od leonida » pre 9 godine
Sax, i ovo što sam ja kupila su mlevene žitarice sa prirodnom aromom vanile, malo fruktoze (nije preslatko, sad o korisnosti/štetnosti fruktoze ima vrlo oprečnih mišljenja), ali me zbunjuje taj dodatak zamene za mleko ...
Ove žitarice koje sam možeš smućkati sa sastojcima koju želiš i malo meda mi se čine kao još bolja varijanta ... iz nekog čudnog razloga, mom organizmu se jako sviđaju te varijante celih žitarica, varenje sa kojim inače imam problema funkcioniše bez problema kad ih unosim.
Narcisa, mm je tipični predstavnik muškog roda ... teško se odlučuje da prihvati nove ukuse, mi žene smo generalno sklonije eksperimentisanju u kuhinji (naravno, postoje vrhunski muški kuvari, ali ovde govorim o većini muškaraca). Jedino što je bio spreman da proba bila je kineska kuhinja, mislim da je tajna u tome što oni koriste puno začina i jela su im često pomalo slatkasta, a on je navikao na austrougarsku kuhinju (čitaj uz meso jede slatki sos od višanja, kompot, lubenicu ... ). Tako da je naš postavljen sto za nas dvoje vrlo bogat i interesantan - meso i supe/čorbe oboje jedemo, onda je tu krompir za njega i neka varijanta neskrobnog povrća za mene, turšija ili neka druga salata za mene i kompot, najčešće od višanja za njega, beli naduvani hleb, po mogućstvu vruć (ako nema svežeg onda ga peče u tosteru) za njega i tonus za mene ... sve u svemu kad vidiš sto postavljen za 2 osobe misliš da je predviđen za njih bar petoro ...
Danas neplanirani VK dan (mislim nisam ga planirala, htela sam da bude sutra ali svakako mu je vreme, pa je bilo bez griže savesti). A morao je biti danas ... dokaz da kod mene nervoza izaziva napad gladi, ceo dan sam bila gladna, pa sam uveče rešila da se najedem kad mi organizam traži slatko danas, zašto bhi to pomerala za sutra ... sutra će biti normalan dan.
Razlog nervoze je puknuta cev u kupatilu, bukvalno ogromna rupa i razbijene pločice u kupatilu, u dvorištu ista tolika rupa i povađene one kamene kocke ... do uveče bez vode ... sad je imam privremeno ... nešto što treba da drži do ponedeljka dok ne kupimo novu cev, pa onda tražim slične pločice (sve se nadam da smo na tavanu ostavili rezervne kad smo pravili kupatilo, imamo taj običaj) , te vijamo keramičara koji će to zalepiti ... sve u svemu ... gledaću ja majstore u kući danima ...
Jelovnik:
D: kaša sa žitaricama
U: narandža
R: meni ručak, budući da u kući nije bilo vode ... belo meso sa prelivom od pavlake i mladog luka, malo krompir pirea i kupus salata
V: 1/4 one paprike sa sirom i jajima, i pošto sam i dalje bila nesnosno gladna, 100 gr gaude, 1 mocart kugla i 2 štangle čokolade (ovo smo dobili od prijatelja iz Austrije i već mesec dana stoji na sred stola, a ja bez ikakve želje da to i konzumiram, mm tu i tamo uzme koju kuglicu). Posle ovog napada popila kafu i svečano bila sita - definitivno nervoza kod mene izaziva napad za slatkim.
S druge strane, VK dan bi i trebalo da bude jednom u 5-7 dana kad se nađeš u okolnostima koji ga diktiraju ... proslave, slave ... ili kad organizam ima nesnosnu potrebu za njim, ne mora uvek da bude planiran ... tako da sam potpuno mirna i smatram da sam ga zaslužila dosadašnjom ispravnom ishranom.
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.