ima još da se radi.
    Bitno je da ne pređe u naviku, ali sve to i sama znaš i to još bolje od mene.
    Na rupu u kupatilu, zažmuri, dokle god je funkcionalno, znam da ti sigurno smeta što nije tip top, i meni bi, ali ti si bitnija od estetike. Može to da se sredi i za nedelju dana kad ti muž stane na noge (da ne kažem na merdevine :wink: ).
    A i oko majstora uvek ima posla, pa posle treba sve oprati, srediti i to ne samo u kupatilu, veliki je to napor i posao, ma koliko malo majstor imao da uradi.

Želim ti da brzo ozdraviš i takođe svu sreću sa poslom, da ga brzo i lake ruke uradiš i da klijent bude zadovoljan!
    A mi te čekamo da nam se javiš makar i sa dve, tri reči. Srećno! :009:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Jelovnik juče (da samo na brzaka zapišem dok nisam zaboravila)
    R: čorbica od povrća, belog mesa, začinjena sa pavlakom, 3 tanjira, 3 tonusa
    V: feta sir oko 100 gr, 2 kašike pavlake, zelena salata

Danas
    R: čorbica od juče 2 tanjira, oko 150 gr belog mesa isprženog na malo masti, jedna grilovana pečurka i malo kiselog kupusa (prosto mi nije prijao ni kupus ni pečurke), 2 kašike pavlake, 3 tonusa
    V: feta sir i zelena salata

• NevenaS
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

od NevenaS » pre 9 godine

Leonida, dodajes li jos sta u te rendane tikvice sa jajima? Kako ih spremas? Predpostavljam da ih moras dobro izcediti, jer su pune vode.
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

To sam ja probala neku varijantu pite bez kora, ako se dobro sećam izdinstala sam 3 rendane tikvice i luk na 1 kašiki masl. ulja, dodala 2 jaja i zapekla u rerni ... imaš recepte sa ovsenim pahuljicama po netu, pretpostavljam da je tako sitije, a verovatno i ukusnije ... ovako su se tikvice skroz istopile i nekako mi je količinski bilo malo, ali samo jelo je tražilo puno salate pa je ogromna količina salate nadomestila tu masu hrane na koju sam ja navikla ... probaću jednom sa ovsenim pahuljicama, pa onda neću jesti hleb uz to ... ja tražim neku zamenu za pohovane tikvice na koje sam navikla ...

• oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od oliveras » pre 9 godine

Evo jedan recept sa tikvicama koji moze da se prilagodi dijeti, izgleda mi jednostavno ...

http://saznajte.org/za-mene-je-ovo-savr ... -vaseg-11/
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

I kad izbacim sve što ne kombinujem ... ostanu tikvice, luk, jaja i eventualno nešto mlečno ... ako stavim meso bez jaja da ga stegne ... nije rešenje ... taj recept sa ovsenim pahuljicama uključuje tikvice, luk, jaja i sir ... to mi se čini kao solidna kombinacija, samo u tom slučaju dnevnu potrebu za UH nadoknadim iz ovsenih pahuljica, pa moram da izbacim hleb ... stalno tako u glavi konbinujem osim kad odlučim da pravim VK dan ... prosto mi ušlo u naviku, a čini mi se da ima logike ... zaista ne želim da vratim nazad kilograme !!! Belo brašno takođe maksimalno izbegavam ... samo tu i tamo kašika da zgusnem čorbu ... pokazalo se da je belo brašno osnovni uzrok moje opstipacije, dok su mi integralne žitarice neophodne da bi moje varenje funkcionisalo ... to nije neko univerzalno pravilo, ali kad sam već otkrila šta meni lično smeta, a šta mi koristi, onda se trudim da to uglavnom i primenjujem. Proteinski doručak je bolji za dijetu, drže duži sitim, ali definitivno u mom slučaju doručak sa integralnim žitaricama je neophodan da bi varenje radilo.

Tako, jelovnik danas:

D: onaj moj doručak po manastirskom receptu - mlevena pšenica, narendana jabuka, malo orašastih plodova i suvog grožđa, kašičica meda - budući da sam narendala 3 jabuke, ostalo i za sutra
    R: sređujemo dvorište, pa je bio usput, 2 tonusa, 3 štine barene butkice, malo kulena, paprika sa pavlakom
    V: planiram boraniju zapečenu sa jajima i lukom i zelenu salatu

To je recept sa tikvicama koji je po meni prilično prilagođen za razne dijete:
    http://www.coolinarika.com/recept/tikvi ... -faze-2-4/

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobro je da si ti ukapirala sta tebi prija i odgovara
    Tikvice su u punom znacenju neutraneutralne i bukvalno se u sve mogu staviti bez problema. Jest mana im je sto isparemali samo podebljati kolicinu i sve ok,a kad se stavi i sirr bude pravi pravcati obrok + ta salata koju stalno pominjes. Ja sam te kvazi pite pokupila od Sinjorine i za divno cudo svidjelo mi se.
    Ti se standardno dobro hranis i sve mi se cini da kod tebe vise nikada nece biti hranidbenih problema, bila na forumu ne bila. (budi!) :mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

Super su ti jelovnici, moram priznati da mi daješ fine ideje za klopu, musaku od boranije ne pamtim kad sam jela, nisam je se ni setila, a lepo je da se malo promeni.
    Tikvice su mi među omiljenim povrćem, nažalost muž ih voli samo punjene, a meni su omiljene grilovane ili dinstane na malo masnoće sa belim lukomi začinima i onda prelivene sa kašikom, dve pavlake, i musaka od krompira mi je lepša kad krompir zamenim tikvicama, ali avaj... to je mužu kao kazna.
    Sad mi je lakše kad znam da stavljaš i dalje brašno u jelo, mene je poprilično morilo to što stavim kašiku, dve u neka jela, a nešto mi se ne da da ga izbacim načisto, mada sam pre neki dan kupila speltu za te prilike, kad već važi za zdraviju varijantu.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • layla021
    Početnik
    Početnik

od layla021 » pre 9 godine

Moram ja malo cesce da obilazim tvoj dnevnik jer ima super predloga za jelo, jos samo da mi rerna proradi.
    A zobena kasa joj to mi je skoro svaki dan za dorucak, pogotovo kad radim to me dugo drzi sitom a napravim je navece i ujutro samo potamanim :D
    https://www.facebook.com/GinasSkinnytas ... 684464949/ cekam prvu priliku ovo da probam ali naravno malo cu ga prilagoditi dijeti.
Odgovori 1289 postova